Felipe Massa tar tredje segern i Turkiet

Felipe Massa ifrån start till mål i stort sett, men med en massa spänning där in emellan också. Ett riktigt kul lopp att titta på. Kimi inte helt i form kanske, men så med en del imponerande körning från framför allt Hamilton. Alonso uppe på poängplats igen, vilket är allt annat än stallkamrat Piquet.. Några lopp till får han nog, men snart får han ta och fundera på framtiden.

BMW levererar som vanligt den här säsongen. Red Bull ganska bra helt och Honda helt ute som de brukar.. Bara tre förare som bröt, det är inte tokigt. Fisi var först ut efter att nästan voltat över Nakajima i starten.. (kolla video längre ner) Bourdais halkade ut i gruset efter att det såg ut att han eventuellt fick något problem med bromsarna i en kurva.

Kovalainen var väl den förare som förlorade flest platser under loppet.. Rätt ner från 2a plats till runt 13e resten av racet. Vet inte vad som hände i början, men han var inne i depå efter bara något varv och lyfte sig sen inte riktigt.

01 F. Massa Ferrari 1:26:49.451
02 L. Hamilton McLaren + 3.779
03 K. Räikkönen Ferrari + 4.271
04 R. Kubica BMW + 21.945
05 N. Heidfeld BMW + 38.741
06 F. Alonso Renault + 53.724
07 M. Webber Red Bull + 1:04.229
08 N. Rosberg Williams + 1:11.406
09 D. Coulthard Red Bull + 1:15.270
10 J. Trulli Toyota + 1:16.344
11 J. Button Honda + 1 laps
12 H. Kovalainen McLaren + 1 laps
13 T. Glock Toyota + 1 laps
14 R. Barrichello Honda + 1 laps
15 N. Piquet jr. Renault + 1 laps
16 A. Sutil Force India F1 + 1 laps
17 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 1 laps

Starten;

15 comments

Leave Comment
 1. Viktor

  Årets hittills bästa lopp. Tveklöst. Det var länge sedan vi bjöds på såhär mycket omkörningar och underhållning på denna nivå. Härligt!
  Att döma av presskonferensen så var det inte formen som svek Kimi. Hans och Kovalainens sammanstötning verkar ha resulterat i skador på båda fordonen.

  Men dagens man var ändå Lewis Hamilton med sitt team i ryggen. Vilket race vid bjöds på! Omkörningen av Massa var ju helt underbar och det var riktigt kul att se att de valde en annan taktik än rivalerna.

  /Viktor

 2. Viktor

  Vill samtidigt passa på och berömma Eje som idag gjorde ett mycket bra jobb där många av hans analyser stämde och där han höll sig relativt neutral i alla fall.
  – Kanske läser han denna blogg? 😉

  /Viktor

 3. Även om omkörningen av Massa var fin så var inet McLaren bilen särskilt mycket att ha, det var nog mer tur att de lyckades få till sin strategi. Hade Kimi inte blivit påkörd i början hade han garanterat varit förbi Hamilton. Ja och Piquet går inte i sin Pappas fotspår direkt och att han sitter kvar i Reanult nästa år är nog inte troligt. Vore bättre med Alx 🙂
  Förtsår inte hellr varför Hamilton så fort han gör något blir så hyllad och – “han körs som en gud” etc. Han kör fan inte bättre än någon annan utan han har en bra bil. Sätt Vettel eller Bourdais i en McLaren och Hamilton i en Str så blir det ombytta roller.

 4. Viktor

  Tobias:
  Man kan definiera en bra förare på många sätt. Hamilton är enligt min definition en bra förare för att dels kör j**ligt snabbt (vilket i sig inte är unikt) men framför allt att han nu börjar visa prov på mognad. Han har vid tidigare race stressat bilen mer än vad den klarar av och visade idag prov på att han kan plocka ur det absolut sista ur sin bil för att lyckas placeras sig mellan de två (denna säsongen) mycket snabbare Ferraribilarna. Detta utan att pressa bilen över gränsen.

  Och vad menar du med att MP4-23:an inte var bra idag? Den piskade ju Ferrarin sönder och samman när de hade de hårda däcken på. Ferrari var ju chanslösa under de första två stinterna.

  (Och sen att du blandar in begrepp så som “tur” när det gäller strategi och F1 är ju tråkigt. Med tanke på hur många timmar som går åt till planering av strategi och upplägg av varje moment i ett race är nog ödet det sista de förlitar sig på inom McLaren eller något annat team för den delen)

  Är inte säker på om jag förstått dig rätt: men enligt dig skulle det alltså bara handla om bilens potentiella hastighet och inte förarprestationen? Detta har jag väldigt svårt att ställa mig bakom. Ta Renault som exempel. Fernando både kvalar och placerar sig långt bättre än sin teamkamrat. Nog för att F1 är en materialsport, men tills den dagen de styrs av datorer kommer du inte ifrån faktumet att förare spelar en ganska avgörande roll.

