Hamilton strikes again

Kronprinsen Hamilton, som innan säsongen inte ens var kronprins utan nykomlingen bakom Alonso, har blivit kung. Idag tog han hem USAs Grand Prix i Indianapolis, andra segern i rad. Alonso skuggade honom på andraplatsen och Massa knep trean före Kimi.

Förra loppet i Kanada som Hamilton vann var ett lopp som hade allt. Så var det inte denna gång, och egentligen var det väl ett lite små-segt race. Hamilton ledde från start till mål. Några sekvenser som kommer dyka upp på youtube och andra siter finns dock. Mest spännande blev det under slutdelen av loppet då två team-fighter utsepelades då Kimi utmanade Massa och Alonso försökte sig på Hamilton.

Hamilton regerar utan tvekan just nu i cirkusen. Klart han imponerar med sin körning som nykomling. Men loppen han vunnit nu på sistone har han legat först från start till mål och inte varit inblandad i de tuffaste fighterna. Mest imponerar han på mig genom styrkan under kvalificering. Denna helgen var ju faktiskt Alonso snabbast på de tre träningarna, och under stora delar av kvalet. Tills Hamilton plötsligt slår till, tar pole position och håller undan reseten av loppet. Snyggt jobbat, men det kommer utan tvekan tuffare tider.

Ferrari har uppenbarligen inte kommit upp i den fart man tidigare haft. De kämpar och sliter men det går bara inte tillräckligt fort. Inte heller USAs G.P. blev någon övertygande uppvisning. Som Honda, fast att de står helt utan poäng hittills..

Sato som gjorde ett så bra lopp i Kanada bjöd upp till bra dans under inledningen i USA. Till slut gjorde han dock en Sato och snurrade av i en sväng. Just innan dess meddelades det att han undersöktes för att ha kört om Button under gul-flagg, vilket resulterar i att han placeras 10 platser bak i nästa lopp.

En besvikelse under loppet var BMW, där Quick Nick fick kasta in handduken och ersättaren Vettel tog en poäng på åttonde plats. Kul för Vettel med poäng, men teamet lyckades inte leva upp till förhoppningen efter träning och kval om att utmana uppe i toppen.

Ralf Schumacher glömmer nog gärna vistelsen i Nordamerika. Det har ju snackats om att han skulle haft ett mer eller mindre ultimatum att leverera poäng under de två loppen för att undgå att smaka foten. Ett poäng i Kanada blev en uråkning på första varvet i USA. Och även om det i USA var flera inblandade (Barrichello & Coulthard) i uråkningen på första varvet, så börjar ursäkterna för Ralfs superlön och prestationer att tryta. Teamkompis Trulli gjorde ett gott arbete och ordnade en sjätte plats. Just innan Trulli knep Kovalainen femteplatsen och just efter tog Mark Webber årets första poäng i sin Red Bull

Loppets kuriosa höjdpunkt var nog funktionären som tappade sin blå flagga innan han ens hann börja vifta med den. På bilderna såg det ut precis som om han helt enkelt slängde in den på banan. (Jag tyckte jag såg delar av flaggan fast under en Renault under flera varv senare, men osäker på vad som hände med flaggan)

Placeringarna från Indianapolis; Hamilton, Alonso, Massa, Räikkönen, Kovalainen, Trulli, Webber, Vettel, Fisichella, Wurz, Davidson, Button, Speed, Sutil, Albers, Rosberg, Liuzzi, Heidfeld, Sato, Coulthard, Barrichello, Schumacher.

Nästa lopp i Frankrike om två veckor.

Leave a Reply