F1-stallen presenterar sina nya bilar i januari – här är alla datum

[UPPDATERAD] Januari har knappt kommit igång, men det är redan klart att det blir en kanonmånad! De flesta stallen kommer presentera sina nya bilar, egentligen är det bara osäkerhet runt Toro Rosso och Force India. Toro Rosso kommer få samma bil som Red Bull, som har sagt att man visar nya bilen i mars, men det dröjer säkert några race in i säsongen innan de får den. Force India har ju ingått samarbetsavtal med McLaren och får nog på samma sätt snällt vänta på alla komponenter. Resten kommer under januari, så här ser datumen ut hittills;

Ferrari F2009 – 12 januari (nytt datum!)

Toyota TF109 – 15 januari kl. 12.00

McLaren MP4/24 – 16 januari

Renault R29 – 19 januari

Williams FW31 – 19 januari

BMW F1.09 – 20 januari

Red Bull RB5 – 9 februari

På bilden syns Hondan från förra årets säsong. Det snackades ju om Mexico, men det visade sig vara just bara snack.. Senaste dagarna har jag inte sett någonting om nya möjliga köpare så får bara hoppas de kommer igång snart och att de hittar någon. Väldigt synd med tanke på presentationer, förra året var utan tvivel Honda med sina konstiga teman mest spännande enligt mig.

För att hålla koll på alla datum är den där kalendern som jag har inlänkat från Keith på f1fanatic ett riktigt bra verktyg, kika in på Kalender & TV-tider för de senaste nyheterna!

10 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Min tur att komma med rykten, men det sägs att Honda hittat en köpare och att tillkännagivande kommer nästa vecka. Stämmer det inte så glöm att jag sa nåt, stämmer det så kom ihåg var ni läste det först! 😛

 2. Enligt någon på RealHondaF1.com ska papper vara påskrivna och det kommer att annonseras närmsta veckan. Man ska nog ta det med en nypa salt men vi kan ju hoppas.

 3. Klipper in lite mer.

  Andrew’s got that from the RealHondaF1.com message board, I presume. I’m the publisher of that site, and I’ve been told to expect an announcement between those dates.

  However, as I’ve written at RHF1, don’t get your hopes up too high. There’s a reason I’ve not run an article about this on the site’s front page, and that’s because I can’t get any independent confirmation. Without wishing to burn any bridges, the info came to me last week via a very trustworthy source that I use frequently, but he himself admitted that the information came to him from someone else in the team that he doesn’t know too well.

  Once I can get any kind of verification (and any regular reader of the site will know I get verification before running any story – and we were first with Ross Brawn, the MyEarthDream stuff, previous sponsors, driver lineups, etc.) then I’ll let you all know.

 4. coolt, låter ju lite lovande. när det börjar snackas så ligger det ofta något bakom. ordnar det sig snart och inte för sent så är det ju tid att komma i ordning med stallet innan mars.

 5. Sebastian

  Hur funkar det om Toro Rosso får sin bil först efter några race… med tanke på alla regeländringar så tror jag nog att vi kan räkna med att de får bilen redan till Australien… eller ska de stå över de första loppen… :p

  @Lisa: Då tror jag att det är Prodrive som fixat ihop pengarna 🙂 Investment Dar gjorde 2,5 Mdr kronor i vinst första halvåret 2008, ett års racing kan alltså finansieras med pengar ur kassakistan.

  http://www.inv-dar.com/en/

 6. Lisa

  Då satsar vi på det – nästa vecka, Prodrive.

  Får vi choklad denhär gången också om vi har rätt? 😛

 7. TOBIAS

  Ja hoppas att det är Prodrive… och att stallet kommer heta så och inte typ något liknande som “Force India”, finns det något sämre namn.

 8. läste det där om schumi och honda (magenus länk där) verkar som de skriver inte troligt att han går in med egna pengar. men stämmer ju att han nog kunde få med sig en del sponsorer.. och han och brawn är ju polare sen tidigare. och så en grej till, schumi har ju varit ute i dagarna och berättat att han övervägt att göra comeback i f1.. så suget finns nog där. vad då bättre än att ha ett eget stall? vore nog inte fel alls..

Leave a Reply