F1-stallen ska rösta om dubbla poäng för de tre sista loppen

fia-logo

Har snappat upp en riktigt intressant artikel på tyska auto-motor-sport.de. Bernie vill ju införa dubbla poäng i de tre sista loppen. Orkar inte ens kommentera hur dumt det hela låter (kan inte komma på något bra argument för det – om någon sitter inne med en bra ide så säg till i en kommentar). För att hindra att det inte är avgjort tidigare under säsongen kan man ju anta.

De flesta stall har varit emot tanken på det, men tydligen börjar det svänga lite. Ger ju utrymme för de som har lite problem nu under starten av säsongen att komma tillbaka, som Red Bull och andra.

Nu blir det en omröstning om det efter testerna i Bahrain.

Det är ju smått otroligt att vi har veckor kvar till säsongsstarten och man inte ens vet hur poängen under säsongen ska delas ut och fördelas. Att FIA, Bernie och de andra inte lärt sig..

2 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Finns faktiskt inga bra argument för att öht taget komma på nåt så idiotiskt som dubbla poäng i NÅT lopp? Som jag med en dåres envishet har hävdat förut – F1 är en sport. Dubbla poäng i sista loppet var ytterligare en spik i den kistan. Dubbla poäng i tre lopp så är det F1 jämförbart med nån töntig word-wrestling-series. Dvs åtminstone jag kommer inte att bry mig. Jag tycker om F1, men det får vara måtta på tokerierna.

  2. Lisa

    Nå, vi slapp nu trots allt dessa tokerier. Inga dubbelpoäng i tre lopp. Teamen har varit förnuftiga och röstat ner förslaget.

Leave a Reply