Digiflags introduceras under Singapores Grand Prix

Här kommer en riktigt cool nyhet om man gillar Formel 1 och teknik; till Singapores Grand Prix (som hålls nattetid för den som lyckats undgå det) introduceras elektroniska flaggor i tillägg till de vanliga som funktionärer viftar med. Allt på grund av mörker och synlighet.

35 elektroniska flaggor kommer sättas upp längs banan och var och en kontrolleras av var sin banarbetare. Dessutom är alla uppkopplade till nån slags racechef som kan sitta centralt och hålla koll på alla samtidigt. Hela banan kommer utrustas med nära 1 500 strålkastare som ska producera runt 3 000 lux (någon som kan förklara hur mycket det egentligen är?) som tydligen är kravet för HD-TVsändningar (gaaaaah som Homer säger när han tänker på en kall Duff..).

Borta på automotoportal hittade jag några snygga bilder från Singapore; staden, gata, rödflagg, gulflagg och en gata till. Nedanför sjävla banan i Singapore och en bra film från ITV som visar var racet kommer hållas;

Från jaxon på flickr.

3 comments

Leave Comment
 1. Meister

  Enligt wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Lux) så är 50 lux lika ljust som i ett genomsnittligt vardagsrum, 1000 lux som i en TV-studio och 32000 lux som en vanlig dag.
  I Singapore kommer det alltså vara lika ljust som i tre TV-studios eller 60 vardagsrum!

 2. Olag

  Här står lite om lux i denna artikel…
  Jag skulle gissa att all personal i teamen kommer må mycket bättre efter loppet och bli harmoniska och lugna. Rena solterapin 😉

 3. Lisa

  Tja, jag vet bara att det inte precis överenstämmer med Max idé om miljövänlighet. Hur mycket energi kommer att gå åt för att att lysa upp denna bana?

  Att introducera KERS som nån sorts revolutionerande grön teknik i F1 verkar litet fånigt i jämförelse.

Leave a Reply