Ferrari F2008 är här.


Nere i Italien har Ferrari nu presenterat sin utmanare inför årets säsong. Riktigt snygg som bilarna från Ferrari brukar vara. Lite mer kantade former än förra årets och en högre kant runt föraren. Inne i själva bilen finns ganska mycket nytt, bland annat ska växellådorna i år hålla i fyra lopp. För den som är intresserad av alla siffror har f1technical samlat dem i en artikel. Ferrari kommer dock göra en hel del förändringar efter testerna inför första loppet i Australien, så den slutliga designen kommer senare. Redan i morgon ska Kimi testa bilen på Ferraris testbana Fiorano. Hoppas på lite bilder då. Inga bilder ännu på Ferraris minisite för launchen f2008.it men kommer nog snart.

Edit: Här är bra bilder att jämföra årets racer med den från förra säsongen som jag hittade på formula.hu (klicka och surfa med piltangenterna, eller öppna i nytt fönster för att skala ner bilderna lite); från sidan, ovanifrån och framifrån.
Klicka på mera-länken för att se lite grymma bilder som ligger ute på nätet. Ratten är riktigt riktigt läcker!

7 comments

Leave Comment
  1. ja, den ser riktigt bra ut. ferrari och racer hör liksom ihop. reklam är väl ett måste, men inte så snyggt. nu är man laddad att se resten. inga överraskningar här som sagt, men tänker att det kan komma när det blir dags för honda (den blir ju i vilket fall som helst helt ny gissar jag), red bull, toro rosso och de andra.

Leave a Reply