E-mail mellan Alonso och de la Rosa var fejk berättar journalist

formula1sport.net och flera andra nyhetskällor rapporterar nu att det e-mail som ska ha visat en diskussion mellan Fernando Alonso och Pedro de la Rosa där de snackat om Ferrari och hemlig information … var en fejk. Tydligen har journalisten Pino Allievi på La Gazzetta dello Sport, som kom med avslöjandet, nu berättat att han tolkat fritt vad som kunde sagts mellan förarna, för att göra sin artikel “more credible” som formula1sport.net skriver. Eh.. jo, snyggt jobbat.

Frågan är ju om det här epostet var en del av FiAs “nya bevis” mot McLaren i spionhärvan som ska diskuteras på nästa möte. Den som lever får se som man tydligen säger i Kina. f1complete rapporterar föresten om att Ferrari inte kommer utse Kimi till förstaförare, utan fortsätter med lika behandling av båda förare, trots att bara fyra lopp återstår och Kimi har ett (litet) försprång i tabellen.

[Uppdatering] Historien verkar rulla vidare också idag. formula1sport.net som jag länkade till ovan, skriver nu att journalisten verkar ändrat sig, och menar sig vara felciterad. Samtidigt har La Gazzetta dello Sport nu den här artikeln ute om email-historien. Via Google Translate verkar den handla om att det varit felaktigheter i en artikel om emailen.. Som sagt, det hela rullar vidare.

Leave a Reply