“GRID PENALTY” – HAMILTON, KOVALAINEN & NAKAJIMA

Efter påskmiddagen så ser jag följande på formula1.com, att Hamilton & Kovalainen får straff och flyttas ner 5 placeringar vardera. Detta för att ha hindrat förare under Q3 i kvalet. Nakajima blir flyttad 10 placeringar på rund av den incident som han orsakat med BMW:s Robert Kubica under Autralisens GP förra helgen. Detta betyder att Heiki startar från 8: startruta och hamilton från nionde. Nakajima startar sist.

12 comments

Leave Comment
 1. Efter lite mer påläsning så är jag lite kluven i vad deras straff egentligen beror på, antingen är det hindrande av Heidlfeld eller också som Eje beskrev det att de kört för sakta runt banan “vilket också hindrat förare” för att spara bränsle.

  Nå väl så är det regler som spelat in och som även utdelat straff och regler är till för att följas.
  En regning dag även göra den mest otippade innaren till segrare så än är inte denna tävling avgjord.

  Glöm inte att slå på Tv6 imorgon 07:45 🙂

 2. David

  Måste nog bero på att enskilda bilar har hindrat, inte att de körde för långsamt. För om de som kört för långsamt straffas för just det, så är det bra många fler bilar som skulle åka dit.

 3. Efter att ha tittat närmare så ser man att McLaren är de enda bilarna att hindra Heidfeld om man följer ideal spåret vilket är praxis, och det är nog därför de får straff.

 4. stif

  jag såg direkt kvalet——-Kovalainen och Hamilton hindrade INTE mera än de andra som var på samma stället 5-6 bilar när Heidfelt körde förbi….suger

 5. Robin

  Säger som STIF här, Kovalainen och Hamilton var verkligen inte ensamma om att störa
  Heidfelt om man nu ska säga så. Ett dåligt beslut! Men det är gjort så det är bara att
  tugga och svälja. Kimi mot seger! HELL YEAH

Leave a Reply