Hamilton och Alonso i depå-stopp-fight, så här såg det ut.

kanada-flag

En av de där spännande episoderna från gårdagens race var depåstoppet där Alonso lyckades ta sig förbi Hamilton. Fantastiskt snabbt depåstopp från Ferraris sida, så här såg det ut;

Lewis Hamilton kom ju dock tillbaka och tog hem segerbucklan till slut. Glöm inte att sätta betyg här. 10 poäng från min sida.

14 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Nästan exakt samma situation som den mellan Vettel och Hamilton för några race sedan. Fast här är det två förare som respekterar varandra och depåpersonalen och visar att det inte är några problem att köra sida vid sida i depån. Härlig fajt!

 2. Lisa C

  Bah, en av de få episoder jag såg live när jag sprang som en förgiftad råtta mellan matlagningen och datorn. Jag HATAR de här kvällsloppen! De förstör ens sociala liv – eller rättare sagt vill man ha ett socialt liv överhuvudtaget är det reprisen på BBC iplayer som gäller.

  Och tacka faster för att jag höll på att tappa svartpepparburken i köttfärssåsen när jag plötsligt fick syn på denhär kampen… 😀

  • Magenus

   Älska kvällsloppen. Du har ett prioriteringsproblem Lisa.

   Ska dock erkänna att jag missade 5 minuter pga. ett blöjbyte. Dottern vill vara torr och ren när hon ser på F1.

   • Lisa C

    OK, blöjbyte kommer före allt annat. Och jag hoppas verkligen dottern får titta på F1 i lugn och ro. 😉

    Men om man nu har en sambo/särbo – som inte förstår tjusningen med en massa bilar som bara kör runt, runt (jag borde uppfostrat honom bättre) – och som dessutom bara kan komma hem på helgerna – så är det svårt med kvällstid. 🙁

    Dagtid kan man alltid lura ut honom i trädgården eller nåt….

  • Robin.

   Detta var väl ingenting? Så länge dom kör sida vid sida utan att trycka varandra fram och tillbaka är ju helt okej.

   • Nicke

    Tyckte väl iofs att Alonso är bra nära att vara ute i väggen när han tvingas att styra undan. Så det är väl lite på gränsen till unsafe release.

    • Erik R

     Precis som i incidenten Hamilton/Vettel så är det inte unsafe release, eftersom de släpptes nästan samtidigt. Alonso var inte ute i depågatan när Hamilton släpptes. Att det sen blir tajt mellan dem i nästa skede är en helt annan sak.

  • Erik R

   Det kan ha att göra med att det inte tankas. Strategierna blir inte lika varierade, och eftersom däcken räcker ungefär lika länge för alla blir det vanligare att förare tätt ihop stannar på samma varv.

   Jag gillar att det blir rejäl press på mekanikerna i depån och att minsta miss kostar positioner på en gång.

 3. FINNPOWERUSA

  Underbart move och super stopp av Ferrari!

  Jag tycker det var regelrätt racing och Hamilton insåg det var förlorat och lade sig bakom, mycket kul och mycket bra kört av bägge förarna!

  Innan sträcket racar de ju på farthållaren… så jag tycker de e safe och kul!

  Racet var på en MYCKET bra tid här i USA…. även om det var på FOX som suger mot SPEED TV…. Det blir MYCKET tidigare för mig kommande söndag….

 4. FINNPOWERUSA

  Glömde att nämna det blir intressantare och intressantare med depot stoppen…. fyra däck 3.0-4.4 sekunder mellan teamen, det kommer mera liknande ‘omkörningar’….!!

Leave a Reply