Frankrikes G.P. Kvalificering: Massa är den nya Kimi

Ferraris Kimi Räikkönen kör visserligen hyffsat fort, men det är teamkompis Felipe Massa som tagit över som nummer 1 efter att Schumacher d.ä. slutade. Hamilton visade framvingen som vanligt och tog näst bästa tid, så Kimi på tredje. Kul är att Kubica tog fjärde tid i sitt första lopp efter crashen sist och Renault fortsätter att övertyga genom femte och sjätte tider. Alonso fick problem med rök från motorn och startar på plats 10, förutsatt att han inte tvingas byta motor helt och i så fall får ytterligare 10 platser framför sig.

BMW är också kul att följa och har Heidfeld på sjunde plats. Det lovar gott inför fortsättningen och team-kampen som i mellanleden står mellan Renault och BMW. Williams borde vara en utmanare till dem båda, men har ännu inte helt bjudit upp till kamp. En facinerande detalj att följa är hur ofta teamens bilar är jämna med varandra. Ok, Spyker brukar placera sig tätt intill varandra på 21 och 22 plats, men inför morgondagen ligger förutom Renault, också Honda och Super Aguri helt intill varandra. f1complete rapporterar dock att Alonsos problem inte ska ha med motorn att göra utan med växellådan.

Appropå resonemanget i artikeln om Lill-Lövis gästkrönika i Svd så bjuder DN på en mastig artikel från kvalet som jag återger i helhet;

Massa i pole position
Ferraris Felipe Massa tog pole position på franska Magny-Coursbanan inför söndagens F1-lopp.
Supertalangen Lewis Hamilton, i McLaren, to andra platsen före Ferraris Kimi Räikkönen.

Resultat kvalificering; Massa, Hamilton, Räikkönen, Kubica, Fisichella, Kovalainen, Heidfeld, Trulli, Rosberg, Alonso, Ralf, Button, Barrichello, Webber, Speed, Coulthard, Liuzzi, Wurz, Sato, Davidson, Albers, Sutil.

Leave a Reply