FIA svarar och attackerar FOTA

Föga förvånande har FIA publicerat ett ganska hårt uttalande som svar til FOTAs beslut att undersöka möjligheter för en utbrytarserie. Det som däremot förvånar är väl sättet som hela den här storyn sköts på, kriget utspelas i full offentlighet och smutskastningen (ok, man har sett värre, men ändå) sker helt öppet via Internet. Så här skriver FIA;

Press Release

2010 FIA Formula One World Championship

19/06/2009

The FIA has noted the latest press statement from FOTA.

The FIA is disappointed but not surprised by FOTA’s inability to reach a compromise in the best interests of the sport. It is clear that elements within FOTA have sought this outcome throughout the prolonged period of negotiation and have not engaged in the discussions in good faith.

The FIA cannot permit a financial arms race in the Championship nor can the FIA allow FOTA to dictate the rules of Formula One.

The deadline for unconditional entries to the 2010 FIA Formula World Championship will expire this evening.

The 2010 FIA Formula One World Championship entry list will be announced tomorrow.

Diggar särskilt första meningen “The FIA is disappointed but not surprised by FOTA’s inability to reach a compromise in the best interests of the sport”. Ord och inga visor kunde man säga..

Någon som har en lösning i sikte?

Officiella F1.com rapporterar förresten om Jenson Buttons hjälmdesign.. känns viktigt just nu.

Mer i media (SVT,).

9 comments

Leave Comment
 1. Fly

  oops, läste sista raden Daniel och då skrev FIA …

  “The 2010 FIA Formula One World Championship entry list will be announced tomorrow.”

  Oj oj.

  • Erik R

   Jag hoppas det innebär att de istället funderar på att vara med i FOTA-serien. Hade de funnits kvar på “reserv”-listan kanske Max och Bernie hade kunnat tvinga dem att delta i F1.

  • Wag the dog

   Det är väl uppenbart att vissa personer nu strider för sitt liv. Ingenting är för sportens bästa.
   Fy faan va trött jag blir på “gubbar som bestämmer”!

  • Lisa

   Ja det är liksom litet självklart. Vad än pompöse Max säger till media och i sina söta små pressmeddelanden så är Formel 1 stendött utan FOTA. De har alla trumf på hand. Och FOTA vet det.

   Så vad återstår för Max utom att stampa i marken och säga “näe, jag ska stämma er”

   Ingen lista kommer att tillkännages i morgon, Max töntiga trix blir mer och mer genomskinliga. Han har absolut inget på fötterna.

   • Erik R

    FIA vågar inte publicera listan utan skjuter upp beslutet igen; det är tydligt att de fortfarande hoppas på en “kompromiss” (dvs att teamen ska ge med sig inför deras hotelser).

    Jag fasar inför den juridiska storm som kommer att följa. Max och Bernie kommer att stämma de åtta som i sin tur kommer att stämma tillbaka. Dessutom kommer det att bli stämningar hit och dit när TV-bolag, arrangörer och sponsorer vill bryta sina kontrakt med Bernie.

    Processerna kan komma att hålla på i många många år framöver…

    • Wag the dog

     Hittills har ju Bernie hållit en låg profil. Om det blir en kompromiss är det han som står bakom och om det blir en ny serie är det han som kommer att sköta den också.
     Vad man än tycker om honom så måste man inse att han har klarat sig fint (understatement) inom F1-rörelsen i 40-45 år.

 2. ewing

  sparka max med omedelbar verkan. hur fan kan fia ha kvar en natzi som har gjort skandal för sporten och ha honom kvar? hur fan skulle de se ut om tysklands premierminister gjort lika dant? jo sparkad fort som fan.riktig jävla makt idiot som hitler…e vad han e. sparkas han inte e ju fia ett fiasko. att de e så jävla svårt att begripa vad stalen vill de e ju max dom vill bli av med!

Leave a Reply