Kimi Räikkönens karriär i F1 är över – förhandlingar med McLaren strandade

Det rapporterar finsk media i alla fall. Vinter snokade upp ett hett tips som landade i min e-post och det verkar klart att det inte blir någon Formel 1 för Kimi nästa säsong. Förhandlingarna med McLaren är avslutade utan resultat. Därmed verkar möjligheterna inom Formel 1 att tagit slut.

Finska tidningen Turun Sanomat har en artikel här, som i Google Translate lyder så här på svenska;

Knapp Hamiltons McLaren team som vän
Raikkonen ett sabbatsår

Turun Sanomat 17,11 2009 22:46:23

Kimi Räikkönen Formel 1 karriär är över – åtminstone för tillfället. 2007 års världsmästare avtalsrättsliga frågor, tillförordnad chef, bekräftade Steve Robertson i Turun Sanomat på tisdagskvällen Macaolta att förhandlingarna med McLaren har avslutats utan resultat.

– Alternativen för F1 i McLaren nästa säsong, eller inte någon. Kimi och McLaren kunde inte nå en överenskommelse, så att han inte köra F1-nivå, åtminstone inte nästa år, förklarade Robertson.

Att återgå till Grand Prix Cup i Office 2011 finns där, men Räikkönen stabil platser av intresse är låga. Just nu Detta kan främst Red Bull.

– Kimi utstrålar fortfarande ajohaluja. Gap år betyder ingenting i detta avseende. Mer innebär att Kim kan hittas på den plats där han kan kämpa för vinst och Champions världen, förklarar Robertson.

– F1 missar Kim. Han kämpade för sitt arbete att utveckla det sommar, upphört ens en Ferrari bil på ett sätt som endast de bästa förarna kan, säger Robertson.

Möten och Le Mans

Nästa år kör Raikkonen åtminstone några av de möten och möjligen Le Mans 24-timmars lopp genom att vinna intresse av finska stjärnor mycket.

Räikkönen Ferrari upp den första kontraktet period, som omfattade 30 syyskuuta. September. Ferrari för att ersätta det ensidiga sopimusrikon belopp som håller Räikkönen kovapalkkaisimpana nästa säsong för F1 förare.

Robertson säger att förhandlingarna med andra F1-team “utan debatt. Alla ögon är nu riktade till än andra utmaningar. Långsiktig partner till Red Bull med Raikkonen kan lösas in av sporrarna se Rally-VM-serien i framtiden.

Räikkönen förare lämna marknaden innebär faktiskt att McLaren köra nästa år, två brittiska världsmästare – Lewis Hamilton och Jenson Button. Guardian-Journal på måndagen att förutse redan knappen för att avsluta ett treårigt avtal som höjer hans vuosipalkakseen sex miljoner pounds.

Detta McLaren teamet att köra för första gången kavereina två englantilaiskuljettajaa.

Så.. vad händer nu? Och stämmer det verkligen att man inte kommit överens?

Börjar se ordentligt upplagt ut för ett hel-brittiskt team i McLaren med Hamilton och Button. Barrichello har ju gått till Williams, och inom kort blir det nog klart att Nico Rosberg ersätter i Brawn (här är bildbeviset?).

Nu verkar det som att media börjat följa upp Vinters tips (YLE, SVT, VG.no, TV, AB, AMS, DN, SvD, EX,).

114 comments

Leave Comment
  • Sebastian

   you can take kimi out of f1, but you can’t take f1 out of kimi… han kommer att bli uttråkad så att klockorna stannar.

   Hoppas att hell freezes over och att alla tidningar har fel. Normalt under säsongen verkar ju ryktena stämma bra när de nått den här nivån men man kan ju hoppas att de har sämre koll off season när man inte kan kryssa runt i paddocken och dricka öl med teamen.

   Button är inte klar för McLaren enligt Ross Brawn. Men det verkar uppenbart att han har ett ekonomiskt mer fördelaktigt förslag därifrån (up front).

   http://www.autosport.com/news/report.php/id/80188

 1. abba

  djupt tragiskt om de stämmer..mitt intresse sjunker med 70%..f1 behöver kimi fattar inte varför mclaren inte tex kunde gå med på lite rally för kimis del.det är med en erfarenhet..

