Kanadas Grand Prix 2008… WOW!

Är det bara jag, eller blir Formel 1 bara bättre och bättre?! Otroligt att få ett kanonlopp till. Och så Kubica som tar hem det hela, men Heidfeld bakom sig. Börjar gilla BMW ordentligt nu. Och så all action.. var börjar man. Snackisen ligger på video här nedanför, skynda att se för sånt försvinner alltid snabbt som attan. Säkerhetsbilen är ute, depån öppnar, alla drar in, Kimi och Kubica blir klara just innan Hamilton, kör ut, rött ljus vid utfarten (!), de båda stannar, bakifrån kommer Hamilton alldeles för fort.. och så vips är ettan och tvåan ute.

Dessutom video på Felipe Massas grymma omkörning där han klipper två bilar på en gång. Bättre utgång kunde man ju dock egentligen inte tänka sig. Först starten med fem olika stall på de fem första platserna.

Läs mer och se video! [fyller på med nya video allteftersom de försvinner…]

Massas omkörning;

Depåincident;

Placeringar och poäng;
1. Robert Kubica BMW 10 Points
2. Nick Heidfeld BMW 8 Points
3. David Coulthard Red Bull Racing 6 Points
4. Timo Glock Toyota 5 Points
5. Felipe Massa Ferrari 4 Points
6. Jarno Trulli Toyota 3 Points
7. Rubens Barrichello Honda 2 Points
8. Sebastian Vettel Scuderia Toro Rosso 1 Point
9. Heikki Kovalainen McLaren
10. Nico Rosberg Williams
11. Jenson Button Honda
12. Mark Webber Red Bull Racing
13. Sebastien Bourdais Scuderia Toro Rosso
14. Giancarlo Fisichella Force India
15. Kazuki Nakajima Williams Retired
16. Fernando Alonso Renault Retired
17. Nelson Piquet Jr. Renault Retired
18. Kimi Raikkonen Ferrari Retired
19. Lewis Hamilton McLaren Retired
20. Adrian Sutil Force India Retired

23 comments

Leave Comment
 1. Ja vilket lopp… hoppas denna bana stryks i framtiden. Inte ens asfalten ligger kvar längre och riskerna är ganska så stora. Vi såg bara förra året hur det gick. Det finns bara 2 ord för denna bana. Skit bana!

  Och McLaren borde kanske se sig om efter en förare som inte är färgblind. När Hamilton gör misstag så är det rejäla tabbar och denna var nog den största. Gissar på ett rejält straff från FIA då rödljuskörning bestraffas med svartflagg. Ja alla ni som tycker hamilton är en bra förare räcker upp en hand!
  Själv säger jag bara att han är för överskattad. Kubica är bättre!
  Hamilton försökte visst gå i sin pappas fotspår denna helg 🙂

  Att BMW skulle ta första plats var ganska så givet och självklart var det klart redan innan att Kubica skulle vinna om det blev kamp om placeringarna. Frågan är bara om de kan hålla “pacen” nu eller om Ferrari eller “fuskarna” kommer ikapp och går om. Intressant säsong.

  Massa gjorde en helt ok körning men som vanligt så visar han lite ojämn form. Dock var hans omkörning den snyggaste i år och på länge.

  Sista säsongen för Coulthard och han tar iaf. en sista pallplats även om det bara är med placering nummer 3.

 2. Olag

  Blir det inte rödljuskörning när man passerat linjen? I såfall är det Kimi som ligger löst till. 😉
  Svartflagg gäller nog bara det racet man kör så det är en bra bestraffning….eller?
  *räcker upp en hand*

 3. ha, ja hamilton lite i pappas fotspår, eller bilspår eller vad man ska säga. men ok, det ser ju ut att vara hamilton som ska passa upp och se när det är rött. men det stora problemet är väl varför det är rött.. det har jag inte förstått ännu. grönt i infarten till depå så bör det väl vara grönt för utfart också..

  hoppas däremot de har kvar banan. den här är bra mycket bättre än de allra flesta under året så hoppas verkligen inte den försvinner. dessutom bra med ett lopp i nordamerika. verkar ju alltid hända mycket i kanada, och då inte bara i form av krascher utan massa (jag vet, jag vet..) omkörningar och annat.

  börjar tro på massa i vm. han gör inget spektakulärt men håller sig där i bakgrunden och är grym att hålla sig på nivå där han tar en del poäng. blir nog inte så många vinster till, men kan gott tänka mig att han står överst när året är klart.

 4. har föresten helt missat att nämna de andra positiva överraskningarna. honda såg vassa ut och det är inte varje dag. button lite otur under helgen med bilen, han startade ju faktiskt ifrån depå idag! inte illa alls. och rubens har ju hittat andra våren ute på banan.

  men, toyota var riktigt kul att se. synd att glock inte är helt vass genom hela loppen..

  och så sista frågan, hur många fler race får piquet jr innan han ersätts? att alonso rök ut med problem med växellådan var nog dagens stora besvikelse. han körde riktigt bra fram till dess och var inte långt ifrån att slåss om segern till och med.

