Gay Pride i Formel 1?

Nja, inte mycket. F1 framstår väl mer som en av de sista sporterna att gå in i den moderna världen på det sättet. Fortfarande tabu kanske? Oavsett, nu är spekulationerna igång. Janne skrev för ett tag sen om att det enligt ryktena ska finnas en homosexuell förare bland dagens aktiva (på Viasats lagom fyndigt döpta “F1bloggen”.. snyggt killar, men ja änt bitter som Robert Gustafsson skulle sagt). För att täcka upp åt alla möjliga håll skriver han bland annat;

Min branschkompis berättade då att två förare i F1, en aktiv och en som slutat, också var homosexuella vilket överraskade mej. Egentligen borde man inte bli förvånad, genast satte hjärnan igång och försöka räkna ut vilka det var, som om det spelar någon roll….

Det är lugnt Janne, ingen anklagar dig för att vara homofob. Men snacket går ute bland bloggarna, nu senast efter att Adrian Sutil förklarat att han föredrar att vara singel. Så här säger Sutil;

“Is it easier to get girls if you race in F1? The simple answer is ‘yes’. But I don’t have a girlfriend at the moment,” he admitted.

Sutil said: “I want to concentrate completely on my job, because I’m at a phase of my career when a relationship, particularly at the beginning, would be too distracting.”

som jag hittade på F1complete.

Jag gör som Janne och spekulerar inte öppet vad jag tror. Som sagt, som om det skulle spela någon roll. Så jag säger inte att det är Sutil. Och jag säger inte att det är Vettel heller.

Viasats blogg är dock ganska kul att följa, Janne och Eje som bloggar nere ifrån loppen. Kolla in den på viasatsport.se/f1bloggen. Dessutom finns en ny svensk, Jonas som kommenterat här på F1bloggen kör grandstand.blogg.se, kolla in den med (en riktig blogg är aldrig rädd för lite link-love)!

5 comments

Leave Comment
  1. phixx

    Känns som att det är rätt orelevant om någon förare skulle vara homosexuell. Jag har svårt att se att det skulle påverka hans förmåga att ratta en formel 1 bil. :p

  2. helt rätt phixx, men förmåga att hantera en f1-bil har ju alla förare visat att de behärskar, så det är ju inte heller frågan. och det är klart att det är en personlig grej med sin läggning och inget man behöver gå ut med i tid och otid. däremot vore det kanon om någon förare inom f1 skulle gå ut och berätta att han var gay, hade varit ett steg fram i rätt riktning mot en öppnare sport som jag ser det. oavsett, det blir inte mycket mer rapporterande om saken på den här bloggen gissar jag. snart dags för valencia och tillbaka till varvtider och andra nyheter..

Leave a Reply