 2. danne

  ja fy fan va tråkigt..stämmer det så tänker jag inte boka söndagarna framför tv såsom förr..nej nån får ta o snacka förstånd med kimi o mclaren eller brawn..

 3. bengt asserfeldt

  tråkigt,…. världens snabbaste förare finns inte med nästa år, Kimi är ljuset från norden som lyser upp helgerna när F 1 loppen går vad ska man nu se fram emot……..Bengt.

 4. FINNPWRUSA

  Det har raporterats från flera källor idag att Jenson är klar med Lewis i McL.

  Jag hoppas fortfarande på Merc (Brawn) och RBR! T.o.m. Renault skulle duga…!

  Vitto a slött om han inga kör!!!!!!!!!!!!!!!! =o(

 5. Fredrik

  Jaha då blir det nog minnst ett år F1-paus, just nu finns det inga förare som man känner för.

  Senna, Hill, Häkkinen, Raikkonen. 2010> ????

  Att sätta Kimi i ett chanslöst stall är nog lika underhållande som att se färg torka.

 6. xzqw

  Men varför? bara att hoppas att Nobert Haug kan snacka över Kimi till Mercedes gp det hade varit nyttigt för Nico att få en bättre förare bredvid sig så att han måste köra ändå bättre.

  • Anonymous

   Ja, Varför?

   Det verkar som det beror på Kimi själv. han vill ha hög lön. ledigt för rally och inte så villig till att ställa upp i sponsorsammanhang mm (som väl är en viktig del i det hela för teamen).

 7. Anonymous

  Sedan han lämnade McLaren så sjönk han i mina ögon…

  Couldn’t care less now….

  Hamilton är den stora stjärnan i F1.

  • berra

   visst skulle de flesta vilja natt han skulle stannat i mclaren, men under de åren han va där så va aldrig mclaren pålitlig därför gick han mtill ferrari, men inte sjönk han i mina ögon, tycker du likadant om nån av dina arbetskamrater byter jobb osv?

 8. Antonio

  Trist om Kimi lämnar F1. Han tillhör de större personligheterna och har en oerhört hög integritet. Och precis som Alonso en av få som aldrig snackar skit om andra typ Hamilton, Barrichello eller Massa.

  • Chille

   “Han tillhör de större personligheterna”
   Skulle väl snarare säga att han har total avsaknad av personlighet, helt oförmögen till att visa känslor. I särklass den tråkigaste föraren på hela gridden. Skönt att slippa se hans uttråkade nuna på presskonferenserna i framtiden.

   • Antonio

    Jag förstår hur du menar. Men det jag menar är just det du beskriver. Att han är oavsett vad som händer alltid lika iskall och opåverkad. Det retade jag mig på tidigare men har lärt mig att uppskatta honom för under de senare säsongerna.

    Jag kommer att sakna “Iceman”!

    • Lisa

     Jag kommer att sakna Kimi version 1.0, dvs den Kimi som tävlade i McLaren 2002-2005. Den var en skön förare som kunde göra det oväntade, var alltid snabb, och som ofta bjöd på stor underhållning. Glömmer t.ex aldrig hans många jobb med brandsläckaren på sina överhettade McLarens… 🙂

     Kimi version 2.0 från Ferrari kommer jag dock inte att sakna ett dugg. På nåt konstigt vis var Ferrari inte bra för Kimi, och Kimi inte bra för Ferrari.

    • Olag

     Håller med dig Lisa…
     Men efter hans starka insatts njöt han resten av loppet i en båt i hamnen 😉
     Lite sliten kanske av släckningsarbetet..

    • Kenneth

     och ändå vann han 1 vm-titel och hjälpte till att vinna 2 märkestitlar….

     och i sista halvan av denna säsong så var ju han det enda roliga att se på, button verkade få blackout totalt… hade redbull haft bättre tillförlitlighet så hade aldrig button varit värdsmästare.

     så sluta snacka skit nu va…. återstå att se när Mr. Alonso ska rycka upp sig efter 2 mediokra säsonger! inte säkert det blir nästa säsong, han kanske är slut?!

