Inget nytt stall i Formel 1 till nästa år

fia-logo

Enligt autosport har FIA bestämt att det inte kommer bli något nytt 13e stall på gridden till nästa år. Flera stall har ju visat intresse, och det har snackats om att Jacques Villeneuve låg bra till. Men nu verkar det alltså som att vi får nöja oss med de vi har i dag också nästa år.

autosport skriver;

“Following the press release of 19 March 2010 calling for expressions of interest to participate in the 2011 and 2012 seasons of the FIA Formula One World Championship, a number of interested parties expressed their interest,” said an FIA statement.

“It was considered that none of the candidates met the requirements to be granted an entry into the championship.

“Consequently, the allocation of the 13th team will not be granted.”

5 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Det vore kul med fler team – i alla fall om de fick vara med på lite mer rättvisa villkor. Så länge testförbudet gäller även nya team är det mer eller mindre omöjligt för dem att prestera. Jag tycker att testförbudet inte ska gälla nya team och team som inte tagit poäng under föregående eller pågående säsong.

 2. Lisa C

  I alla fall en helomvändning när det gäller Maxxx vilja att ta in både kreti och pleti bara de hade en hemsida och en nedräknare.

  Kan inte säga annat än att detta beslut stärkt F1:s trovärdighet.

  @ Erik R – håller med dig i sak, men de nya teamen har inte pengar nog att testa i vilket fall som helst. Testning kostar många pengar. Det är därför man införde ett testförbud in the first place. 😉

 3. Emil

  Anledningen var väl snarare att de rika teamen hade råd att testa så mycket mer. HRT hade nog gärna testat en hel del fram till nu om de hade kunnat, för att komma ifatt. De hade ändå “lätta” sekunder att hämta in i början av säsongen. Det hade säkert inte krävts många tester för att undvika att de var så långsamma och nästan en säkerhetsrisk i Bahrain. Anledningen till testförbudet var väl ändå att de små teamen inte kunde testa lika mycket som de stora och därför tappade, vilket ju är rimligt. Atr hindra ett nytt team möjlighet att komma ifatt? Not so much.

 4. Donald Black

  Lotus är nog det enda stallet bland dom nya stallen att kunnat test köra mer eftersom dom har en större även stabilare budget och verkar ha lite mer seriös satsning än vad HRT och Virgin har.
  Men på senaste tiden så har Virgin ryckt upp sig så man får hoppas att dom fortsätter att jobba på så att nästa års bil blir bättre och snabbare och att den håller.
  HRT stallet kommer nog att få det mycket svårare vad gäller budget och om dom fortsätter även nästa år så kommer det säkert att märkas, men först ska dom överleva färdig denna säsong.

 5. sapi-jens

  Hoppas bara på att HRT kan få fingret ur stjärten och försöka slå ihop sig med något team. Jag tycker att F1 blev mer intressant med fler bilar hade gärna sett ett team till. helst Durango

Leave a Reply