Fusk i depa hos Ferrari?

Som fortsattning pa diskussionen om hur Kimi kom forbi Alonso sist i Ungern laste jag en ganska kul post borta pa danska BilMagasinet dar de menar att Renault funderar pa att protestera mot Ferrari. De menar att stoppet i depa gick allt for snabbt och att Ferrari maste ha fuskat med bensinslangen.. Later ju som ett pahitt.. Fran nagon kalla, eller fran danskarna..

11 comments

Leave Comment
 1. Anonymous

  Har jag alltid sagt…Ferrari är ett fuskteam och McLaren är oskylldigt dömda 😉

  Något var skummt med alla bränder förra loppet med tankningen..Har det kommit någon förklaring om dom?

 2. phixx

  Det är ju i princip alltid stekhett på Ungerns GP så är det värmen som gjorde det ser jag det som en stor miss av arrangörerna. Förra året när vi var där och tittade så höll vi fan på att smälta bort men inga tankriggar uppförde sig som de gjorde detta år. 🙂

 3. Lisa

  Alonso missade ingenting, hans utvarv var fullt acceptabelt och borde gott och väl har räckt för att för att hålla Kimi bakom sig – särskilt som Kimi gjorde en smärre utflykt i spenaten på Alonso’s invarv och därmed tappade ytterligare två sekunder till honom.

  Janne & Eje var förvånade, Damon Hill (kommentator ITV) var helförvirrad, de flesta som såg det reagerade likadant, inklusive Alonso & Renault. Vad som gör det litet skumt är att Kimi’s transponder inte fungerade – det finns inga depåstoppstider för honom noterade någonstans. Så ingen vet vad som egentligen hände. Mer än att Kimi körde in ca 5 (!) sekunder på två varv. :-/

 4. Jonas

  5 sekunder på två varv är inte så märkligt om man bryter ner det. Att Kimi gjorde en miss på Alonsos invarv tog han snabbt igen då Kimi var drygt sekunden snabbare än Alsonos på varvet. Ferrari gjorde ett något bättre stopp, och Alsono gjorde samtidigt ett dåligt utvarv med tung bil och trafik (ca 2 sek långsammare än Kimis invarv). Där har ni 4-5 sekunder.

  http://grandstand.blogg.se

 5. Ja och med tanke på kimis fart mot slutet av loppet när han körde in typ 20 sekunder på 8 varv eller så så borde det egentligen inte vara några större problem att ta sig förbi Alonso med ett depåstopp. Synd bara att han inte kom om i det första för då hade han nog kunna vunnit.

 6. Lisa

  Nä, det är VÄLDIGT märkligt att Kimi inte tog sig förbi Alonso vid det första depåstoppet och dessutom vann loppet med hästlängder med tanke på att han var 2,5 sek snabbare än Alonso per varv.

  Och du – grandstand blogg – vilken tur att du räknat ut hur det förhöll sig. Jag tycker du ska upplysa alla (det är många) som undrar hur omkörningen gick till så vi slipper vara konfunderade mer.

  (Om jag verkar sarkastisk kan det bero på att jag är det)

 7. Jonas

  Tänkte mest att du Lisa behöve lite hjälp på traven med tanke på att du hade svårt att få ihop det hela. Hjälper så gärna till när jag kan.

  grandstand.blogg.se

Leave a Reply