FOTA frågade 8 500 fans om Formel 1, här är svaren de fick.

FOTA presenterade ju sina idéer och visioner för Formel 1 för bara någon dag sedan. Deras tankar där baserades i stort sett på en undersökning de gjort bland 8 500 F1-fans från hela världen. Dock inte bland alla länder, och från Norden har man valt ut Finland för att ställa frågor i.

f1fanatic hade nyheten, så jag gjorde typ samma sak. Klicka på F1bloggens drop.io och så bara klicka på rubriken till undersökningen. Så kommer den upp som presentation. Många av frågorna där har diskuterats här på bloggen, som om man ska belöna kvalificering med en poäng, vilket de tillfrågade verkar önska. Depåstop ses på som ett “must” i Formel 1. Hälften av de tillfrågade vill ha mer visning av onboard-kameror. Att det inte är fler överraskar mig..

Däremot följde ju inte FOTA helt och hållet det som föreslås här. Undersökningen slår fast att fans inte tror att sportens popularitet skulle öka om tävlingarna kortades ner, vilket var något som FOTA tog upp som en poäng.


7 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Jag hoppas verkligen vi slipper en massa godtyckliga bonuspoäng för pole, snabbaste varv, etc. Pole belönas ju redan rejält – man får ju starta längst fram. Det räcker väl?

 2. Sebastian

  Öh… “environmental effects” = turn off kan man ju tolka på två sätt… Efter att ha kikat på presentationen så verkar det ju som att man inte gillar att F1 är dåligt för miljön.

  Sen är jag förvånad att hälften tycker att det är tillräckligt med omkörningar i F1. Vem tycker det?!? Wierd…

 3. Erik R

  Förra året var det ju fler omkörningar än på länge. Särskillt Hamilton avgjorde flera lopp genom att göra flera tuffa omkörningar i slutskedet (OK, lite väl tufft ibland, men hellre det än procession). Jag tycker verkligen inte man kan klaga på antalet omkörningar.

  De roliga omkörningarna är ju också de som sker på bra banor. Omkörningar på Tilke-designade omkörningszoner med lång raka följd av bred hårnål ger ju ingen riktig spänning. Nej tacka vet jag tuffa omkörningar på knepiga ställen där man måste lura och manövrera ut motståndaren flera kurvor i förväg. Hellre få men spännande omkörningar än många som man tar med en gäspning.

 4. Lisa

  Jag håller fullständigt med Erik R. En omkörning i F1 SKA vara svår. Ska vara nåt man minns. Mer som ett mål i en fotbollsmatch än en 3-poängare i basket.

 5. M3

  Om man blir Turn off and Turn on av ändringar i formel 1, så är det väl dags för en tid hos psykoterapeuten och en överhängande risk att frugan träffar en annan man.

Leave a Reply