 9. Daniel

  Detta va en väldigt tråkig nyhet, men kollade precis på f1.com, där står det ingenting och den sidan bör man ju kunna lita på…..så man kanske inte dra för stora växlar på det än,det är ju inte bekräftat än eller hur..

 10. Dan

  Då är det bara Teflonso som skall ut ur F1 så är det bara goa gubbar kvar, skönt att slippa denna egotrippade primadonna. Som sagt, bara Teflonso kvar…

 11. c

  Ett inlägg på PlanetF1forum:

  “Kimi has only himself to blame for not being in F1 next season. He had a contract for next season and he blew it, and after that he could have been driving for several teams next season, including top ones, but never reached an agreement. Maybe it’s what he wanted.
  And I’m sure he still has a chance to find a drive next year if he really wants as he still is one of the top drivers in the grid. Not so sure after 2010, F1 forgets very quickly and lots of drivers want to be there.”

  Det är bara att hålla med.

 12. Daniel

  Men Brawn då ingen som tror att Kimi kan gå dit? tänk rosberg o kimi det verkar va en fin förar duo,
  jaja då får man väl börja följa rally destå mer för det verkar kimi gilla…..men fan va detta suger, 50% av nöjet med f1 försvann idag

 13. Chille

  Ska faktiskt bli rätt skönt att slippa alla Kimi-fanatiker som ska framhålla honom i vått och torrt. Ser man F1 så begränsat som en enda förare, oavsett om han är från ett grannland eller inte, kan man ju alltid börja titta på VM i grytlappsvirkning?

 14. Gunnar

  2 spanjacker i Ferrari vs 2 britter i Mclaren bäddar för finfint 2010. Nu ska jag steka köttbullar åt mig själv.

 15. FINNPWRUSA

  Ja den ‘officiella’ FIA F1 nyhets sidan har det nu: http://www.formula1.com/news/headlines/2009/11/10226.html

  FY F-N VA SLÖTT !!!

  Han är ju en personlighet av att inte ha någon…. ;o)

  Han har nog gjort det här av sig själv, för sig själv…

  Är spanjack samma som Latino på svenska? I annat blir det väl så, två Latinon mot två Tyskar och två Britter… skall starta om mitt rykte om Kimi och Kovi i Team Nokia Renault… ;o)

  Håller ännu lite hopp om Merc, RBR och Renault… litet litet… Kimi har väl börjat ta redan… skita som jag skriver här…

  SUCK !!!

 16. morgan

  ja då var f1 förstört. det blir inga fler bänkade söndagar där man kollar försnacket och hoppas på ett kul race…

 17. xzqw

  Japp då vet man att man inte måste boka söndagarna till våren och sommaren.
  Nu när inte Kimi kommer att köra så hoppas jag att S Vettel kommer att vinna så han kommer jag att ha som förar favorit tills Kimi kommer tillbaka 2011.
  Det snackas om att det blir RedBull för Kimi då hoppas att det blir så.

 18. FINNPWRUSA

  Fick inte upp nån text men gissar nån spekulerar i Kimi till Merc/Brawn?

  Han fick ju redan 25 mill från Ferrari/Santander så han KUNDE ju köra billigt/gratis OM han VILL köra??

  Undras vad som hände mellan Brawn/Merc/Button/McL? Var det så att Brawn inte ville betala Button ‘mästar lön’? Kanske han inte kunde men nu med Merc i ryggen…?? Var McL SÅ ivriga på ett ‘rent’ GB stall? Har/hade Brawn något klart med Kimi som ändrade med Merc?

  HOPPAS HOPPAS !!!

  • FINNPWRUSA

   Jo de har pratat… men vill inte betala de 10 mill Kimi kräver. Han får 25 mill av Ferrari/Santander för att inte köra, 15 om han kör F1. Han kräver stallena på de 10 i skilnad eller så har han roligt, tjänar 25 mill, kör rally om han vill och tar in en slant till….

   Läste just att Merc/Brawns första val är Michael Schumacher!!!??? Nick Heidfeld andra… Bägge förstås tyskar… fast jag håller ännu andan för Kimi!

