JUST NU: Malaysias Grand Prix rödflaggat!

Rödflagg kom just upp. Är lite osäker på vad det betyder, de kan ta upp loppet igen. Tills vidare ställer bilarna upp på startsträckan och väntar. Det blir dock mörkare och mörkare plus att bilarna har svårigheter att klara allt regn. Mest troligt just nu att loppet bryts.

Skulle loppet brytas blir ställningen som den är just nu (men de har tydligen inte nått ett visst antal varv i loppet, därför räknas placeringarna som halva poäng);

01. Jenson Button
02. Timo Glock
03. Nick Heidfeld
04. Jarno Trulli
05. Rubens Barrichello
06. Lewis Hamilton
07. Nico Rosberg
08. Mark Webber

Ny ordning! Tävlingsledningen har suttit och räknat mer noggrant på vem som slutade var och vem som stod i depån och så vidare. Racet slutar så här;

01. Jenson Button
02. Nick Heidfeld
03. Timo Glock
04. Jarno Trulli
05. Rubens Barrichello
06. Mark Webber
07. Lewis Hamilton
08. Nico Rosberg

Det var lite halvregn en god stund och Timo Glock prickade in strategin perfekt. Först bytte alla (Kimi Räikkönen och Ferrari chansade och bytte alldeles för tidigt) till regndäcken. Då satte Glock på intermediates och susade fram genom fältet. När så alla andra gick in för att byta till intermediates bytte Glock till regndäck just som regnet tilltog. Just nu vräker det dock ner och det ser ytterst tveksamt ut att det skulle bli en återstart av loppet. Mörkret har i stort sett lagt sig över banan dessutom.

[Mer kommer]

22 comments

Leave Comment
 1. Rotiz

  Ja, fast det verkar inte direkt lovande. Nog för att regn kan vara kul, men det finns lite gränser. Trist att Vettel fick bryta igen, han är ju snabb och förtjänar bättre.

 2. känns ju som att det bryts, men ganska många som sitter och väntar i bilarna. button är visst tillbaka i omklädningsrummet redan och räknar med att det bryts.. men som de sa på tv, gp2-loppet hade liknande förhållanden och det ändrades och torkade upp förvånansvärt snabbt. klockan går väl, maxgränsen är väl två timmar, men 10 minuter kan göra all skillnad i malaysia så.

 3. Sockna

  Det värsta för mig var att streamen på justin.tv gick ner sig just som allt blev spännande efter att regnet började 🙁

  Men det nya reglementet har ju gjort F1 spännande och roligt att se igen även om Hamilton och Heiki K knappast håller med mig 🙂

 4. senaste från bbcs kommentatorer och folk de snackar med är att de tror att loppet kommer startas om, men gå helt bakom säkerhetsbil för att få upp de åtta första över 75% av loppets varv. då får de fulla poäng i stället för halva. låter lite märkligt, men reglerna är visst sådana.

 5. Sebastian

  Helt sjukt. Men jag fattar inte varför Ferrari ALLTID sätter Kimi på fel däck när det börjar regna. Med tanke på vilket tempo han lyckades hålla på sina slitna regndäck så borde han kunnat göra ett mycket bättre resultat med rätt däck. Kan någon översätta till italienska: Always run on the right tyre!

 6. Sebastian

  Tveksamt. Om de ska köra nio varv bakom SC så kommer det ta för lång tid iaf och kommer de inte 3/4 av loppet så är det ingen poäng med en omstart.

 7. problemet är ju att de startat racet så sent i malaysia, bara för att bernie och de andra vill få till lite lunch-tider för oss här i europa. nu blir det ju bäckmörkt snart borta i malaysia.

 8. Sockna

  Att kliva upp till 8.00 en söndag är ju igentligen inget problem så det vore ju bättre att köra racet tidigare för att slippa dessa problem.

 9. Pelle

  det verkar bli omstart nu, men det är ju bara 12 min kvar till max gränsen.
  Janne och Eje yrar om att de inte fått ett besked om omstart.
  Håller med Daniel om att de skulle inta ha starten så sent 09:00 I England hade funkat det blir 10:00 Här i sverige då är den värst backfyllan över.

 10. ok, inget mer race. under 10 minuter kvar till 2-timmarsgränsen. och det krävs minst 10 minuters förvarsel om omstart eller något sånt. så det är klart. och jenson button vinner igen.. måste gräva vidare lite i vad det här egentligen innebär, det delas som sagt ut halva poäng. vilket ju låter lite märkligt, men ändrar ju egentligen ingenting eftersom det är lika för alla fram mot avslutningen (dvs det kan ju vara avgörande lite beroende på vem som kör av och var och när..).

 11. TOBIAS

  Hmm vilket lopp, ett av de roligaste till en början men sen blev det katastrof. Och Ferraris strateger borde får sparken. De är ju med bland de 10 bästa men under loppen så får de hjärnsläpp och sätter på fel däck och vad jag uppfattade var att kimi mot slutet gick i depå för intermediates och sen varvet efter för full wets igen och då undrar man hur fasiken de tänkte. Så enligt min uppfattning så vart det 4 stopp inte 3.

 12. Sebastian S

  “man vet att det är oväder när tv-bilderna försvinner med jämna mellanrum på grund av blixtnedslag i huvudläktaren..”

  Du glömde lägga till “när åskådarna vattenplanar på arslet ner från hillstandet”

Leave a Reply