Formel 1 klarar sig utan Ferrari säger Mosley. Jag beskyddar dem säger Bernie.

Ny härligt snaskig strid inom F1 på gång? Det kan se ut så.. och vad vore sporten utan dem? Max Mosley och Bernie Ecclestone, de tidigare så goda kamraterna, är ute på krigsstigen ännu en gång. Nu handlar det om Ferrari.

Det hela startade med Mosleys och FIAs budgettak som man körde igenom utan att Ferrari och en del andra stall var särskilt glada i tanken på det. Så uttalade sig Mosley i Financial Times att F1 kan klara sig utan Ferrari, om de skulle bli så sura att de hoppar av. Såna hot har ju funnits tidigare, kommer inte riktigt ihåg vad det gällde sist, och alternativ som det surrats om är att starta en egen racingliga.

Lite höna-av-fjäder-varning är dock på sin plats, så här är citatet;

“The sport could survive without Ferrari,” he said, acknowledging that its continuation in the sport could not be guaranteed. “It would be very, very sad to lose Ferrari. It is the Italian national team.”

Inte det mest aggressiva man har hört kanske. Men ändå, i den här sporten tar sånt där eld på en gång.

Nu har dock Bernie varit ute och tagit ställning, kanske inte så mycket för stallen eller Ferrari, men mot Mosley verkar det som (medlare kallar AB honom). autosport rapporterar i en artikel här. De skriver;

Speaking to The Times newspaper, Ecclestone said he won’t let Mosley “destroy” Ferrari.

“I won’t let it happen,” Ecclestone told the newspaper.

Låter allvarligt, men återstår att se vad det blir av det hela..

4 comments

Leave Comment
 1. Mr3000 (fd Jon)

  Grandprix.com hade en förvånansvärt bra artikel om detta häromdan, slutsatsen de kommer framtill: “Yes, the sport would survive without Ferrari and Ferrari would survive without F1, but both would be poorer if that were the case. All the talk is therefore not to be taken too seriously.”

  http://www.grandprix.com/ns/ns21432.html

 2. Kalle

  men herregud FIA, ryt till lite mot Ferrari och säg att acceptera det här eller lämna F1. Vore ganska skönt att slippa allt daltande med dom.

 3. Men, vad är F1 utan Ferrari, jag garanterat att sticker Ferrari ifrån F1 cirkusen så kommer ca 30-40% av de människor som följer F1 att sticka. Så ja Ferrari är en STOR del av det hela.

  • Mr Ferrari

   Ja faktiskt så är dom det, sticker det största å mest erfarna stallet i F1 så kan man räkna med att andra kommer hänga på, tycker Max Mosley beter sig som en jävla idiot! Kostnadsbesparingar är bra med tanke på världskrisen men kan inte göra sådan ändringar övre en natt.

Leave a Reply