Formel 1 och flygplan; fortsättningen

Efter att ha rapporterat om Etihads flygplan med F1-livery som gör reklam för Abu Dhabis Grand Prix och skrivit om AirAsias Williams-flygplan (med kul detalj), så dök jag djupare ner i flygplan och Formel 1 på internet. Framför allt på den riktigt intressanta airliners.net som verkar vara rena paradiset om man gillar flygplan. Hittade några kul bilder, även om det inte verkar slagit igenom helt ännu med blandningen flygplan och F1-design.

Den som syns här i artikeln är en ny och bättre bild på Etihads plan. Om någon hittar fler så lämna en länk i kommentarerna! Klicka på läs mera-tagg för att se fler bilder!


Michael Schumachers plan tydligen. Den konstiga och märkligt fula liveryn ska enligt fotografen David vara en Formel 1-bil. Mer än jag kan se, men flera andra har också tolkat det så har jag sett… Länk till bilden. En annan snygg bild på planet här.

Ok, den här bilden är sannerligen något tam.. Men ett plan med anknytning till F1 i alla fall. Enligt artikel här är det förre ägaren till Minardi F1-teamet, Paul Stoddarts plan. Idag är visst planet skrotat men själva skrovet finns kvar på Cardiff Airport för personal att träna i..


Qantas F1-livery från 2001. Artikel här, foto taget i Singapore. Det har ju gått några år sen 2001, men helt otroligt gräslig design om du frågar mig..


Gulf Air som gör reklam för Bahrains Grand Prix för två år sedan. Inte helt F1-livery, men lite reklam i alla fall. Mer på airliners.net här.

8 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Mja, jag hittade den här, som ska stå utanför Maranello (banan syns i bakgrunden)

    http://www.geocities.com/fgto288plane/2.jpg

    Historien bakom planet känner jag dock inte till (och det gjorde heller ingen i forumet jag knyckte bilden från) Någon skrev att Enzo Ferrari varit stridspilot i första världskriget, men den uppgiften stämmer inte, enligt alla källor var han hovslagare. Åt mulor. 😀

  2. Lisa

    Och att liveryn på MS plan skulle föreställa en F1a övergår mitt förstånd, jag tycker mer det ser ut som en passande design för en målvakthjälm åt en ishockeyspelande 14-åring…

Leave a Reply