Fisichella startar motorakademi

Motorakademi föresten? Hur som helst, Giancarlo Fisichella rapporterar på sin hemsida att han tillsammans med Enrico Zanarini och hans management-team startar Fisichella Motor Sport Academy.

Akademin är den första i sitt slag menar han som är helt ägnad åt motorsport och kommer ligga vid Vallelunga-banan nära Rom. Akademins personal kommer ta sig an studenter som vill bli allt annat än racer-förare verkar det som. Kurserna som går kommer vara inriktade mot mekaniker, ingenjörer, tekniska ledare eller team managers. Det kommer också finnas kurser för de som vill arbeta nära förarna som personliga tränare eller liknande. Man kommer till och med kunna få sig en utbildning som catering manager. Mums.

När kurserna är slut, det sägs inget om hur långa de är, så får man ett diplom och sitt namn på en lista som finns tillgänglig för alla racing-team som söker ny arbetskraft.

Akademin är bara en del av ett helt komplex som byggs upp runt Fisichella som kallas Fisichella Motor Sport Technopole, som också huserar ett museum helt tillägnad Fisi. Ett shoppingcenter finns också som tur är. Bra om man blir sugen på Fisichella Eau de Toilett eller möjligtvis lite Fisichella Deodorant Stick till under armarna. Giancarlos hela organisation finns lite ouppdaterat serverad på en egen hemsida här.

Bild från pitpass.com

Leave a Reply