F1 lanserar (det märkliga konceptet) F1 ROCKS

Det här är inte dagsfärskt längre, men värt att nämna. Universal och F1 har tillsammans lanserat det nya konceptet F1 Rocks, artikel på f1.com här. Det hela luktar F1s-egna-Sydafrika-fiasko lång väg.. Det är omöjligt att få en idé om vad det hela handlar om, helt klart enligt citat från Bernie Ecclestone är att det är en satsning på att tydligare marknadsföra Formel 1 som “entertainment”. Vilket jag tror är helt fel väg att gå, motorsport och teknologi är bättre inriktning. Men det verkar vara nåt slags upplägg med artister i förbindelse med tävlingarna eller något sånt. Säkert något de säljer extra.. Vilka artister det handlar om nämns inte, men de ska vara “the most iconic music stars” enligt texten. Antar att det diskvalificerar Pussycat Dolls att uppträda i alla fall.. Pressmeddelandet;

Universal Music rocks Formula 1™

Universal Music Group International and its JV company All The Worlds is pleased to announce the signing of an agreement with Formula One Administration Limited creating F1 ROCKS™, a pioneering and electrifying new global entertainment platform.

F1 ROCKS™ fuses the world’s most popular annual sporting series with the most iconic music stars to create an unrivalled experience for F1™ and music fans alike. At the core of F1 ROCKS™ is a series of spectacular multi-artist live music events from glamorous Formula 1™ race locations around the world. The combination of live performances from the world’s biggest acts together with stars from the world of movies, sport and fashion will create TV shows & Digital content that will be broadcast and streamed to a global audience.

“The partnership between the world’s most thrilling sport and the world’s biggest music company is one of the most exciting entertainment initiatives to be launched anywhere,” said Lucian Grainge, Chairman/CEO of Universal Music Group International.

“The combination of music, megastars and motor sport will create a groundbreaking, all-new entertainment spectacular, channeled through the multiple platforms open to our two global brands. I’m very much looking forward to working with Bernie. He had the imagination to see the potential in F1 Rocks from the very beginning, and we want to make it a huge success on a global scale.”

Bernie Ecclestone, CEO of the Formula One Group added: “I have always said that we are in the entertainment business and this deal marks a new dimension for Formula One. It is the result of many months of discussions with Lucian and I am very pleased we are now ready to go. Universal are the biggest players in the music industry and we have high hopes for what we can achieve together.”

6 comments

Leave Comment
 1. DanBronell

  Om herr Ecclestone nu vill bjuda på mer underhållning så tänker jag att han inte behöver gå till sådana dramatiska längder. Ok att jag ser rockstjärnestatusen som gemensam nämnare mellan en F1 förare och sångaren i U2. Men det finns inte såååå många ikonstatus band/artister att det skulle vara värt det för oss tittare och de få lyckliga som lyckas ta sig till ett lopp. Pussycats Dolls som sagt, det är antagligen massa sådan crap vi får “glädjen” att bevittna *HURRA*…

  Men det känns som om själva sändingen under ett F1-lopp är bland de sämsta när det kommer handlar om motorsport, med grafik och uppdateringar på själva dumburken. Ta Nascar, där rullar aktuell ställning konstant i överkant. Och, jag skall villigt erkänna att jag inte tittar på så mycket annan motorsport än F1 men när man nu råkar zappa förbi ett Nascar, CART lopp osv så undrar jag ofta varför just F1 inte har sådan info under loppet.
  Man får lite känsla av att F1 är ju bäst så det säljer sig själv.
  Tänk er själva, på tal om underhållning, att kunna välja bort kommentatorerna och enbart lyssna på motorljudet, att själv välja vilken förare du vill följa hemma i TV-soffan, att få massa tider och statistik på TV-rutan, mer RTL till folket osv.

  Nyvaken efter middagen, så tankarna spånade iväg, vad var frågan? 😛

 2. Sebastian

  Kan tipsa om “Live timing” på formula1.com. En sjukt bra (gratis)tjänst som gör att du får aktuell ställning, varv- och sektortider uppdaterade i realtid. Samma info som pitwall. Under perioder av loppet tittar jag mer på sektortiderna än på själva tv-bilden 😀

 3. Pelle

  Håller med om att live timing är bra är inne på min 3:e säsong med det och visst ibland kollar man mer på datorn än tv speciellt under kvalet.
  Visst f1 har ett och annat att lära från amerikansk racing som näms ovan.

 4. Stefan Alsenmyr

  Kommentatorerna ska höja upplevelsen av själva tävlingen, vilket också vissa gör. BBC och ITV gjorde det verkligen. De är engagerade och insatta och man skruvas upp ett par varv extra när man ser på F1 tillsammans med dem. Viasat är skapliga men inte i BBC klass. Amerikanska Speed är engagerade minst sagt. De går igång direkt och snackar väldigt mycket. Roligt att lyssna på!
  Därför vill jag inte se utan kommentator.

  För mycket grafik, typ som amerikansk racing, gillar inte jag. Det skymmer ju bilden för bövelen! Är inte heller nödvändigt när man kör på en riktig bana och inte bara runt runt. Den grafiken blir då nödvändig för att hålla reda på vem som leder och vart på banan de är.

  Minns ChampCar tex då en “ticker” rulla uppe i rutan med placering på banan, tidsintervaller, högsta hastighet, hur mycket “push to pass” man hade kvar, vikt på förare, ålder, ja allt snurra förbi. Komiskt i överkant. Men det var “the american way” så det var OK.

  Jag tycker den grafiken man har fått i F1 det sista året är lagom. De kunde bara visa den lite oftare. Vill jag ha ännu mer går jag in på formula1.com och kollar på live timingen.

 5. DanBronell

  Tack för live timing tipsen 🙂 Jättebra om man haft burken vid TV:n bara. I nuläge får man springa *** av sig mellan sovrummet och vardagsrummet om man vill kolla in nätet ^^

  Vad jag menade var att man skulle få välja om man ville lyssna på Kommentatorerna, typ som en DVD som har 2 ljudspår. En med motorljud och babbel och ett spår med bara motorljud. Jag gillar Janne och Eje, även om de är lite sömniga ibland 🙂

  Nä, för mycket grafik är inget kul. Det håller jag med om. Nu på senare år har F1 bättrat sig tycker jag, placeringar, hastighet, g-graft och annat krafs som är kul att veta. Men som igår när jag såg på Nascar, när ställningen rullade förbi uppe i rutan så stod även tidsskillnaden mellan varje förare och den uppdaterades live, nästan som Live Timing fast inte alls 😛
  Sen snackade en kommentator direkt med en förare precis innan start. Skithäftigt!
  Visst vi får åtnjuta en liten blondin som svettigt pinnar runt bland förare och stall, men en sålänge tycker åtminstone jag att hon mest är irriterande. Hög och pipig röst som skär igenom luften, hon skriker fast hon inte behöver. Och vem *** bryr sig om att Jamariquai är där och tittar??? Men det är ett steg i rätt riktning 😀 Absolut!

  Men i slutänden. Man behöver inte ha Bonos sletna ansikte i rutan för att vilja titta på F1. De glömmer att vi vill se racing och ha info. Jag menar att TV’s som underhållning borde kunna utvecklas sååå mycket mer när det gäller Formel 1.

Leave a Reply