Galet rykte: Kanada i stället för Abu Dhabi i år + galet snygg video på Abu Dhabis bana

Det har surrat upp ett (galet?) rykte under dagen att Kanada skulle hoppa in och ersätta Abu Dhabis Grand Prix på Yas Marina Circuit. Tanken är förseningar och ekonomiska problem. Som om nu pengar skulle vara problemet i Förenade Arabemiraten om man jämför med Kanada..

Dessutom förnekas det från alla håll. Så inte sagt att Abu Dhabi klarar sig helt ifrån den finansiella oron. Deras F1-nöjespark är ju uppskjuten ett år på grund av de hårdare tiderna.

Då är det mer spännande att blicka framåt och se vad vi kan vänta till avslutningen denna säsong. Och om man ska tro den här videon som jag sökte fram på youtube så kan det bli en riktig godbit. Vet inte varifrån videon kommer, men den är grymt snyggt gjord;

De har också ett ganska spännande fotogalleri på banans officiella hemsida väl värt att spana in här.

6 comments

Leave Comment
 1. och alla har väl lärt sig vid det här laget hur man ser på videoklipp på f1bloggen? man trycker play och så trycker man omedelbart in HQ-knappen som då dyker upp! inget slötittande på taskigt komprimerade filmer här nu.

 2. Erik R

  Som vanligt handlar det bara om lyxhotell och yatcher när man visar upp en ny F1-bana och ingenting om racing…

  Jag undrar om Bernie verkligen har några “kulor i pistolen” när han kommer med det här hotet mot Abu Dhabi?

 3. Sebastian

  Pengar är inte problemet i Abu Dhabi, det enda som skulle kunna stoppa bygget är en schism med någon shejk inblandad. Då ska man komma ihåg att männen i landet älskar bilar. Där hittar du några av de mest galna samlingarna av supersportbilar. Man kan lugnt säga att banan kommer att vara klar i tid oavsett vad det kostar. Som det är nu så har de ju obegränsad tillgång till bra arbetskraft eftersom många projekt i Dubai och de mindre burgna emiraterna ligger på is.

  Det intressanta frågan är om det blir bra racing på banan. Om det någon som kan bedöma det från banlayouten och bilderna så får de gärna förklara.

 4. Erik R

  Banlayouten är rätt trist. Det ser ut att vara maximal downforce som gäller, trots två hyfsat långa rakor. Det är mest 90-graderskurvor, chikaner och hårnålar.

  Den enda intressanta kurvkombinationen är S-kurvorna strax efter start/mål. Sektionen runt marinan är Monaco-inspirerad. Tyvärr är det bara på något enstaka ställe som förarna blir tvugna att släppa ut bilen nära muren. Det gör att det inte blir särskillt utmanande för förarna och ganska ointressant.

  En kul detalj är sandfållan som försvinner in under läktaren efter den längsta rakan.

 5. Erik R

  …när det gäller omkörningar så ser jag bara ett ställe. En bil med dåligt grepp kan få svårt att få fart med sig ut på den andra långa rakan och då kan det bli läge för omkörningar.

  Den första långa rakan inleds med en tvär hårnål och då går det inte att ligga tillräckligt nära för att ha någon bra chans att köra om. Start/Mål-rakan är för kort, och på övriga delar av banan finns inga som helst chanser att köra om.

Leave a Reply