Hamilton byter växellåda och startar sist, Brawn GP kan byta namn till Virgin.

Lewis Hamilton byter växellådan efter dagens lopp (AB) och får därmed straff. Starten därför från sista led i morgon. Tuff uppgift som väntar alltså. En växellåda måste hålla i fyra tävlingar enligt de nya reglerna. Tydligen får man byta ut själva växlarna, hur det nu funkar, men McLaren byter alltså hela lådan.

Så läste jag på ITV att Richard Branson som köpt in sig som sponsor i Brawn GP inte utesluter att döpa om stallet till Virgin. Virgin någonting får man ju hoppas på i så fall. Men mer öppna spekulationer än så länge verkar det som. Återkommer till Virgin/Brawn senare tänkte jag!

7 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Byta ut växlarna = byta ut kugghjulen i växellådan så att man får annan utväxling på respektive växel.

  Och Bernie har nu bevisligen ingen koll på någonting…

 2. Mattias H (TeamJeremia)

  Som göteborgare så jag att Team Virgin Brawn hade varit ett roligt namn 🙂

  Nästa sponsor kanske blir katolska kyrkan 😉

 3. loCCan

  Nu händer det mer grejer, Toyota har blivit uteslutna ur dagens kval och kommer starta sist tillsammans med Hamilton. Tydligen har dom delar som flexar i bakvingen…tråkigt för toyota som såg ut att ha något på gång! Men det kanske var just på grund av detta….

 4. Sebastian

  @ERIK R De ska fixa till det på plats. Är ju egentligen bara att limma på längsgående kolfiberlister som styvar upp den lite för flexibla ytan. Inga konstigheter.

  @LISA De sa att de klarade Toyotas interna granskningarna som ska vara dubbelt så tuffa som regelverket. Very strange, känns inte som man kan misslyckas med en så enkel grej.

Leave a Reply