 5. Mikke

  Ja synd att det gick som det gick, Räikkönen sa: “- Jos punainen valo palaa, kun varikolta ajaa ulos, pitää pysähtyä. Sitten joku puusilmä ajoi perään ja rikkoi auton, Räikkönen murisi.” Om det lyser rött när man kör ut från depån skall man stanna. Sen kör någon med “träöga” i mig bakifrån och förstörde bilen. Muttrade Räikkönen.
  Roligt i alla fall att det är så jämnt i tabellen.. Grattis till Polacken! Han e ju också jämn som Massa och håller sig i bakgrunden, eller? 6. depåincidenten med länk till youtube, nån som lagt till enormt irriterande musik av någon anledning, så orkar inte ordna i artikeln tills jag hittar någon bättre..

  [hittade just en bättre, så la in den i artikeln tills vidare]

 7. Kimi hade nog vunnit detta lopp om det inte varit för olyckan. Visst Hamilton blev inte diskad men jag gissar på 5-10 platsers nedflyttning nästa lopp. Eller kan det bli avstängning ett lopp?

  Bara att köra för fort i depån bestraffas med drive through och att köra mot rött blir svart flagg samt att gå in i depå om det inte är grönt ljus blir stop and go. Och ja, dessa straff tilldelas ju under loppet men att köra in i någon bakifrån i depån är fasiken så allvarligt oh det straffet kommer efteråt.

  Om de inte kan ha ordning på asfalten på banan så borde FIA gå in och styra upp det hela lite hårdare. Snacka om risk för förarna och jag säger det igen, kolla hur det gick för Kubica förra året! Hade det varit för 15-20 år sedan hade han nog inte kört F1 idag tror jag.

  Bojkotta farliga stadsbanor och Nord Amerika!

 8. tror du får rätt tobias, även om jag just tänkte skriva att det nog kunde vara straff nog att hamilton själv åkte ur, det var ju faktiskt han som ledde vm innan olyckan. så här skriver grandprix.com;

  Following the stewards investigation into the pitlane accident which took out Kimi Raikkonen and Lewis Hamilton from the Canadian Grand Prix, both Hamilton and Nico Rosberg will lose ten grid positions in the French Grand Prix.

  vet inte om det är mitt minne som spökar, varför får rosberg straff?
  blev det inte grönt lagom till när han kom bakifrån och körde om.

 9. Daniel det är nog praxis att de får 10 platsers nedflyttning om de kör in i någon bakifrån precis som att dit körkort ryker när du kör vamlig bil och åker in i någon bakifrån även om det inte var med flit. Och Nico ansågs väl inte varit tillräckligt uppmärksam kanske.

  Senast någon fick avstängning var väl japanen “Ide” som inte riktigt kunde köra och var orsak till en del krascher.

 10. tror du har rätt med nico, nu skriver officiella f1.com så här;

  “McLaren’s Lewis Hamilton and Williams’ Nico Rosberg will drop 10 places on the grid at the next round of the championship in France as penalty for their pit-lane incident in Canada.

  Hamilton ran into the back of Kimi Raikkonen’s Ferrari, which was stopped at a red light at the pit exit. The resulting damage put both men out the race, with Hamilton admitting he had not seen the light in time.

  Rosberg then ran into the rear of Hamilton’s stricken McLaren, but was able to rejoin the race, despite damage to the front of his Williams.”

  låter som att det är oaktsamheten där och att han inte hann stanna i tid som är grejen.

 11. olag

  Nico körde in i Hamilton ca 5 sekunder innan grönljuset.

  Kimi hade inte vunnit detta lopp. Han hade en 2 stoppare på gång. Hamilton satte på hårda däck innan krachen och hade ett mycket länge stopp så han var klar med depå stoppen. Sen vet man inte om det blivit en gulflagg till och då hade Hamilton haft förtur.

 12. Viktor (edit: inte olag)

  Tobias:
  “Själv säger jag bara att han är för överskattad. Kubica är bättre!”

  Själv säger jag att du är inkonsekvent och har ett väldigt dåligt närminne. Förra racet var det en finne som gjorde en racemiss som slutade förbluffande likt denna situation. Fullt jämförbart om du frågar mig. Ett misstag är ett misstag.

  Kubica gör en bra men inte heroisk insats idag. Han vinner på grund av omständigheterna och på grund av att Hamilton gör en dunder tabbe i depån.
  Precis innan säkerhetsbilen går ut börjar Kimi ta in rejält på Kubica och hade inte incidenten som följde inträffat hade vi fått se polacken först på en tredjeplats idag.

