Gott nytt år! Här är året som gått sett genom F1bloggen.se

Dags att lägga ännu ett år bakom sig.. och vilket år det varit! Bäst 2008 var nog ändå Teenage Mutant Ninja Poodle.. fast det har ju inget med Formel 1 att göra. Så jag tog en liten surfning runt här på bloggen och tittade efter guldkorn från året som gått. 2008 var utan tvivel ett gott F1-år, men jag har aningar att 2009 kan bli ännu ett snäpp bättre och kanske till och med ännu mer spännande! Aktiviteten här på bloggen har glädjande nog ökat ordentligt under 2008. Året bjöd på både kommentar nummer 2000 av Lisa och nummer 3000 av Jon. Här är i alla fall några av årets höjdpunkter;

.. årets bilar
Vilket ju helt enkelt är årets bilar. Men sånt kan ju vara kul att se tillbaka på. Presentationer av nya bilar inför säsongen är ju utan tvivel något av det bästa under hela säsongen! Här finns Renault, Honda, Red Bull, BMW, Toyota, McLaren, Ferrari, Force India och Williams.

.. årets WTF??!!
Är helt tillägnat Lewis Hamilton. Kan inte helt bestämma mig mellan hans egna uppträdande på den där teatern, eller hälsningen (som han i och för sig inte kan rå för) från flickvännen Nicole.

.. årets knuff
Stod utan tvivel Kimi för när han surnade till på en närgången fotograf.

.. årets nedläggning
Lite svårare, men det finns några kandidater. Svenska tidningen F1 Racing dessvärre, eller Super Aguri, eller kanske ITV som slutar sända i Storbritannien.

.. årets Red Bull
.. blev lite överraskande McLaren Mercedes som bjussade på kul klipp inför Singapore, vilket följdes upp av sponsorn Vodafone.

.. årets blåsning
stod ingen mindre än Viasat för när man plötsligt skulle lyssna på tittarna och helt enkelt dra bort de sista avgörande loppen från TVn som man tidigare utlovat att man skulle visa. I samma veva fast något senare stod man dock tack och lov för

.. årets pudel
när man visade loppen ändå.

.. årets uppstart
Lite roligare nyheter från hemmaplan! Först släpptes Ronnie Peterson Museums hemsida, lite senare öppnade också dörrarna till den fantastiska pärlan i Örebro och besöktes av Teknikens Värld.

.. årets innovation
Slutligen en riktig höjdare som Sebastian bjussade på; årets innovation i Ferraristallet (som av någon anledning alltid fick trassel i depån när Adrian Sutil också gick in) blev Sutilknappen!

STORT TACK TILL ALLA LÄSARE! ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG OCH F1BLOGGEN! 

Ses på andra sidan..

6 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Tack själv Daniel för alla F1nyheter, filmer, mer eller mindre vansinninga rykten och allmänt småmys. Det har varit ruggit maff!

  Gott nytt år på dig! Och på alla andra också förstås. 🙂

 2. Stefan Alsenmyr

  Gott nytt år på er alla och till Daniel vill jag säga att detta är en trevlig och bra F1-blogg!

  2008 var ett mycket bra Formel 1 år vad det gäller racing. Vi börjar bli bortskämda…

  2009 ser ut att bli ett intressant Formel 1 år också. Hoppas bara att racingen kan stå för något av det intressanta…

 3. Sebastian

  Laddar hårt inför nya innovationer 2009! Kanske stötdämpare till främre vingen eller ett fångstnät man kan jorda KERS med när man ska närma sig en nykraschad F2009.

 4. den italienska med ferrarin var intressant att se! har funderat en del på hur det egentligen fungerar och kommer se ut. blir riktigt spännande att se om det ger effekt ute på banan också, men lite flyt så finns några tidiga stall som kan dra nytta av att vara med ifrån start med sin kers. den med bmwn är mest ajaj.. hoppas de löser det där så vi inte ser någon elchock i samband med tankning.. nej just det, tankning försvinner ju..

 5. Sebastian

  Från vad jag läst om KERS så verkar BMW extremt nöjda med sin lösning, men det är flera som säger att det man vinner på KERS förlorar man på sämre viktdistribution (bla Ross Brawn och Honda har haft KERS klart ett tag vad jag förstår). Särskilt problematiskt för tyngre förare där man har mindre barlast att leka med. Med andra ord, det kan verkligen vara en joker i leken nästa år.

  Det sagt så går det ju inte att komma ifrån att KERS = extra-boost-knapp på ratten — vilken dataspelsromantik!!! Kanske är det som är den egentliga baktanken, att kunna sälja uppdateringar till alla F1-spel.

Leave a Reply