Frankrikes Grand Prix: Massa, Kimi & Trulli

Ett ganska spännande lopp mot slutet nere i Frankrike. Kimi ledde länge och såg ut att ta hem det hela, så lossnade plötsligt ett avgasrör och brände hål på karossen och han tappade flera sekunder per varv. Massa smet förbi, men så fick Kimi upp farten och höll andraplatsen in i mål. Dagens överraskning helt klart Trulli som knep tredjeplatsen i detta lopp som Toyota har tillägnat Ove “Påven” Andersson, bland annat genom svarta band på bilarna.

Regnet höll sig i stort sett borta. Lite spänning när det dök upp några droppar på kameralinserna då det var 10 varv kvar, men det blev aldrig något mer av det. Alonso är nog inte helt nöjd

eftersom han hade en sjundeplats med Piquet bakom sig, men kom lite fel in i en omkörning på sista varvet och så smet Piquet förbi. Klart välbehövligt för den unge Nelson.. Hamilton har inte heller någon anledning att vara nöjd med dagen. Kom igång ok och plockade en del placeringar, men efter att ha smitit förbi Vettel utanför banan och inte släppt förbi honom så fick han en stop-and-go och hämtade sig inte riktigt efter det. Nästa lopp krävs några poäng för att inte halka för långt bak nu.

Dagens behållning kanske fighten de sista varven mellan Trulli och Kovalainen om tredjeplatsen, på sista varvet var de ju till och med in i varandra och stötte emot i framdäcken. Massa bjöd som vanligt inte på något spektakulärt utan låg bara långt fram och tog chansen.

Pos    No    Driver    Team    Laps    Time/Retired    Grid    Pts
1    2    Felipe Massa    Ferrari    70    Winner    2    10
2    1    Kimi Räikkönen    Ferrari    70    +17.9 secs    1    8
3    11    Jarno Trulli    Toyota    70    +28.2 secs    4    6
4    23    Heikki Kovalainen    McLaren-Mercedes    70    +28.9 secs    10    5
5    4    Robert Kubica    BMW Sauber    70    +30.5 secs    5    4
6    10    Mark Webber    Red Bull-Renault    70    +40.3 secs    6    3
7    6    Nelsinho Piquet    Renault    70    +41.0 secs    9    2
8    5    Fernando Alonso    Renault    70    +43.3 secs    3    1
9    9    David Coulthard    Red Bull-Renault    70    +51.0 secs    7
10    22    Lewis Hamilton    McLaren-Mercedes    70    +54.5 secs    13
11    12    Timo Glock    Toyota        +57.7 secs
12    15    Sebastian Vettel    STR-Ferrari        +58.0 secs
13    3    Nick Heidfeld    BMW Sauber        +62.0 secs
14    17    Rubens Barrichello    Honda        +1 Lap
15    8    Kazuki Nakajima    Williams-Toyota        +1 Lap
16    7    Nico Rosberg    Williams-Toyota        +1 Lap
17    14    Sebastien Bourdais    STR-Ferrari        +1 Lap
18    21    Giancarlo Fisichella    Force India-Ferrari        +1 Lap
19    20    Adrian Sutil    Force India-Ferrari        +1 Lap
Ret    16    Jenson Button    Honda        +54 Laps

11 comments

Leave Comment
 1. De bra loppen bara radas upp efter varandra och jag sitter redan och längtar till Storbritanien. Förvånansvärt få som körde ur och förvånansvärt händelsefattigt i de bakre delarna av fältet. Tror knappt att jag såg Sutils bil under hela loppet ex.

 2. Olag

  Sorry Nelsinho Piquet jr för mina hårda ord innan. Du är inte sämst mer. Men bara ett hårstrå bättre än vad du var innan 🙂

  Konstigt att dom inte flagga Kimi. Avgasröret stack ganska långt iväg när det väl lossnade.

  Hekki fick äntligen visa att han kunde köra bil.

  Denna banan är trååååkig. Tur att det regna lite så det blev spännande.

 3. REP

  Grattis Trulli !
  Försvarade Toyota och visade upp sorgbandet på prisutdelningen !
  Nu vet många tv-tittarna att det var tillägnad för Ove Påven Andersson !

 4. ja riktigt kul med trulli. hoppas verkligen toyota är lite på gång nu. verkar ju så, tycker de klättrar närmare och närmare stallen där framme för varje lopp nu.
  honda dessvärre helt under isen.. som vanligt. senaste snacket är ju alonso till honda och att de är igång ordentligt med nästa års bil redan. kunde ju hoppas på att det blir något av den..

 5. Stefan Alsenmyr

  Jag tycker inte denna banan är tråkig. Ungern däremot är värdelös och jag begriper inte varför man aldrig hör något snack om att den ska bort.

  Toyota får nog visa mer än en pallplats vart tredje år för att jag ska tro att de är på väg upp…

  Roligt att det är tätt fortfarande i toppen!

 6. Kul för Massa som fick segern av Kimi och gick upp ledningen. Tråkigt för Kimi som var väl värld segern då han hade allt som i en liten ask…. men vad händer avgasröret (det ena) lossnar. Kan man ha mer oflyt.

  go go Trulli

 7. Trodde ett tag att röret var på väg upp i publiken. Det hade inte varit vackert alls.

  Som tidigare sagt. Kul för Toyota, sugigt för Honda.

  Det är väl inte banan det klagas på det är väl bara det att Magny Cours inte smäller lika högt som ett stadslopp utanför Versailles?

 8. Nja det är inte rikgit sant. Banan är i toppskick men allt utanför banområdet är typ skit och det finns inte mycket till hotell eller bra kommunikationer. Under sändningarna såg man ju typ 10000 kampare utanför området. Sånt gillar inte Bernie utan han vill att alla ska kunna sova 5 stjärnigt och dricka champagne dagarna i ända 🙂

 9. nja.. säg inte det. jag tror nog honda kan lyckas. de har väl budget egentligen för det. så brawn i teamet är en bra start. vad de behöver nu är förare som kan utveckla bilarna. verkar inte som att button eller barrichello klarar av det riktigt. gott om erfarenhet från rubens, och button verkar lovande och allt.. men frågan är väl om någon av dem kan föra stallet framåt. de skulle behöva en alonso, tycker det märks när han kommer till ett stall att de tar ett skutt framåt. också idag borde ju alonso slutat före piquet.. egentligen..

Leave a Reply