Codemasters Formel 1-dataspel uppskjutet till 2010?

En kortis bara, läste på f1fanatic att det tydligen publicerats en artikel i det officiella Playstation-magasinet (har dessvärre ingen länk ännu) att Codemasters nya dataspel för Formel 1 skjutits upp från 2009 till 2010. Codemasters tog ju över rättigheterna till dataspel om Formel 1 från Sony förra året.

Jag har själv varit inne på Codemasters forum på nätet flera gånger för att försöka hitta mer information, men de är tysta som bara den om det. Det var ju snack ett tag om att utvecklarna hade startat om blogg om arbetet, men att den stängdes av ledningen. Surt och dåligt att inte släppa mer information! Fortsätt att anmäla in stall till F1bloggen Racing League!

7 comments

Leave Comment
 1. här är föresten codemasters f1-forum;
  http://community.codemasters.com/forum/forumdisplay.php?f=1014
  det spekuleras vilt där.. och så någon från codemasters som säger att de är “on track” och planerar ett pressevent där vi kommer få veta mer.
  men inget om datum eller vad det egentligen betyder..

  fattar inte varför inte spelet finns ute INNAN säsongen startar..

  såg föresten att det finns en tråd där som diskuretar nyheten om guldmedaljsystemet.. har inte tid att kika på det nu, men lite spännande att se hur de hanterar det..

 2. phixx

  För mig får de gärna släppa det när halva säsongen gått om det är så. Det viktiga enligt mig är att de inte stressar fram en dålig produkt som inte håller måttet.

 3. Erik R

  Historiskt sett så har F1-spel oftast kommit ut efter eller under säsongen. Det klassiska Grand Prix 2 kom ut sent -95 har jag för mig men handlade om säsongen -94. Det är först på senare år med EA som de började släppas innan säsongen. Det finns ju uppenbara problem med att släppa spelet tidigt, framförallt eftersom man inte vet så mycket om prestanda hos de olika stallen och förarna. Fast nuförtiden går det givetvis att fixa med en uppdatering, även för konsollerna.

  Ah, det var tider det! Moderna racingspel är sanslöst snygga men har sällan samma “själ” som GP2 eller Grand Prix Legends.

 4. alright kimi, vi hajar.
  men håller med, verkar dumt.
  men bra poäng erik, tänkte faktiskt på det tidigare om det brukar vara så att de kommer senare. då är det ju mer ok så att säga.
  surt att de inte släpper mer info bara. fattar inte varför. varför inte köra en blogg och läcka ut lite bilder nån gång ibland? tänk vad media de hade fått på det..

 5. Sebastian

  @Daniel Jag kanske slår in öppna dörrar här, men Kimi är en spambot (turingtestet…). Antingen så får du kalla honom hustomten, eller se om det går att blocka honom.

 6. seb; turingtestet är nytt för mig. googlar lite. tänkte det kanske var någon som körde nåt slags översättningsprogram.. men din förklaring låter troligare. ska kika lite back end om det går att blocka..

 7. Emil

  Erik, det där med att EA släpper sina spel innan säsongen stämmer inte helt. F1 2000 släpptes visserligen i maj 2000 med F1 2001 släpptes inte förrän säsongen var över och F1 2002 under säsongens slut. Men detta beror ju som du skrev på att man inte känner till prestandan hos stall och förare tillräckligt bra.

  Det var ju något speciellt med de äldre spelen, även om rFactor med rätt mod och rätt setup är förbannat kul det med. 🙂

Leave a Reply