“Ferrari fans vill Kimi Räikkösen ut”

Det är inte bara Lewis Hamilton som det snackas om i dagarna, nu är fansen i Italien trötta på Kimi Räikkönen och vill ha in Fernando Alonso i stället, enligt ett tips jag fick in från Mikael. Det snackas ju dessutom sedan tidigare om att Alonso redan skrivit under ett hemligt avtal med Ferrari som ger honom en plats från 2010.

Det är La Gazzetta dello Sport som frågat vilka förare fansen vill se i Ferrari, och svaren är intressanta. Alonso på förstaplats är för mig inte det mest överraskande här, men att Kubica hamnar så högt som en andraplats. Finska tidningen Ilta-Sanomat har en artikel om det här, som blir ganska kul i översättning via Googles Translate här. Som jag fått rubriken ifrån ja..

Frågan som kvarstår är väl om nu Kimi försvinner ut från Ferrari. Vad gör han då? Pysslar med rally på fritiden, eller går till ett annat stall. Hamilton och Räikkönen i Brawn GP?

1. Fernando Alonso 42%
2. Robert Kubica 24.6%
3. Felipe Massa 16.8%
4. Kimi Raikkonen 8.9%
5. Lewis Hamilton 8.2%

32 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Ferrari-fansen borde nog kräva att Ferrari skärper till f1-verksamheten innan man börjar ha synpunkter på en av världens främsta f1-förare… hur stavar man till shooting the messenger.

 2. Patrik

  Hahah, “Hamilton och Räikkönen i Brawn GP?”. Önsketänkande eller? Tur att det aldrig kommer ske 😛
  Brawn lär inte sparka Button de närmaste åren.

 3. M

  Ferrari teamet vet nog också att dom har misslyckats med bilen, så hela teamet ska nog ta åt sig kritiken.
  Kolla bara på Reanault och Alonso för dom går det ännu sämre förutom att dom har haft lite tur att dom har lyckats få nån poäng.
  Så fort den här diffuser historien är färdig så vet Ferrari vilket håll dom ska utveckla bilen.
  Är det nån som vet om Ferrari skulle bygga en ny bil??

 4. DanBronell

  Som den styggelse Hamilton är så får vi verkligen hoppas att han inte får en körning med Kimi. Om gudarna vill slipper vi honom illa bums!!!
  Med Styggelse menar jag – Falsk, Inställsam, beteer sig illa på banan, allmänt taskig och nedsättande attityd – och inget annat.
  Visst Schumi var oxå ett riktigt svin ibland, men… han kunde åtminstone ursäkta sig med att vara den bäste någonsin inom Formel 1 🙂 Något som Hamilton aldrig kommer att vara i närheten av.

  Sen känns det som om Ferrari brakade ihop totalt från det att Schumi slutade köra och fram tills idag. Överlägsenheten hängde nog ihop med ett par profiler som idag inte är kvar i stallet.
  Men det är alltid ansiktet utåt som får all uppmärksamhet. Så om det går dåligt för Ferrari är det Kimi som får ta smällen, sett från publikens sida alltså.
  För om en förare har en viss körstil så är det ju mekaniker och konstruktörer som måste anpassa bilen till den förarens behov och om Kimi kör mer än tygen håller betyder det ju bara att tekniken inte hunnit ikapp denna utomordentliga mästare ^^

 5. Erik R

  Rykten rykten! Alltid lika kul att spekulera.

  Det var ju ett tag sen Kimi var riktigt i form. Att sätta bilen i muren i första racet var ju kanske inte den bästa starten på säsongen, i Malaysia var det ju knappast hans fel att det gick åt pipan. Det är för tidigt på säsongen för att avgöra hans form. Men, har man problem med motivationen när man sitter i en av de bästa bilarna, hur ska det då bli när man sitter i en medioker?

  Klippet på Kimi när han ombytt och nyduschad käkar glass i garaget medan de andra förarna sitter genomblöta i sina bilar och väntar var visserligen väldigt kul, men ger också lite intryck av att han inte riktigt tar det hela på allvar. Kimi behöver börja spöa Massa både i kval och race för att visa att han fortfarande är intresserad av Formel 1.

  Jag tror det blir oerhört svårt för Ferrari att bygga en ny bil under pågående säsong eftersom de inte får testa. Då är det nog bättre att börja satsa på nästa års bil.

  Angående Brawn så borde det kunna finnas en plats ledig nästa år. Bariccello lär nog pensioneras om Brawn får lite mer pengar att röra sig med. Fast å andra sidan är ju Bariccello fältets mest rutinerade andreförare; det är ju ofta inte så lyckat med två toppförare i samma team.

