Här tar polisen hand om Lewis Hamiltons bil, och sätter honom i polisbilen (video)

Lewis Hamilton, McLaren, 2010

Lewis Hamilton brände ju av lite gummi när han skulle tillbaka till hotellet nere i Australien härom natten. Eller “deliberately lost traction of his wheels” som polisen kallade det och som jag twittrade om igår. Det gillade inte polisen, som stoppade honom, tog bilen, och körde hem honom till hotellet i en polisbil.

Hamilton har bett om ursäkt, och nu väntar en böter.

Så här rapporterar brittisk media om händelsen, inklusive lite bilder från tillfället där polisen kör iväg med hans Mercedes och sätter honom i polisbilen. Ser lite märkligt ut där med Lewis i polisbilen, eller? Försöker han gömma sig i baksätet, eller sitter han bara konstigt på något vis?

Och en till;

Här är ett kul klipp om en kameraman som får lite problem när han försöker filma.. Inte bästa reklamen för stallet kanske med de där typerna som springer runt framför honom..

 

Mer i media (AB, EX, DN, VG,).

11 comments

Leave Comment
 1. Mats

  Patetiskt rakt igenom, varför hålla på och fåna sig framför kameran? Bättre Hamilton gått ur bilen och flinat och berättat vad som hänt. Herregud vad F1-förarna har mkt att jobba på vad gäller allt utanför F1.

  Hoppas snart att de även kan sluta med denna eviga “tumme upp” så fort de kommer i bild.

 2. kenny

  haha dem där 2 killarna i understa filmen som håller på att skydda hamilton från filkameran, strålande insats 🙂

  • jo, det är väl en grej, håller med om det. fast ännu mer så var det väl att det stod massa fans utanför grindarna till banan eller nåt sånt. så kommer hamilton ut och bränner av lite gummi för att göra dem glada. verkar ju inte som att han vansinneskört liksom.. då kan man ju släppa det tänker jag..

   • Henrik

    Tycker det är bra att dom drog dit honom

    Billagarna som finns i Victoria finns med bra skäl (har själv just kommit tillbaks till Sverige efter 5 års plugg i melbourne). Det finns en idiotisk bilkultur bland yngre förare med ofta tragiska konsekvenser. Under tiden jag bodde därnere så var det mer än en gång som förare har tappat kontoll under burnouts/doughnuts och lyckats skada/döda folk runtomkring.
    Dragracing, burnouts, doughnuts och extrem fortkörning kan dömas under sk “anti-hoon-laws” där bilen beslagstas i 48h den första gången, upp till 3 månader den andra gången och för gott den tredje gången polisen tar dig (det finns självklart tillägg om bilen råkar vara stulen eller hyrd). Böter och förlorat körkort finns också som tillägg vid alla tre tillfällen.
    Argumentet att Hamilton är en bra bilförare och bara ville showa lite och att man därför skulle kunna släppa det funkar inte; det hade bara visat för folket runtomkring att 1) det är ok att skita i gällande lagar, 2) polisen är så inkompetent/korrupt och idiotisk som folk tror (förtroendet är inte överdrivet högt för polisen i Victoria tack vare en del uppdagad korrumption etc) och 3) Lagen gäller inte för alla, så länge man är känd och/eller har pengar så kan man fly undan straff.

    (argumentet “jag visste inte om lagen” duger inte heller, om du åker utomlands så är det ditt ansvar att känna till vad som gäller och vad man kan och inte kan göra..)

 3. Nick

  Skärpning!

  Pinsamt! Favorit föraren för min del i favoritstallet dessutom, men detta gör så man tappar lite respekt för honom. Hur svårt ska det vara att inte hamna hos polisen varje gång man kör bil utanför banan?

  PS – Löjligt det ser ut med dem 2 personerna som försöker “skydda honom” från kameran.
  Försöka går ju…

 4. Antonio

  Jag blir lika glad varje gång den här flinande tönten åker dit för lögner, fusk och vårdslöshet.

  Skönt att slippa se hans pappa i år oxå.

 5. H

  Pinsamt med McLaren-folket som försöker skymma kameran.

  Visst, man förstår att de inte gillar situationen men det blir ju bara värre på det där sättet.

  Nä, Hamilton får ta och växa upp och börja ta ansvar för sina egna handlingar!
  Jag tänker då inte bara på detta utan även t.ex. hur han förra året försökte ljuga sig till en placering (var inte det också i Australien?).

 6. Emil

  Vad säger man.. Pinsamt. Ja, alltså att polisen brydde sig, eller i alla fall att de gjorde det så officiellt. F1 är en show och antagligen gjorde han det för publiken. Knappast så att han gjorde det för att uppleva känslan av hjulspinn. Skadade han något eller någon annan? Då så.

  • kenny

   det handlar inte om att han inte skadade någon eller att han bara gjorde det för publiken, det skickar som sagt fel signaler ifall polisen ser mellan fingrarna bara för att han är känd.

   se henriks inlägg en bit upp, bra sammanfattning av läget där nere…

   • Emil

    Visserligen kan jag väl förstå det, men jag tycker fortfarande att det är lite väl nitiskt. Visst, det finns ett problem med folk som leker i alla länder och att leka i trafiken är ju något som man aldrig borde göra, men samtidigt kan man vända på det. Det här kan ju lika gärna påverka hur poliserna uppfattas där nere negativt.

    Dessutom är ju alla ansvariga för sina egna handlingar, oavsett om du sett att Hamilton har gjort det eller inte så betyder det ju inte att du ska gå ut och göra det. Köper inte det hela “monkey see, monkey do”-tänkandet. Hamilton är också ansvarig för sina handlingar, eller snarare utgången av sina handlingar. Nu hände absolut inget farligt, ingen skadades, inget gick sönder. Då ser inte jag problemet. Tycker att straff i de här lägena borde baseras på konsekvenserna av handlingen, inte handlingen i sig själv.

Leave a Reply