FIA öppnar Hamilton/Trulli-fallet igen. Hamilton i farozonen för straff?

Det rapporteras via Autosport att FIA har kallat in Lewis Hamilton för ett snack om vad som hände vid de där omkörningarna i Australien. Det kan betyda att de är i färd med att stöka till det ännu mer, efter att Toyota bestämde sig för att inte överklaga. Om det nu är som det snackas om att Hamilton inte berättat riktigt hela storyn från början är det i stället han som riskerar straff..

Vilken soppa.. Hamilton möter FIA idag och beslut i morgon.

14 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Å fan, det trodde jag aldrig. Tja, McLaren och Hamilton får verkligen skylla sig själva. Grattis till Trulli!

  Fortfarande är det dock huvudsaken det dåliga regelsystemt och inkonsekventa domsluten som är orsaken till hela debacklet.

 2. Erik R

  Åfan, det trodde jag aldrig. McLaren får verkligen skylla sig själva. Grattis till Trulli!

  Det är dock fortfarande FIAs dåliga regelsystem som är orsaken till hela spektaklet. McLaren vågade inte lita på domarnas bedömning av Hamiltons omkörning av Trulli och bad Hamilton släppa förbi Trulli för att inte riskera ett straff. Med ett vettigt regelsystem hade det aldrig behövts.

 3. Lisa

  Förstår inte riktigt varför McLaren ljög, men det faller sig väl naturligt för dem. Hade de hållit sig till sanningen hade det ju inte hänt så mycket. Vad jag vet är det inte förbjudet att frivilligt släppa förbi någon under ett lopp, inte ens under SC, så om Hamilton bara sagt som det var hade han fått behålla sin fjärdeplats och alla hade varit glada och nöjda.

  Hamilton kom dessutom lindrigt undan med bara en DQ, han hade mycket väl kunna bli avstängd flera lopp för medvetet fusk, såsom Honda 2005.

 4. Erik R

  Nu ska tydligen Vettel få en andra rättegång också. Ändras den domen också lär väl domarna i Australien gå till historien som de sämsta någonsin. Till och med FIA tycks ju ha konstaterat att de helt enkelt inte klarade av sitt jobb, så att alla deras beslut måste granskas på nytt.

  Jag hoppas givetvis att Vettel ska få upprättelse och att incidenten ska betraktas som den racing-incident det var. Hoppas bara de inte får för sig att bestraffa Kubica istället…

 5. kenneth

  jag tycker domarna gör ett bra jobb!! helt klart dom ska ändra sitt beslut om nytt bevis kommer in!!

  ge hamilton 2-4 race avstängning och att mclaren inte får fabrikspoäng på lika lång tid så det inte händer igen !!

  ser att dom pratar om att ge hamilton och mclaren mer straff…väntar med spänning =)

 6. Olag

  Kenneth@ Då tycker jag vi kan dra upp alla team som har dömts någon gång för något att dom får lite extra straff..

 7. kenneth

  haha “olga” är du bitter? =) ja det kan dom väl få göra men då måste ju nån ge dom nya bevis först….men känns inte så relevant att gå tbx i tiden…

Leave a Reply