 6. HENKE R26

  Kan säga att det gått sämre för Scuderia Ferrari sedan Brawn slutade. Hoppas inte Alonso
  ska lämna Renault….Kimi har ju nämt förr att vet inte hur länge han stannar kvar i F1.

 7. Gianecchini

  Såg F1 via BBCs livestream i helgen, och Coulthard sa att Kimi var den lataste teammate han någonsin har haft.Jag tror jag såg uttalandet på någon f1site också. Tänk att det oftast ska utses en syndabock om det går dåligt för ett team. Är man ett team, så jobbar man som ett team.( team betyder väl arbetslag, arbeta i lag på eng.)
  kan inte vara någon boost i att höra/läsa sånt här för Kimi/Ferrari, om de nu bryr sig i vad media skriver ? aja…den som lever få se vad som komma skall…
  Hoppas att Renaulten börjar funka som den gjorde 2005/2006, och att Alonso stannar där.
  Har inte Hulkenberg nåt hak åt Ferrari håller,med tanke på Weber ?

 8. Anonymous

  Sorry ERIK K jag tror att du har fel där med att Ferrari kan inte testa deras nya bil dem bygger. Om vi säger dem gör deras nya bil i istanbul gp så har dem ju practic 1 och mer för att testa nya intsälningar och då kan Ferrari testa deras nya bil och se om den är snabbare än den gamla…så tror jag Ferrari tänker

  mvh :Andreas 11 år

 9. Anonymous

  njaa jag tror faktist inte att brawn skulle köpa upp Hamilton eller kimi räkkönen ….först kostar dem för mycket och dem är faktist väldigt bortskämnda förare. Jag läste F1 Racing 2007 där dem skrev: Stallen köper upp yngre förare istället för gamla för att göra en bättre arebets miljö för alla som jobbar. Jag tror att Ross brawn är smart och köper nån andra förare eller nån F3000 kille….

  mvh Andreas 11 år

 10. Erik från Finland

  Anser att det i nuläget inte finns nå andra chaufförer som sku få nå mera fart på Ferraribilarna än vad Kimi och Massa presterar. De har ju haft ganska identiska tider på banan, så i.o.m det så verkar det ju nog som om det är bilen det är fel på, och inte chaffisarna

 11. Alexander

  Jag är så trött på alla dessa spekulationer varje år. Samma för Massa föra året men han slutade 1 p från att vinna allt. Have a little faith !
  Go KIMI!!

 12. Anonymous

  Alexander sorry men jag håller ändå inte med dig…. Massa vann nästan bara för bilen jo såklart föraren behövs men massa är inte så talangfull som Nico rosber , Vetttel och Alonzo.

  Erik från finland… Det är nog där bak …det är inget fel med Ferrarin den är jätte snabb men om man jämför med Brawn gp, Williams och Toyota så hard dem gjort saker som man (dikuterar om ) man få ha på bilar och det gör att dem “6”förarna leder…få se hur det blir. Annars är nog Red bull snabbast

 13. Sebastian

  Daniel, har min monster-researchade post om FOTA Formula 1 Championship från i morse försvunnit 🙁 det stod att den behövde godkännas.

 14. Erik R

  Angående att bygga ny bil under säsongen…

  Toppstallen testade motsvarande 20 GP eller nåt i den stilen (kan inte siffrorna) per förare mellan säsongerna. Ändå ligger de långt efter i utvecklingen jämfört med Brawn. Ska man använda FP1 och FP2 till att bygga en ny bil ger det bara en bråkdel av den testning som skulle behövas. Dessutom skulle det innebära att man väsentligt försämrar sina chanser att prestera i själva loppen.

  Så visst kan man använda FP1 och FP2 för att utveckla en helt ny bil, men i praktiken är det ungefär samma sak som att ge upp nuvarande säsong och enbart satsa på nästa år.

