– It is not correct that teams of GP2 race with us; it brings down our image

Så säger Flavio Briatore som nu följer upp Ferraris attack mot de nya stallen från de lägre klasserna i en intervju i spanska El Mundo. Jag har hittat artikeln via Google translate här. f1complete skriver också om det här.

Intressant att följa det där. Särskilt efter att det kommit ut att Williams anmält sig. Men det finns en till intressant sak där, det verkar som att Briatore kritiserar årets deadline som är den 29 maj, och att det tidigare alltid varit möjligt att anmäla sig inför nästa säsong senast i november. Varför det plötsligt skulle vara maj har jag ingen aning om. Någon där ute som vet mer om vad det brukar vara?

Läste också att FOTA möts idag för att snacka igenom läget. Två dagar kvar till deadline nu. Mest överraskande är väl att Brawn GP ännu inte skrivit in sig för nästa säsong..

Mer från f1complete som citerar Briatore;

“We are devaluing formula one,” Italian Briatore is quoted as saying in Spain’s El Mundo newspaper.  “It is not correct that teams of GP2 race with us; it brings down our image and our technology.”

“It is said that the constructors will go.  But with normal regulations, I do not believe that any constructor would go”

“What we cannot have is F1 with a little bit of formula two and a little bit of GP2.  The small teams have to have success on the basis of their results.

12 comments

Leave Comment
 1. Wilhelm

  Hej! Jag ber om ursäkt Daniel för att detta inte har med saken att göra, men jag och två kompisar ska ner till Tyskland och se Formel 1 där när det går i Juli? Jag undrar om det är någon som vet om det finns så man kan käpa souvenirer och olika stall-saker som tröja och sådant? Har de olika stallen speciella ställen för detta eller hur är det?

  Och jag kan ju inte gå här ifrån utan att kommentera Daniels text så här kommer den: Jag håller me Briatore faktiskt, och jag tror Brawn kommer anmäla sig. FIA har kanske ändrar datumet för att inte kunna diskutera budgetfrågan så länge 😉

  • hej wilhelm, att køpa souvenirer måste ju vara ditt minsta problem. klicka på annonsrutan här på bloggen till exempel.

   och nere på racet finns ju massor så klart.

   eller gör som jag när jag köpte kaffekopp, surfa in på varje stalls hemsida och kika. det blev svindyrt.. muggen kostade 3-400, vilket i och för sig är ok, men frakten gick ju på typ 500 till.. lite snopet. men jäklar vilken toyota-kaffemugg jag har sen..

  • Snooozer

   Att köpa sovenirer är enkelt om man är på plats. Varje stall har typ 3-10 egna stånd på området runt F1-banan. Det går inte missa. Var i Hockenheim förra året och köppte 2 ferrarimuggar. Dom gick på 20 Euro styck.

 2. Sebastian

  Anledningen till att FIA ändrat deadline till 29 maj är för att de nystartade teamen ska få så mycket tid som möjligt att skala upp sin organisation och förbereda sina bilar. Dessutom var det ett utmärkt sätt att försöka stressa sönder FOTA.

 3. Erik R

  Du behöver knappast vara orolig för om det går att köpa souvenirer (möjligen för vad de kostar). Hela området innanför grindarna kommer att vara fullproppat med souvenirförsäljning. Jag gissar att stallen har sina egna butiker också. Utanför grindarna finns det förmodligen försäljare med mer suspekt kvalitet på varorna, men mycket bättre priser…

  Jag har inte varit på F1, men däremot på CART i Tyskland och på det racet fanns mer F1-souvenirer än CART-souvenirer…

 4. Lisa

  Max säger att datumet är framflyttat för att ge de nya teamen tid att förbereda sig till nästa år.

  Vilket ju på ett sätt verkar förnuftigt, men granskar man reglerna för anmälningar närmare visar det sig att FIA har tummen i ett onämnbart ställe igen. Reglerna är fullkomligt förnuftiga för en anmälan i november, men totalt uppåt väggarna för en anmälan i maj.

  För att ens anmälan ska komma i fråga sig ska man ha – enligt FIAs egna regler, paragraf 13:

  1. Ett namngivet chassimärke
  2. Motorkontrakt
  3. Namngivna förare – dessa kan dock anmälas senare mot en icke definierad straffavgift.

  Dessutom utlovar FIA att senast 12 juni hosta upp en lista med 2010 års godkända ansökningar INKLUSIVE STARTNUMMER. Kära FIA, det blir j-ligt svårt eftersom startnummer är beroende på placering i WDC & WCC året före…

  Denna paragraf är totalt omöjlig att uppfylla både för existerande och nya team vid denna tidiga tidpunkt, och visar bara vilket ogenomtänkt hafsverk hela dethär budgetprojektet är. Max tummar dessutom uppenbarligen gärna på sitt eget reglemente om det passar hans syften – jag tror ingen av de nya kommer att bli nobbade pga att de varken har chassi, motor eller förare…

  • Meister

   Det där uttalandet om listan har nog legat i en låda sedan i mars då FIA fortfarande trodde att de skulle få igenom medaljsystemet. Med det på plats hade startnumren varit klara till den 12:e. 😉

 5. Peter

  Hur skall man med trovärdighet kunna sälja dyra f1-souvenirer när tex Ferarris F1-budget skall vara långt under den inkomst Ferrari har på just souvenier, kläder, klockor m.m. Samt att de stora teamen skall minska sin budget med 80-90% på ett år, löjligt. Jag tänker inte åka och se på mer F1(live) om teamen skall göra vinst på endast souvenirer!!!!!!!!!!!
  Undra hur Budget-grid-girls ser ut, hahahaha……….??????

Leave a Reply