Fernando Alonso nära att svimma och Rubens drar ut i rymden

Lite tabloid-varning på rubriken kanske, men hittade en story som är värd att nämna. Drick/vatten-systemet eller vad det kan kallas i Alonsos Renault la av just lagom till start. Vilket betyder att spanioren körde hela stekheta Bahrains Grand Prix utan vatten och var tydligen nära att svimma mot slutet.

Lite skrämmande historia, men gör ju insatsen mer imponerande. På Renaults hemsida kommenterar man det hela i senaste nyheten och skriver;

Fernando Alonso’s drinking pump failed during the race, leaving him without water for the duration of the race. He subsequently suffered from dehydration as he got out of the car. He has now fully recovered.

En annan, lite roligare, nyhet som jag läste på Brawn-fansiten realbrawngp är att Rubens Barrichello köpt biljetter för att resa ut i rymden med Virgin Galactic. La först märke till det efter att Vigin-loggan på Brawn-bilarna var utbytt idag, från den där tråkiga röda texten till deras coola rymd-äventyrs-logga. Spännande grejer det där. Hoppas bara de kommer överens om ett ordentligt sponsoravtal, tänk på vilka coola grejer man kunde gjort av det samarbetet vad gäller design av bilarna! Jag förstår dem som tycker den är snygg nu när den är nästan helt vit och ren från reklam, men ändå..

Det här klippet, som heter “Amazing recovery of wheel cap on track during Formula 1 Bahrain 2009” ser bara galet ut.. synd bara att man inte ser så mycket.. men ändå igen;

Massor om loppet ute i vår media; DN, AB, SvD, SVT, EX.

12 comments

Leave Comment
 1. bilden på alonso kommer föresten från en ganska häftig artikel jag hade för ett bra tag sen;
  http://f1bloggen.se/2007/10/30/alonso-som-superhjalte-pa-psp/
  där någon hade gjort nån slags superhjälte-serie där alonso var med och körde racingbilar i framtiden. hade en länk där, så när jag kollade till den för ett tag sen hade det blivit en länk till nån skum sida med bilder på nakna män. för att uttrycka det milt.. om någon vet vad det handlar om (alonso som superhjälte alltså) så tipsa gärna!

 2. Sebastian

  Jag har sprungit i Abu Dhabi mitt på dan så här års. Ca. 40 minuter längst vägarna fast det mesta i skuggan av palmer. Allt är varmt, men lugnt, och sen boom… kroppstemperaturen bara exploderar! Då har man inte mycket marginaler.

 3. Lisa

  Ganska läskigt faktiskt, det finns några rätt otäcka bilder på det där. Vad händer om nåt sånt sker bakom ratten i 300 km/h stället för i presskonferens? Inte trevligt att tänka på… :-/

  Sen kan man inte låta bli att förundras över att när de satsar miljoner € på högteknologi i bilarna inte lyckas bygga ett idiotsäkert drickssystem??!! Spelar ju ingen roll hur avancerad KERS/dubbeldäckare/whatever man har, är föraren nära att svimma under halva loppet blir ändå inga barn gjorda. Alonso sa visst nånstans att dethär var hans bästa lopp på två år, och det kan jag förstå.

  Väldigt snygg rubriksättning förresten Daniel, som klippt och skuren ur Hänt i veckan… 😀

  • Sebastian

   och det var tydligen inte läge att åka in och krama om teamet en extra gång heller. tuff dag på jobbet helt enkelt 🙂

   • Sebastian

    Hahaha… det var väl precis en sån han hade, men sugröret blåste iväg i starten…

    Angående bytet så sa väl Piquet lite taktiskt “hey, fan va bra mitt drickssystem funkar idag” och vips så hade renault bytt ut det mot Alonsos.

    För övrigt så tyckte jag både Vettel och Trulli såg rejält mosiga ut när de stod vid vågarna inför podiet. Button verkade tvärtom oberörd.

 4. M

  Vad gör man inte för att få uppmärksamhet, så att säga att man har fått brännskador haha…Mycket vill ha mer…

Leave a Reply