FIA släpper transkribering av spionskandal-möten, men läcker hemlig information genom miss.

FIA har släppt utskrifter på några hundra sidor från sina två möten om spionskandalen mellan McLaren och Ferrari. En del intressanta detaljer om turerna i soppan har därför kommit ut, om hur Alonso verkar sagt till Bernie om de berömda e-posten, som sen snackat med Max Mosley som skrivit till förarna. Hotet om utestängning för McLaren verkar också varit fullt reellt och nära att gå igenom enligt de som läst igenom samtalen. För Ferrari-fans kommer det fram att Ross Brawn, som är lite grunden till storyn, verkar vara på väg tillbaka till stallet och tydligen för samtal med Ferrari om det. Bland annat presenterar Mosley på mötet en lista med över 300 SMS mellan förare och andra inblandade. När man just sett senaste Jason Bourne-filmen kan man se framför sig hur man gräver fram sånt.

Läs utskriften från mötet i september juli på fia.com.

[Uppdatering] f1fanatic.co.uk har upptäckt ett scoop och ett misstag i FIAs dokument. Tydligen finns känslig information i den text som släppts ut och som därför har cencurerats. Men någon har klantat till det, och de tomma fälten där informationen finns går att kopiera och klista in i ett vanligt dokument och läsa. Bland infon som skulle täckts över finns bland annat Mike Coughlans lön på 300-400 tusen pund hos McLaren att finna. Jag har testat lite men inte fått det att funka. Kan vara att läckan är ordnad nu och det ser ut som att f1fanatic och andra fått en annan text där cencuren är svart överstrykning, i de officiella pdferna nu är det bara vitt tomrum. Kolla bilder på hur det ser ut cencurerad text och kopierad text.

[Uppdatering 2] Nu har jag hittat dokument där det faktiskt fungerar. Kolla länk till pdf på f1fanatic här eller på forza-motorsport här. Så leta reda på en cencurerad del med svart streck över, kopiera och klista in i ett vanligt ordbehandlingsprogram. Vipps så kommer den hemliga texten fram!

Leave a Reply