FIA vinglar vidare; Vettel inbjuden att prata igenom sitt straff från Australien

Diskussionen om Hamiltons straff pågår för fullt, både här och i media (DN, AB, SvD, EX, VG.no, SVT). Nu verkar det som att FIA (som jag känner är problemet här, inte om Hamilton och Trulli kör om varandra lite ute på banan) har kallat in Sebastian Vettel för att diskutera hans straff från Australien, skriver f1technical. Han åkte ju på 10 platsers minus till Malaysia efter krocken med Kubica. Klart tveksamt straff där också. Har inte hittat mer på det, så får återkomma.

Så en kortis till Hamilton/Trulli-affären. Hittade den här videon som visar Trullis omkörning av Hamilton senare bakom säkerhetsbilen. Man ser inte så mycket, så svårt att säga mer om det egentligen;

3 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Om domarna var så klantiga att till och med FIA gör en pudel och tvingas ta om alla deras beslut, ja då hoppas jag verkligen att de aldrig någonsin får döma i F1 igen. Hoppas verkligen Vettel får upprättelse, det skulle sätta en standard för regelbedömning som skulle kunna lyfta hela säsongen (bara de inte får för sig att bestraffa Kubica istället…)

  Kanske bör försnacket inför Malaysia handla huvudpersonerna. Inte Button, Hamilton, Ross Brawn eller Flavio Briatore. Nej de verkliga huvudpersonerna: Graham Stoker och Surinder Thatthi – veckans domare.

  Graham har kört racing på hobbynivå och jobbat som domare i bl.a BTCC. Han har sedan gjort karriär inom RAC.
  http://www.fia.com/public/f1_media/graham_stoker.pdf

  Surinder har varit kartläsare och funktionär inom rallysporten och har gjort karriär inom det Afrikanska bilsportförbundet.
  http://www.fia.com/public/f1_media/surinder_thatthi.pdf

  🙂

 2. Lisa

  Vettel skulle bara få en motivering varför domarna gjorde som de gjorde, det var aldrig fråga om att ändra hans straff. Vore väl smakfullt om vi också kunde få en motivering, men Antony Davidson på BBC tyckte iaf att domarna dömt korrekt.

  Ross Brawn får akta sig om skäggstubbspolisen Surinder är i farten igen, det kan bli hur många sekunders tillägg som helst för Brawn GP….Bäst han går med en påse över huvudet hela helgen… 🙂

Leave a Reply