 19. Sterling Moss

  Man blir lite fundersam…om Kimi är så bra som det sägs, varför fortsätter inte Ferrari med honom? De är ytterst angelägna om att vinna! Då borde ju den “bästa” föraren på marknaden sitta i en ferrari, inte sant? Nåt har uppenbarligen inte fungerat. Vid inträdet till Ferrari fick Kimi all teknisk support man kan tänka sig från M. Schumacher, något som indikerar på att han saknar förmågan att kommunicera med teknikerna och nu när han inte haft den stöttningen så blev det besvärligt att utveckla Ferraribilen(när Massa blev skadad upphörde utvecklingen av bilen i mitten av denna säsong!). Visst Kimi vann 07, men det var på håret. Hamilton klantade sig i sista loppet, vilket gynnade Kimi. Ingen given eller självklar seger… 08 körde Massa i 8:or kring finnen som fick spela 2:a fiolen, en ordentlig knäck för självförtroendet. Glöm inte att när Kimi satt i McLaren körde han sönder bilen vart annat lopp. Och nu tror han att han är värd guld, nej det blir inte F1 för Kimi igen, sorry och blir det så är det från läktarplats är jag rädd.

  • FINNPWRUSA

   1. Ferrari har inte råd med Kimi och Alonso de två dyraste (då) F1 förarna och nya huvud-sponsorn Santander (Spansk Bank) krävde att ena föraren skulle vara Alonso. Sen att ‘sparka’ en snubbe med buckla i skallen är ju inte SÅ snygt…
   2. Schumacher var Masas kille, vist han visade Kimi bilen, instälnings möjligheter och ratten men sen fick Kimi en egen race enginer.
   3. Kimi är enligt McL ingenjörer den BÄSTA föraren att jobba med! Shumacher sade också att Kimi kan prata och översätta känsla till tekniskt språk.
   3. Kimi fick köra en kompromis då Ferrari måsta bygga bilen för Masa då Masa inte kan kompromissa. Med Shumacher hade han inget val och kolla resultaten…
   4. 07 ‘gav’ Hamilton honom titeln, jo visst… men var var Masa?
   5. 07 och 08 hade Ferrari tillförlitlighets problem (som med McL 06, även Whitmarch erkänner att McL Merc förlorade MINST den titeln för Kimi!), 07 mest Masa, 08 mest Kimi…
   6. 08 körde de jämt (med en bil byggd för Masa) tills Kimi tappade avgasrör m.m. och Ferrari gav honom stöd rollen då han inte hade mycket till titel chans.
   7. Han är guld värd men jag håller med stallena… “du har redan 15 mill, skall du verkligen ha 10 till för att köra för oss? Och skulle du inte kunna komma på några PR jippon för dom 10 millarna även om det krockar med ett rally vi inte vill att du skall köra p.g.a. att det är FEL bil märke, FEL sponsorer, och skde risken är stor….”

   • Voyager

    probleme 2008 va att ferrari bytte framvingen efter spanien som gjorde att bilen överstyrde med kimis stil men inte med massas, de satt den gamla tillbka till japans gp och då var han snabbre än massa igen

  • Anonymous

   Inte att glömma är att Massa gav bort segern i sista racet till Kimi (maskning vid sista depå-stoppet) för att han skulle vinna titeln.
   Så Kimis titel har han Massa och Ron Dennis (strulet i McLaren) att tacka för.

   Och vad man kanske saknar med Kimi är just detta med att han var specialist på att köra sönder bilar. Man kunde slå vad om hur länge bilen skulle hålla.

   • berra

    kimi gav bort 2 – 3 segrar till massa förra året med men de kanske du har glömt och f1 handlar om att pressa ut allt ur bilen och de är de kimi är absolut bäst på sen är de inte hans fel att mclaren hade problem med tillförlitligheten. Kimis problem 08 va att han hade problem att få till de på kvalen..men hur många snabbaste varv hade han? Minns att det va rätt många.. När kimi kom till ferrari hade de inte vunnit på 2 år så arvet från schumi kan inte vart de bästa visst kimi vann i australien men sen va de en dipp..btw kimi har flest fans i världen. Intresset för f1 minskar till nästa är tror jag. många gillar kimi samt alla skandaler och alla nya team..nån som vet om massa är helt återställd?.tar fisi hans plats annars?

  • Kenneth

   haha vilken lustig kille….

   ferrari valde massa för att dom vet att han går med på att vara 2e förare….