  /Viktor – som hoppas att du tar ovanstående på rätt sätt 🙂

 5. Olag

  Man undrar hur loppet hade blivit om Hekki hade sluppit sid extra depåstop… Han föll även offer för SC reglen för annars hade han startat sisst. Men depå var stängd så han kom inte in förren loppet starta.

  McLaren visa idag att dom har blivit bättre. Massa trodde nog på en promenadseger med såg darrig ut när Hamilton pressa han. Undrar om han hade mer att ge dom sista varven?

 6. Viktor

  Olag:
  Jag tror inte att Massa pressade sin bil till max de sista varven, han bevakade bara ledningen. Hamiltons MP4-23:a gick ju dessutom inge vidare på den mjuka däcksblandningen. Hade han haft möjlighet att köra även den sista stinten på det hårdare däcket hade vi antagligen fått sett en fajt in på mållinjen. Med tanke på skillnaden i varvtid och antalet varv Hamilton hade kvar när han kom ut från sista stoppet kunde vi fått än ännu vassare avslutning på ett redan vasst race.

  /Viktor

 7. Viktor – Hamiltons bil funkade bra med de hårda däcken och lite soppa i tanken. Han lyckades med att ta andra plats på grund av sin strategi med 3 pitstops där han körde på ångorna. Kan inte kalla det att piska Ferrari sönder och samman. Ferrari körde med sin vanliga strategi med 2 stop och bilen funkade prima med både mjuka och hårda däck. Kimi hade fått en smäll på framvingen vilket garanterat inverkade på hans fart. annars hade han tagit Hamilton som en liten munsbit.

  Inse att Hamilton inte är något unikt och hans prestation var inte exceptionell och vilken annan förare hade kunnat göra samma sak i den bilen. Jag är betydligt mer imponerad av Alonso som lyckades ta sin moddade Clio i mål på poängplats.

 8. Olag

  Tobias: Det som var unikt för dagen är att Hamilton hittat tillbaka till formen igen. Starten denna och slutet på förra säsongen var väldigt dåligt.

  Alonso är en bra F1 förare men som person och sportsman är han …vill inte skriva så fula ord.

  Men hans stallkamrat borde få sparken med omedelbar verkan och in skulle dom kastat Alx

 9. Viktor

  Tobias:

  Detta gör Lewis Hamilton unik:
  *Under sin första säsong i F1 tog han 9 (NIO) raka pallplatser, det tidigare rekordet var 2 om jag inte missminner mig.
  *13år gammal blev han den yngsta föraren någonsin att ha ett F1 kontrakt.
  *Han var förste rookie som fick motta Hawthorn Memorial Trophy.
  (listan kan göras mycket längre…)

  Eller som Stefan “Lill-Lövis” Johansson valde att uttrycka det i sin krönika i SvD:
  “Faktum kvarstår att Lewis Hamilton har sopat rent i alla klasser han kört i sedan han var 13 år. Som talang är han unik och det är ingen överdrift att jämföra honom med Schumacher eller Senna.”

  /Viktor

 10. Wag the dog

  “Den piskade ju Ferrarin sönder och samman…” He, he, he. Missade du att titta färdigt på loppet?
  Vem vann?

  Käre nån – det börjar likna Mac vs. PC debatterna på Computer Swedens forum här. Överdrifterna haglar!

 11. Wag the dog

  “Starten denna och slutet på förra säsongen var väldigt dåligt.”

  Olag – vann inte Hamilton första racet i år? Var det en dålig start?

 12. Olag

  Wag…: Jo det gjorde han men han har sett skakig ut förutom där.

  Nu börjar man se lite likheter mellan Hekki och Kimi. Bägge kör bra men har otur med sig hela tiden. Lite skrämmande…

 13. McLaren är för mig riktiga klantar och fuskare och kommer alltid att så förbli. De hade garanterat vunnit VM förra året om det satsat allt på Alonso men de tabbade sig ordentligt. att Hamilton är duktig råder ingen tvekan om men han är inte något exceptionellt i mina ögon.
  att han inte varit i form är inget man kan skylla på… jag tror snarare att han har för stor press och att bilen är kass jämfört med Ferrarin. Nog om det… det är många race kvar i detta VM.

Leave a Reply