Felipe Massas tjuvstart från Belgiens Grand Prix fångat på video

Ferrari logo

De snackade om det på BBCs sändning, sen hände allt på en gång i en och en halv timme så det glömdes bort, men här är återigen Felipe Massas tjuvstart. Missades märkligt nog av stewards och raceledningen och Massa klarade sig från vad som väl borde blivit en drive through? Video;

AB har också en grej på det här.

14 comments

Leave Comment
  • Quendi

   Nä han tjuvstartar inte så som man vanligt vis menar det..

   Men det är bara det att han står en för långt fram..

   Titta på den vita markeringen, Massa har den bakom sina framhjul.
   Både Barrichello och Sutil har den framför sina…

 1. Matt

  Märkligt att de kunde missa detta, så uppenbart… De andra förarna/teamen brukar ju också vara ganska snabba med att påpeka sådant här för att kunna tjäna någon plats…

 2. Erik R

  Eftersom han i alla fall stod stilla när starten gick så gjorde det inte så stor skillnad, men drive-through borde det givetvis ha varit.

  En annan sak som glömts bort är att Ferrari klantade sig i depån och släppte Alonso ivägen för Vettel. Det kom en notis om att domarna utredde, men jag vet inte om de friade eller om Alonso krachade innan de hann dela ut något straff.

   • Antonio

    Exakt. Alonso fick ju en drivethrough efter han blev prejad av banan vid omkörningen av Kubica för några race sedan. Kubica bröt en kort stund efter men Alonso som vissa väljer kalla “turgubbe” fick ett straff ändå och så var den dagen förstörd. Varsågoda resten av er som tävlar om förar-VM.

  • Lisa C

   Hmm…

   Ja bilden är väl det enda läsvärda i den artikeln…

   Massa utreds inte alls för fusk. Däremot utreder man hur det var möjligt att race control kunde släppa iväg en bil som inte stod på rätt plats utan att det upptäcktes. Vore ju bra om liknande kunde undvikas i framtiden.

Leave a Reply