   Kimi skulle aldrig gå med på att vara 2e förare…. därav valet av 2e förare hos ferrari!!

   du säger att utvecklingen stannade för att massa blev skadad?!? öh så du kollar ej på lopp eller läser tidningarna/hemsidor??

   Kimi var den starkaste föraren sista halvan av denna säsong, med en bil som inte var uppdaterad för dom la allt krut på nästa års bil! vilken dom bästämde innan massa blev skadad…

   somna om!

   • Antonio

    Men i år var ju Kimi 2:e förare åt Massa om jag inte minns fel. Massa körde helt enkelt ifrån Kimi och han fick spela andrafiolen.

  • chaka-kan

   ja du sterling moss dina åsikter är de dummaste jag har hört på länge… hoppas du får tur i livet för du kan behöva det 🙂

 20. Erik R

  Man får intrycket att Kimi haft en ganska arrogant inställning till F1 nästa år. Maximalt med pengar men inte behöva arbeta så mycket utan istället ägna sig åt fritidsintressen. Nej det lät kanske inte så lockande för McLaren. Särskillt som Kimis svaghet har varit att han i perioder verkat oinspirerad och mer lockad av fester än Formel 1.

  Synd att han försvinner. Chansen att han kommer tillbaka på allvar torde vara minimal. Finns det någon förare som tagit “sabbatsår” och kommit tillbaka? Jag minns hur det gick för Mansell…

  • FINNPWRUSA

   Arrogant jo… inte direkt supporter vänligt men om jag fick 25 för att inte arbeta eller 15 för att arbeta mera än jag någonsing gjort…??

   Jag har hört att han slutat festa??

   Jag tror och hoppas han kommer tillbaka! Kanske redan nästa år!? Fast det hoppades jag med Häkkinen också…. suck…. =o(

   • xzqw

    Enligt några av f1 sidor (f1-live.com/ autosport.com osv) så snackar Kimi även med Mercedes och då var inte pengarna problemet det var att han ville ha en vinnar bil o kunna slåss i toppen som var det viktiga.
    Då borde Mercedes passa perfekt då så bara att hoppas att det ligger någon sanning i det hela.

 21. Freddo

  “Finns det någon förare som tagit “sabbatsår” och kommit tillbaka? Jag minns hur det gick för Mansell…”

  Om du minns Mansell, tycker jag att det är ganska konstigt att du inte minns Prost från samma “era”. Kanske du har glömt honom för att han bara lyckades med att ta titeln året han kom tillbaka.

 22. Sterling Moss

  Tyvärr alla som håller på Kimi, han har för höga tankar om sig själv. Det är något som nu slår tillbaka mot honom själv. Klart att han har en egen stil men att bryta i Monaco och sen sätta sig på en båt och ta en öl förefaller i det närmaste helt idiotiskt om man är en stjärna och förebild. Inte konstigt att han fick restriktioner av stallet efter det. Nej nu är det som sagt färdigkört. In med nya friska förmågor!!!!

  • berra

   är du godtemplare eller..om han va sugen på en öl så låt han få avnjuta den..undrar dock hur du hade tyckt om de va el lipo alonso som tog den där ölen?. Antar att du hade accepterat de. Vad menar med gott exempel? Ser du ner på alla som tar en öl på en uteservering på sommaren.

   • Lisa

    Problemet är bara att “el lipo” Alonso ALDRIG skulle ha gjort nåt så tvärlöjligt och urbota barnsligt som att gå och sätta sig på en båt och dricka öl. Alonso hade varit lojal mot teamet, gått tillbaka till depån, pratat med ingenjörerna om vad som gick snett och hur man kan göra det bättre till nästa gång.

    Men visst – nu blir det mycket tid över för Kimi att dricka hur mycket öl han vill, han kan bälga i sig dagarna i ända – så varsågod…

 23. Lisa

  Ja tyvärr – jag har aldrig haft nåt emot Kimi förr, men hans sätt att hantera situtationen efter han fått sparken från Ferrari – men ändå som varande en j-ligt bra och med relativt hög status förare – är uppriktigt sagt skrattretande.

