Det kommer en del e-post..

Jag får en del e-post som rör allt från frågor om regler i Formel 1 till vart man bör resa för att se lopp och tips om övernattning. Visst är det trevligt att få e-post, men räkna inte med svar. De flesta frågorna har jag heller inget svar att ge till, och tiden till att sitta och gräva fram bra hotell försvann för länge sen. Men, man kan ju blogga om det. Så kanske någon där ute sitter med bra svar. Tipset annars är väl Google, där finns allt. Så, here it goes; på sistone har jag fått in två frågor;

Vi är ett gäng som planerar att åka på Formel 1 i Nürburgring i Tyskland 11-12 Juli.
Skulle vara bra att få tips om bra placering med rimligt pris, planerar även att campa med husbil på plats.( Kan man boka campingplats i förväg ?)

Och en förfrågning från en som är ute efter att resa på sin första F1-tävling och är på jakt efter ett coolt lopp;

… att se på en formel 1 tävling live. … så därför undrar jag om du har några tips … ? Vilket land som vore coolast att se i som inte ligger allt för långt bort… Andra tips och idéer?

Så, någon där ute som brinner inne med svar?

9 comments

Leave Comment
 1. TOBIAS

  Jag och några bekanta har bokt resa till Monza och då valt att flyga ner med Ryan Air då de landar närmast och är billigast. Sedan letade jag upp bra hotell på expedia.se och sen bokade jag hyrbil hos Avis. Självklart kollade jag upp F1 biljetterna först.

  Samma procedur var det när vi åkte till Hockenheim förra året så där har ni lite tips.

 2. Björn

  Jag var i Budapest för två år sedan. Bokade flyg och hotell själv. Köpte silverbiljett till sista kurvan, men nästa gång blir det nog kurva 1 (guldbiljett). Då sitter man där det händer plus att det dessutom är nära in/utgången. Då slipper du att trängas på väg mot taxibilarna – fast pris till och från banan. (Grattisbussen är inte att rekommendera.) Parkerade aldrig vid banan, så ingen aning om tillgänglighet.
  Ungern är ett billigt land, men räkna med att hotellpriserna fördubblas under F1-helgen.

  Nästa lopp får nog bli Spa och Eau Rouge. Några tips kring boende där?

 3. Sebastian

  Pratade med min F1-älskande granne under påsken. Han var lyrisk över att ha stått i parabolica-kurvan på Monza (och då är han engelskman). Monza lär ligga jättevackert i en park. Och glöm inte att boka en sån där kangaroo eller vad den lilla minitvgrejen heter. De måste beställas i förväg över nätet vad jag förstått.

  • Phixx

   Oftast behöver man inte boka Kangaroo i förväg, har i alla fall varit hur lugnt som helst dom gånger jag varit och kollat.

 4. Anders

  Jag har bara varit på ett lopp Malaysia 08. För att se det bokar man enklast F1 biljetter på nätet. I KL finns det gott om boende från billigt till dyrt. Vill man bo billigt ska man kolla i trakterna runt china town. Jag kan rekommendera de billigaste o näst billigaste biljetterna man ser bilarna i ca 20 sekunder på dessa platser plus att i år var det rätt bra omkörningar i den kurvan.

  Det går sen massor med bussar från city till Sepang(banan). Man kan även bo på hotellen i närheten av banan, man kan boka dessa hotell och flygbiljetter på f1 hemsidan.

  Framför allt komihåg att i Asien(det här generellt) löser sig allt med ett leende, lite framåtanda och lite pengar. Nästan alla du träffar kan rekommendera boeende för dig osv.

  /a

 5. Anders

  Hej!
  Vi har varit i Monaco och sett på F1 två gånger 2004 och 2007. Vi har åkt med vår husbil och campat i Menton. Sist på en campingplats högt upp på en platå i Menton. Vi har sedan åkt på vår medhavda vespa till Monaco, det tar ungefär en kvart. Perfekt med vespa för då kan man parkera nästan var man vill. Vi har även åkt ett antal varv med vespan på banan när den varit öppen för allmänheten. Det var häftigt. Monaco är verkligen värt att uppleva på plats vid en F1 tävling. Det blir inte heller så dyrt om man åker med husbil. Vi planerar att eventuellt åka dit i år också. Tidigar har vi varit och campat 4 gånger när det varit F1 tävlingar vid Hockenheim. Då har vi campat på åkrar utanför banan. Det har dock varit ganska stökigt på dessa anordnade platser, man kunde i princip inte sova på nätterna utan vi fick försöka sova på dagarna mellan tränings- och tävlingspassen.

  Hälsningar Anders

Leave a Reply