Flera stall med nya delar till Spanien, klarar de att fånga in Brawn GP?

Det börjar närma sig nästa Grand Prix, denna gång Spaniens på Circuit de Catalunya nere utanför Barcelona. Just detta lopp blir lite extra spännande. Det är det första i Europa för säsongen och fungerar lite som återstart. Stallen som togs på sängen av Brawn GPs bilar och aerodynamiska lösningar har nu fått reglerna klargjorda av FIA och jobbar febrilt på nya anpassningar. Till senaste loppet i Asien fanns en del halv-hemmagjorda bitar och lappar på bilarna, men nu har de kommit längre med nya delar. Jakten på Brawn GP har inletts!

BMW skulle inte ha något klart hade jag fått för mig, men det verkar vara fel. Däremot har Nikki Lauda varit ute och menat att de inte kommer lyckas närma sig toppstallen i Spanien. Och det kan han ju i och för sig ha rätt i..

Adrian Newey hos Red Bull stack ju direkt hem efter Kinas Grand Prix, har jag för mig att det var, för att jobba på ny diffuser. Den kommer nog inte vara klar till Spaniens Grand Prix utan senare till Monaco. Har inte lyckats hitta något om Red Bull eller Toro Rosso om vad de planerar inför Spanien.

Force India har KERS på gång, men det blir nog inte aktuellt förrän loppet på Nürburgring läste jag på gpupdate.

Ferrari har massor av småändringar på gång, den nya bilen kallas ofta för F60B. Lite osäker på vad de har jobbat med, men de har testat den i alla fall. Nedanför en video efter tips i kommentarerna.

Toyota har också lite smått och gott på gång, en del aerodynamiska ändringar vad jag förstår.

McLaren verkar i dag inte ha några särskilda nya delar på gång, men de har ju jobbat ett tag på det så det kan nog dyka upp något där.

Brawn GP verkar också arbeta för högtryck för att behålla sitt försprång. Det har snackats om lite nya delar, men jag har inte lyckats hitta något om vad som kan bli aktuellt inför Barcelona ännu.

Ferraris nya F60B;

11 comments

Leave Comment
 1. det där vem som kör med kers eller inte är ju alltid något som ändras. läste just att bmw har beslutat att köra utan kers i båda bilarna i barcelona.

 2. HENKE R26

  Inga nyheter om Renault? Hoppas att dom oxå jobbar på lite nya delar, lite hemma GP, ett bättre resultat än dom haft innan hade varit trevligt.

  • Lisa

   Renault kommer iaf att köra utan KERS. (skulle inte förvåna mig om Macca blir de enda som använder KERS i Montmeló)

   F.ö finns det nog inte så mycket nytt, är jag rädd… 🙁

   • Lisa

    Fel av mig, får man tro diverse informatörer kommer Renault med modifierat golv/diffuser, ny nos, ny bakvinge och nya navkapslar ( inte rätt ord, men ni förstår vad jag menar) till Spaniens GP. Vi får se hur långt det bär. :-/

 3. Sebastian

  F60b ryktas vara 15kg lättare och utrustad med dubbeldäckardiffusor. Man kan inbilla sig att man ser något som “sticker ner lite” vid några av rutorna runt 0:10, men det kan lika gärna vara en komprimeringsartefakt.

 4. Fly

  joo… Daniel du skriver att det ska vara Ronnie pettersson fakta men jag hittar tyvär ingen.
  Hoppas att du skulle svara. 🙂

  Inte for att vara taskig men tror att Brawn nog kommer inte vinna 2010. (vet inte)

Leave a Reply