  • Kenneth

   bara för att han får betalt från ferrari så ska han jobba gratis?

   så om du byter jobb och får avgångsvederlag då ska du jobba gratis på nästa jobb lisa?

   tycker han var strong som valde detta och visar att det är han som bestämmer….

   eller så gör man som Alonso, harvar runt utan resultat i 2 år…. ja eller fuskar till sig resultat! synd Alonso fick vara anonym annars hade inte han fått en styrning till!

   fattar inte hur ferrari vill anställa en föredetting med noll gnista kvar

  • Kenneth

   sen har du sett Kimi gnälla nått? han valde att avsluta det hela på ett mycket bra sätt ända till slutet,,,,

   För ett kontrakt är ett kontrakt och hade han bråkat så hade ju ferrari fått väntat med alonso ett år till…

   Men Alonso är ju din GUD så varför förvänta sig nån annan kommentar från dig lisa!

   Alonso har nu sänkt 2 av sina fd arbetsgivare…..

   • Lisa

    Ja.

    Kimi har gnällt en j-la massa att han vill ha en bil som går att vinna med eller också är det ajöss och goodbye till F1.

    Vad jag vet har ALDRIG Alonso gnällt om detsamma.

    • kenneth

     näe du har inte hört alonso säga det…. vilket betyder att Kimi har HÖGRE krav än Alonso!!!

     Kimi vill inte harva runt i nån skitbil, vilket alonso verkar njuta av =)

    • kobbe

     Är du seriös lisa att alonso ALDRIG gnällt om att han har en bil som inte går att vinna med?

     Från F1 siten f1-live.com

     There have been some positive moments for Alonso in 2009, but he thinks results like his 16th grid slot in Abu Dhabi are actually more representative of the car’s pace.

     “We have at the moment one of the worst cars on the grid unfortunately – or the worst car now, because Toro Rosso is in front of us, Force India is in front of us, and Williams and Toyota are in front of us,” he said.

     haha nä det är inte att gnälla på en dålig bil…nänä

   • Lisa

    Och ändå är min gud – som du så litet smålarvigt säger – till skillnad från DIN gud fortfarande kvar i F1 och han har dessutom åstadkommit en ganska optimal sits i och med att han just skrivit på för Ferrarri.

    Några teorier om varför?

    • kenneth

     o sen får vi väl se om det är en optimal sits i slutet av nästa år *S* kan vara ett stort misstag att inte fortsätta utveckla bilen…eller inte! skillnad är när Brawn gjorde det så var det ju stora ändringar i reglementet…

     haha fy fan lisa du är inte lite insnöad på alonso du…

    • berra bus

     lisa vad är de som säger att ferrari kommer ha en konkurenskraftig bil nästa år..inte ett skit.. Kan va en nackdel att de sluta utveckla bilen detta året men de fattar nog inte du. Skulle inte förvåna mig om du har idol planscher på alonso hemma.

    • Fredrik

     Om du inte är helt blind. så är det väl bara att kolla på alonso karriär så är han den mest köpta föraren under sin tid.
     Först telefonica som köpte runt honom.
     Sen tog santader över och köpte över honom i mclaren (det gick ju kanon), tillbaka till renault, det tog två år för santander att köpa in alonso i Ferrari, och ni snackar att kimi kostar pengar vad fan har inte Santander betalat för alonso de senaste åren.

     Kimi har fått sina kontrakt för att stallen ville ha honom.
     men nu har han väl krävt lite för mycket.

  • Johan R

   Det blir skrattretande om man tror att Kimi helst av allt vill köra F1. Men han verkar ju inte tycka att det är kul att köra F1 om han inte får göra det på sina egna villkor. Då framstår hans handlande som mera vettigt.

   Jag kan definitivt relatera till hans integritet och hans motvilja mot ytliga sponsor-gig, och har man racing i blodet blir det nog långtråkigt att bara få köra racerbil några ynka timmar varannan helg.

   Om han nu fick 25 miljoner för det här året, så skulle han ju sänka sitt värde med 80% om han godtog 5 miljoner för nästa. Han var trots allt den starkaste föraren under andra halvan av säsongen, och att han inte hängde med i början hade ju till största delen med bilen att göra (även om han såg oinspirerad ut ibland).