 15. Anonymous

  Jo erik men ferrari vill inte ha ett för doligt rykte. och sponsorerna kanse Do drar fron ferrari 2010 och do kanse ferrari har gjort en so bra bil att vinna vm med och Do har dem plotsligt inga pengar kvar tack vare 2009 sesongen. Dem gör den her bilen för att göra sponsorerna övertygade . Det é inte smart men det é det enda setter att ha
  Kva ryktet och kunna betala anstelda sedan för 2011 . Lite kompleserat men hoppas att ni fattar mvh Andreas

 16. Anonymous

  Kanse dem har simulator min papp jobbar med hemliga militer bilar och sont för kinesiska aremen och Do har dem en simulator som gör att det é som po riktigt och so fick jag veta att ferrari é ett team som har sonna simulators… Okej dem é skit dyra
  Men bra mvh Andreas

 17. TOBIAS

  Kimi tillhör enligt mig iaf. det absoluta topskicktet av förare i Formula 1, likaså Alonso. Båda är världsmästare och har unika egenskaper. Men för att visa egenskaperna måste man ha en bil som håller måttet. hur många gånger kunde inte Kimi blivit världsmästare i McLaren tidigare? , om bilen hållit då förståss vilket den inte gjorde. Renault lyckades ta fram en väldigt vass bil under 2 år vilket gjorde dem till världsmästare utan problem. Nu har spelreglerna ändrats ytterligare en gång och nu är det ett annat stall som lyckats bättre än Renault och Ferrari men dessa 2 förare kommer igen var så säkra. Så det är inte Kimis fel att bilen suger utan det är Ferrari man ska vara arga på inte Kimi. Ferrari misslyckades redan under förra året att få en tillräckligt bra bil för att få Kimi att vinna. I början gick det bra men allt eftersom gick det sämre och sämre och det berodde garanterat på bilen som utvecklades i fel riktining och visst fan får man problem med motivationen om bilen inte funkar.
  – Hamilton är bra i regn säger många… nä bilen fungerar bra i regn

  @DanBronell
  Din kommentar äger! 🙂

 18. Anonymous

  @DanBronell: “Visst Schumi var oxå ett riktigt svin ibland, men… han kunde åtminstone ursäkta sig med att vara den bäste någonsin inom Formel 1 🙂 Något som Hamilton aldrig kommer att vara i närheten av.”

  Schumi hade placeringarna 3:a, 4:a, 1:a sina första år i F1, Hamilton har 2:a, 1:a så här långt. Än så länge är det fördel Hamilton 😉

 19. kenneth

  haha johan vilken taskig jämnförelse =) hamilton kom till dukat bord medans schumacher får jobba sig till sina meriter!

  Hamilton är inte topp 5 av förararna i F1 om alla körde med samma bilar så skulle han få det mycket svårt att hävda sig….han är för ivrig och gör för mycket misstag! speciellt när han är pressad

 20. Magenus

  Tycker nog att folk underskattar Hamilton lite nu. Han är en duktig förare. Se bara på Oz. Han var trots allt fyra innan SC kom på banan. Han körde inte dåligt i Malaysia heller. Detta trots att hans bil är sunkig.

 21. Erik R

  Det är lite roligt med alla diskussioner om förare vs bil. När favoritföraren vinner är det alltid förarens förtjänst. När icke-favoriten vinner, ja då är det bara bilen.

  Den viktigaste egenskapen som utmärker en bra F1-förare är förmågan att ha rätt bil vid rätt tillfälle. Har man inte den egenskapen blir man aldrig en stor förare. I slutändan är det resultaten som räknas, inte OM…

 22. Johan R

  @Kenneth: Oavsett vad man tycker om Schumacher som person kan man inte ta ifrån honom att han var fantastisk på att köra snabbt (Alonso har lite av samma förmåga att köra inte bara på gränsen utan strax över den, när det behövs), och att han hade en otrolig förmåga att lyfta ett stall och bygga upp det runt sig själv. Så här långt framställs det ju som att Hamilton “byggts upp” av McLaren, fast å andra sidan är det inte många tioåringar som stegar fram till Ron Denis och säger “jag ska köra F1 för dig när jag blir stor”, och sen lyckas med det.

 23. FINNPWRUSA

  Oj Oj…

  Kan nog vara den mest svår lästa thread på här?? Sen att alla har fel gör det inte lättare… ;o)

  Kimi har kontrakt genom 2010 säsongen.

  Årets bil passar Kimi bättre än Phil….

  Kimi kan verka minimalt engagerad men har talang för att överkomma… han behöver hur-som-helst en top bil för att vara motiverad och göra sitt bästa… jag fattar det inte men så är det nog.

  Hammie är LÄTT en topp fem förare, lätt! Det är också Fred! Jag gillar dem inte men de KAN köra! Kanske det var bäst då de fick vara griniga tillsammans i Macca?

  Ferrari BYGGER en ‘ny’ bil! De har nog redan en redesign med en ‘fri-tänkande’ diffusor design! Det kostar men om godkänd har de den för EU svängen! De behöver ingen bana, det mesta görs på datorer och i liten skala i vindtunneln! Resten kan testas fredagar…

  Brake Late!

Leave a Reply