F1 2010 för Playstation 3 är här!

Codemasters F1 2010

Så har F1 2010 äntligen landat också hemma hos mig (kör PS3)! Hinner inte sätta igång med det på en gång, så tänkte höra med er där ute som redan smakat på det. Tips? Tider? Första spontana reaktioner på spelet?

Tänkte jag testar Singapores bana lite senare ikväll. Blir nog att lägga ut lite tider här. Hur kör ni, med vilka inställningar på skador etc? Blir nog att starta lite soft för min del..

58 comments

Leave Comment
 1. Daniel

  Det verkar som att en del här på bloggen har ps3… Vi kunde dra ihop ett online race framöver!!.. Hade vart kul!!… Mitt ps3 nick är dannefbg… Lägg till mig om du vill!!

 2. online race måste absolut testas. har inte kollat upp hur det fungerar ännu. ska söka. jag heter ignoreland, tror jag. brukar ha det i spelen. hajade inte helt det där med eget stall osv, men har som sagt inte satt mig in i spelet ännu.

  körde några snabba varv, singapore och monaco. gick grymt fint med inbromsningen tills jag hajade att det var automatisk inställning.. har kört några varv med manuell växling och gas/broms, full abs, men inga skador. klart knepigt.. här gäller det att jobba in banorna.

  dessvärre verkar inte tider sparas. hittar de i alla fall inte, från mina time trial alltså. någon som vet? på den listan över tider får jag bara upp en online-lista med massa namn på. så en helt tom lista över vänner, men har inte testat att lägga till någon ännu.

 3. Daniel

  Hej jag tycker att ratt är ett måste till F1 2010, har testat med hand kontroll och ratt, och ratt känns som ett måste om man vill få ut race känslan. Med handkontroll blir det lite stelt, ingen känsla.
  Själv har jag byggt en ratt ställning!, nåt liknande på denna länken

  http://www.minhembio.com/alex.bergsland/193753/
  Själva ratten jag har kostar lite under 1000:- (Logitech Driving Force GT)

  • HÅRDROCKARE

   Är styrningen bra med ratt? Kan du ställa in känsligheten i spelet?
   Hade ratt till PS2, men där gick det inte att ställa in känsligheten, så där var det skräp att ha ratt.

  • ratt känns som ett måste. har aldrig gillat att styra med joystick på kontrollen. och i motorstorm är det inte så känsligt var man ligger, så där funkar knapparna perfekt. f1 mycket mer finlir och viktigt att man tar kurvorna rätt.

   en logitech ska kollas upp!

 4. HÅRDROCKARE

  Jag har påbörjat en 7 säsongers karriär i Lotus. Har det svåraste förutom växellådan som jag valt som automat. Känns helt okej, har dock bara kört fredagsträning så här långt. Ska köra mer efter det riktiga loppet idag.

  Har också PS3.

  • hur är det med skador? går att ställa in tänker jag? har inte kört mycket, men var ihop med en god del bilar bara under första varvet.. tufft att gå upp till realistiska skador, då ryker väl frontvingen på en gång?

  • sapi-jens

   när vi kör online ska det vara det svåraste som gäller eller hur 😉 ni ska få spö av en 20 årig värmlänning i en virgin ;D

 5. tog förresten några varv i monaco, jäklar vad det går undan i första uppförsbacken där upp mot kasinot.

  eller spa.. var ju tvungen att testa eau rogue, riktigt fin downforce-känsla i spelet faktiskt, jämfört med andra bilspel jag testat.

 6. en fråga till; vilken vy kör ni med?
  den helt nere i cockpit är ju bra tuff.. men den som en sån kamera uppe på hjälmen typ känns riktigt bra.
  ingen riktigt bra känsla i den där man ser hela bilen, och den där där man bara ser asfalt fattar jag inte varför de har med..

  • Daniel

   Givetvis med kamera där man sitter inne i bilen!!… Nån som klarar att köra utan anti spinn ?… Har man bara lite för mkt gas pådrag så snurrar man!!

 7. Daniel

  Går det inte att starta en sida på F1 bloggen om F1 2010?.. Hade vart kul, jämföra tider eller bestämma ett race eller liknande, tips!!

 8. Mattias

  Som sagt har F1 2010 till pc de enda hjälpmedel jag köra med är traction control och abs
  eftersom jag kör med keyboard (ska kanske skaffa ratt).

  Utan TC snurrar jag i varje kurva i stort sätt…

  Jag tycker också det skulle va kul om vi starta en F1 2010 sida här 🙂

  har Mattias3 som Windows Live id.

 9. Martin

  Citerar:

  Går det inte att starta en sida på F1 bloggen om F1 2010?.. Hade vart kul, jämföra tider eller bestämma ett race eller liknande, tips!!

  Typ alla snackar PS3, men det finns kanske några Xboxspelare här (som jag) också. så när du nu gör F1 2010 sidan Daniel så vore det ju trevligt om du kunde göra tre separata sidor, en för Xbox 360, en för PC och en för PS3.

  • Voodoo

   Jag kör med Xbox, har förbokat men inte hämtat ut till PS3 också men jag har ingen ratt till PS3 och det här är ett spel man måste ha ratt till.

   Bjuder på en liten video, öppningsmatchen i karriärläget på Bahrain. Snurrade tre gånger så jag hamnade på en femtonde till sist. Videon visar några varv när jag jagade lite.

 10. har spelat nåra timmar nu på ps3 o de e ett riktigt juste spel, kör me kontroll o dom första varven kändes jävligt jobbiga, men nu börjar man komma in i det.

  är gärna me o kör online, heter JBrazer

 11. DAVID

  KÄnner att man kanske ska skaffa spelet. vore
  kul om vi kan rejsa mot varandra. Men vilket är bäst Pc, Xb 360, ps3 att köra på

  • Daniel

   Ingen aning,,, läste att det kanske kan bli bättre grafik på dator om du har en grymme dator… Men de flesta här på bloggen verkar ha ps3….

 12. Daniel

  Stillat F1 hungern genom att kolla på youtube… Suzuka 05…. Oj oj vilket race… Kimi starta sist och vann… Även alonso körde grymt!!.. Ett av de bästa racen någonsin!!! Kimis omkörning av fisichella i slutet ör outstanding….fisichella ledde med 20 sekunder… Men kimi åt upp han!!… Ni måste se de!!…snart F1 2010

 13. tack för ikväll grabbar! inga jättetighta race, men när ja håll mig borta från misstagen så hängde ja på iaf ;).

  Men nästa gång får vi nog testa nån annan bana också. 🙂

 14. Lulu

  Tja. Köpte detta spelet på pc, men kan inte få igång det. När jag startar spelet kommer det upp en skylt med ett rött X och sen avslutas det. Jag har uppdaterat alla drivrutiner.

  Någon som vet problemet?

 15. Lasse

  Sällar mig till skaran som sitter klistrad bakom ratten.
  Köpt PC-spelet. Funkar skapligt bra, men tusan vad långt efter man ligger vid race. Och Monaco funkade inte alls för mig. Skulle gå snabbare att släpa på en skottkärra… 😉
  Trots det ligger jag nu på en 14-plats i champinjonskapet efter att kört Istanbull.
  Driving-aids: ABS och låg traktion. Konkurenterna inställt på amatör.

 16. Thomas

  Ps3 spelare just nu:
  Beerboy666 <– Jag
  dannefbg
  feffo85
  JBrazer
  Lettmjalk

  Missade jag nån eller finns det fler?

Leave a Reply