   • Lisa

    Nä. Precis som du säger. Kimi är inte intresserad av att köra F1. Nåt man naturligtvis inte kan hålla emot honom – var och en blir ju salig på sin fason – men vad har han i så fall i en F1-diskussion att göra?

 24. Olag

  Kimi har sagt flera gånger att han kan tänka sig annat än F1… Han sa det redan under McLaren tiden….
  Så att han slutar nu(sabbats år) är ingen nyhet.. Sen är det klart att man inte kör gratis för stall iheller. Då väljer man ju annat.

  • Lisa

   Javiist – good riddance on Kimi väljer VM i knyppling, inget ont i det. Vad jag inte fattar är att det ska föreställas vara F1-nyheter.

   Har Kimi en ambition att fortsätta i F1 eller ej? Det är väl snarare det som är den springande frågan. :/

 25. daniel

  fast de hade vart kul att se hamilton kimi alonso vettel men exakt samma förutsättningar..de hade vart ett kul jippo..allt från grus is asfalt.. Då tror jag en viss kvinna här på linjen hade vart ganska tyst..

 26. rocco

  Med kimis nerver och finländska gener så hade han vunnit lätt på is och grus..och när jag tänker efter så hade han vunnit på asfalt med..kimi the real champion

 27. kung harald

  skulle jag bli uppsagd på jobbet och fick en årslön men med ett undantag om du tar ett annat jobb får du bara 20 %av den lönen så hade jag med tagit ett sabbatsår..jag förstås kimi men kommer sakna han på söndagarna..men spaghetti killarna är väl rädda för hans fart..är väl därför den klausulen finns i kontraktet

 28. kenneth

  Kimi är nog den första som kan ta hem både en F1 titel och WRC titel.

  Skulle vilja se Alonso eller Hamilton på grus eller is =) bambi på hal is?

  varför säger du att Kimi gnäller han gör ju bara klart att han vill ha en bra bil?!
  är det gnäll? han har fan bitit ihop hela säsongen i en skitbil…

 29. kenny

  Oj vad det är många som vågar komma fram och sparka på kimi nu! Man blir ju bara less på alla som tror dem vet så mycket. Jag stör mig kanske mest på dig Lisa med din attityd att alltid veta bäst och vara duktig på att klaga på andra förare medans du håller i fernando hårdare än en moder håller sitt barn i orostider.

  Klart alla håller på nån i F1, det är ju det som är tjusningen, men lugna ner er lite vetja.

  • Anonymous

   Häller på Lisa, man måste väl få hålla på den förare man vill och försvara den utan att få barnsliga påhopp (ibland undrar jag hur många som skriver här som fortfarande går på dagis)

   Jag tror många har fått fel uppfattning om Alonso genom engelsk press för de återgav saker han sagt på helt fel sätt (under McLaren-tiden). Bl.a. kanske han skojar om något och det blir helt annorlunda i engelsk press. De var också självklart partiska för Hamilton.

   Jag har sett många intervjuer med honom, där han så gott som alltid är på gott humör och är det något problem så tar han det som det är. Oftast med ett leende.
   Så gnällig är det sista han är. inte ens när han har harvat runt i en urdålig Renault.

   • kenny

    Klart att alla ska få hålla på sin favoritförare, vilket jag tydliggjorde ovan. Sen har jag inget emot alonso direkt, han är inte min favoförare men han är väl ok.

    Min poäng däremot är att alla borde kunna vara lite objektiva och se längre än hornhinnan, speciellt då många här är vuxna människor.

  • Berra

   Håller med….Lisa tror hon vet precis allt, kan bara säg av djupet av mitt hjärta hoppas massa kör skiten ur gnällröven alonso,

  • kenny

   Kul att flera verkar gilla annan motorsport också 🙂 tror det var vettel som var på finska rallyt och fick rundtur i garaget där av loeb i sommras.

 30. FINNPWRUSA

  “310 SVT Text Torsdag 19 nov 2009
  MOTOR Formel 1 19 november

  Räikkönens sabbatsår varade ett dygn

  I går kom beskedet att Kimi Räikkönen
  skulle ta ett sabbatsår från Formel 1.
  De planerna varade i 24 timmar, för nu
  är han aktuell för Mercedes.

