Ferraris plan var tre bilar på gridden med Massa, Alonso och Schumacher

Ferraris testförare Marc Gene har tydligen en spalt i spanska El Mundo. Där har han i sista texten skrivit lite om Ferraris planer inför 2010, och att man jobbade hårt för att få till tre bilar per stall på gridden. Då skulle Massa och Alonso tagit plats bredvid Michael Schumacher, som ju nu i stället gick till Mercedes.

Ferrari hade en stark önskan om att ha Schumi som förare, men när det inte blev möjligt med tre bilar fick man låta honom gå till konkurrenten Brawn/Mercedes.

Kanske inte så väldigt överraskande att de ville ha kvar Schumi. Men det visar ju att Alonso på ett sätt tog Schumis plats. Och att de har bra stor tro på sina förare Massa och Alonso.. Även om det får mig att tänka på Alonsos första dag hos Ferrari när just han och Massa körde fast i grusfällan.

Och man kan ju inte låta bli att undra hur det hade varit med de tre förarna i samma stall.. känns väl inte som att någon direkt hade nöjt sig med att stå i skuggan av någon annan. Och Schumacher hade väl knappast börjat köra taktiskt för att låta Massa plocka poäng mot slutet av säsongen..

Fler stall, med två förare i varje, känns som en bättre lösning.

planet-f1 skriver om det här, och gpupdate här.

12 comments

Leave Comment
 1. det var snack om det ja, dvs var väl några stall som ville. och så var det snack om det för så många höll på att hoppa av.. men så kom det ju till en del nya och det skrotades. men det har väl funnits tider när stallen fick ha tre bilar tror jag.

  • Erik R

   Har för mig att det finns (eller fanns?) något i Concorde-avtalet om det blir för få bilar på gridden så får (måste?) stallen köra tre bilar. Det såg ut att kunna bli aktuellt ett tag när många team var på väg att hoppa av, men är knappast aktuellt längre.

  • kenneth

   haha fy fan vilken kass film… dom/han/hon kan ju inte ha ett liv…

   om man väljer att själv inte köra F1 så är det väl inte ett fall från?

   kredit till Kimi som inte tar vilket kontrakt som helst… bara att se på button, han skriver på som 2e förare åt mclaren! efter att inte fått förlängt med brawn/mercedes vilket man förstår när dom ville ha schumacher!

   förmodligen så är folk bara avundsjuka på honom för att han inte är så desperat. se på alla förare som jagar en plats i F1…

   han sket i pengarna bara han fick en bra styrning och att vara 2e förare i mclaren var inte tillräckligt bra! varför tror ni ferrari betalade mer för att han inte skulle köra? skulle han fått rätt bil så hade kimi vunnit nästa år och det visste ferrari om…

   ska bli kul att se schumacher köra ifrån massa och alonso nästa år… fan va det ska svida för alla ferrari fans!! =))

   • Wag the dog

    Ja man kan ju vrida och vända på allt… Det bästa är väl ändå att vi får ha olika åsikter. För det får vi väl kenneth?
    Jag är Ferrarifan och kommer INTE att bli ledsen om Schumi kör ifrån Massa och Alonso.
    Se – redan där spräckte jag ditt påstående i sista meningen. 🙂

 2. Lisa

  Vi kanske ska vänta med med tjafset vem som kör ifrån vem tills vi ser vad vad Ferrari respektive Mercedes sätter på banan.

  Innan dess liknar allt mest en barnlig sandlådekastning. Uppriktigt sagt.

    • Wag the dog

     Spekulera, gissa, tro och hoppas är väl alltid kul? Men att tala om att det med säkerhet är si och så är kanske lite larvigt, eller?

    • Lisa

     Gissa kan man alltid, och hoppas gör man ju… 😛

     Men se på förra året – vem hade trott på Button efter Hondas patetiska säsonger? Tyvärr är F1 mer bilkvalitet än förarskicklighet. Button är förvisso inte alls den sämsta föraren på gridden, men jag räknar honom snäppet under MS, Alonso, Hamilton & Kimi. Och ändå vann han.

     Vettel tycker jag är förfärligt överskattad. (F’låt Wag the dog ;)) Han är visserligen snabb, men han begår alldeles för många misstag, t.om värre än Hamilton. Hade en superkvalitetsförare som MS eller Alonso kört den fantastiskt fina Red Bullen hade vi haft en annan världsmästare, det kan jag nästan sätta min sista peng på. Men kanske Vettel blir bättre med tiden.

 3. Anonymous

  Jag tror att Adrian Sutil blir nästa stora förare. Alonso är överskattad precis som Kimi var. Sedan är det nog så att allt måste stämma i ett stall. Något är fel i Ferrari, ingen fart nog.

Leave a Reply