 13. ah, problemet med namnen är tillbaka.. hade det för ett tag sen, då var det olag och lisa tror jag som fick sina namn bytta med varandra.. ingen aning varför. wordpress gissar jag. bra att ni är uppmärksamma! så försöker jag ändra allt eftersom om det händer

 14. Wag the dog

  Viktor!

  “Ett misstag är ett misstag.”? Hmmm… konstigt att Hamilton blev bestraffad men inte Kimi.

  Å förlåt – det måste vara konspirationen mot McLaren igen. Jag glömde att hela världen är dumma mot McLaren och Hamilton. 😉

 15. Olag och Viktor såg ni ens loppet?
  Han som vann gjorde 2 stopp och vann utan problem!
  Kimi hade graining på däcken och kunde inte hålla rätt tempo från början men sen kom han lätt ikapp Kubica innan SC kom ut och med den formen hade han lätt kört om “McCrasher Hamilton”. Han satte också tävlingens snabbaste varv, vilket ingen kunde slå även efter att han var ute ur loppet.
  Fuskar stallets chef “”Ron Dennis” tyckte givetvis att straffet inte var skäligt… vem hade annat att han skulle säga något annat.

  Ser fram emot nästa lopp som iaf. körs på en riktig bana.

 16. Viktor

  Wag the dog:
  Vill man inte förstå vad som står där så är det inte lätt. När man hela tiden ligger på gränsen till maximal kapacitet sker misstag. Så också i depån. Precis som Janne Blomqvist skriver “Mer klantigt av Mclarenteamet än Hamilton” så är det jäkligt lätt att bara skjuta över skulden på föraren. Jag skrev inte att Kimi var inkompetent efter Monaco eftersom sådant händer i racing. Men visst skall man väl kunna begära av en F1 mästare att han skall klara av en inbromsning som han dessutom har övat på en sisådär 70ggr redan samma dag? Eller?

  Tobias:
  Vad vill du ha sagt? Att bilarna fungerar olika bra under olika faser av loppet är väl ingen nyhet?
  Såg du avslutningen på loppet och hur banans skick var då? Du tror inte att det kan ha inverkat på varvtiderna? Dessutom var ju snabbaste bilen borta då och kunde inte vara med och putsa tiderna, nr 22 😉

 17. Som jag sagt tidigare… skit bana! och den borde förbjudas. Och egentligen är det helt omöjligt att sia om vem som kan ha vunnit då banan är helt värdelös och livsfarlig och en sladd kan innebära att loppet är kört för vilken som helst av förarna. Visst Hamilton hade säkert kunnat vinna och även Kimi var nog en stark kandidat. Men att skylla på teamet när man kör in i någon är i min mening otroligt fel/absurt. Det är föraren som styr, gasar och bromsar och ska ha uppsikt vilket Hamilton inte hade i detta fallet.
  Det är skillnad på att köra ut ur depån i 80 och ha uppsikt framåt mot att komma ut ur en tunneln i 200 knyck och få en sladd och ändå kunna hålla bilen kvar på banan. Och att Sutil var precis framför var ju olyckligt men detta klassades som en racingincident och Kimi fick sitt straff genom att inte få en endaste poäng så nog om det.

 18. Viktor

  Jag skyller inte helt och hållet på någon/något. Det jag är emot det är att så fort en sådan här grej händer så är det väldigt lätt att plocka fram fjädrarna och värma på tjäran utan att riktigt reflektera över vad som hände. Hamilton gjorde bort sig, BIG TIME, det råder inget tvivel om det. Men att gå därifrån till att kalla honom en usel förare tyder enligt mig på både okunskap och ignorans.

  Du säger att det är skillnad på att köra ur en depå och att bromsa ut ur en tunnel i 200 knyck (för 70ionde gången samma dag…) och självklart är det så. Men det är ju liksom inte det som är det viktiga här. I racing begår förarna ibland misstag och de får olika ödesdigra konsekvenser beroende på var och när de sker.

  /Viktor

 19. Viktor
  – Jag har aldrig “kallat” Hamilton för en usel förare (läs mina kommentarer). Däremot tycker jag att han är överskattad än så länge och det här loppet spädde på mitt tycke lite extra måste jag säga.

 20. Olag

  Tobias… Jag såg loppet och jag såg kvalet. Kvalet klassa LH ut resten av fältet.

  Monaco och Canada är bra banor just pga att ett misstag ska kosta.

  Hur kul är det att man satsar allt man kan i en kurva bara för att om det går hem tjänar man mycket tid.Medans om man misslyckas kostar det bara lite.
  Det ska straffa sig att göra misstag. Annars kan man ju sätta räcke runt banan precis som “radiobilarna” på nöjesfälten inte kör av banan…

Leave a Reply