  -Om Mercedes kan övertyga oss att dom
  kan ge Kimi en chans, och han känner
  att han har en chans att vinna
  tävlingar och mästerskap så är vi
  intresserade, säger hans manager
  Steve Robertson till autosport.com.

  Mercedes har gått in och köpt upp
  Brawn som i år vann titeln med
  Jenson Button. Button i sin tur blev
  klar för McLaren igår. ”

  Och: http://formula-one.speedtv.com/article/f1-raikkonen-denies-mercedes-reports/

  Så ÄN finns det HOPP! (Sorry Lisa…. ;o) )

  • Lisa

   Nä, nu är du dum. 😉 Jag har absolut inget emot Kimi i sig och finns han på gridden nästa år är det väl bara kul.

   Att han är en jättebra förare kan ingen ta ifrån honom, det är bara hans allmänna inställning till dethär med F1 jag tycker är litet (vad ska jag skriva så jag undviker att alla Kimi-boppers får ett epileptiskt anfall igen) lustig…

   • FINNPWRUSA

    Jo jag förstår… folk blir ivriga… ändå är det här ingenting mot Speeds F1 forum där kan man få sig några öron (ögon) fulla om man säger ‘fel’…

    Och, JA, det skulle vara kul med Kimi 2010!

 31. FINNPWRUSA

  Har märkt att det beror på var man läser. Jag tror att det är samma interjuv som folk har tolkat Kimis mummel lite olika… och att agenten sen säger att de är öppna för föslag är väl hans jobb…

  Sen är det ju det här med Schumacher… och Heidfeld… nå väl…

  Håller nog inte andan men man kan ju alltid hoppas…

 32. Kenneth

  skulle schumacher komma tbx så skulle det var det bästa som hänt F1 på bra länge!

  han var/är större än hela F1! men svårt att tro att han kommer tbx men han utesluter det inte helt själv heller….

  man kan bara hoppas! F1 var bra mycket mer intressant då än att se button harva runt på halvtaskiga resultat

 33. xzqw

  Man får nog vänte tills Mercedes har gått ut med vilka förare som ska köra, då vet man svaren hur det verkligen ligger till.
  Då får man svaren om Kimi ska köra hos dom eller inte och Schumi tror jag knappast kommer att komma tillbaka till F1 något mer heller.
  Det är säkert Mercedes själva som har startat ryktet om att Kimi och Schumi Nick H ska köra för dom för att röra om i grytan så att ingen vet varken höger eller vänster.

 34. FINNPWRUSA

  Jo, har sett på flera ställen var Kimi säger att han inte har talat med Merc/Brawn, MEN skulle vara intreserad OM de kan erbjuda ett paket han kan vinna med. Kimis agent är ju den som talar och han har sagt ATT han pratar med Merc/Brawn…!?

  Som sagt ovan: Man får vänta och se… nu verkar de ju bara dra slöja över slöja, ingen vet någonting, alla bara spekulerar och de som vet säger saker som:
  “Det verkar som om jag tar ledigt från F1, jo…”
  “Nja, vi har aldrigt sagt att vi vill ha två tyska förare, vi vill ha de två bästa tillgångliga…”
  “Kimi har sagt att han kör 2010 om han kan får ett vinnande paket. Det var ju McL och där är nu bägge sätena tagna. Sen kom det här med Merc/Brawn affären, om Merc verkligen tänker satsa på det här och ha en bra bil är ju Kimi självklart intreserad…”
  O.S.V….

  SUCK! Nåja, vänta och se gissar jag….

   • xzqw

    Att Schumi skulle börja köra igen är nog önske tänkande men man ska aldrig säga aldrig mindre saker har hänt.
    Sen om Kimi bestämmer sig för att köra för Mercedes och att Nico Rosberg också kör så kan det vara nyttigt för Rosberg att få en bättre förare som team kamrat.
    Som driver han framåt och så.

 35. FINNPWRUSA

  Ser gärna Schumacher i Merc GP! Som förare okej men heldre i depån för Nico och Kimi!

  Merc’s Norbert Haug om Kimi idag: “He has my number. He can call me at any time,”

  HOPPAS! Hittade redan min gamla Merc Motor Sports keps…. ;o)

  • FINNPWRUSA

   Lipsill…?? Jo kanske jag BRYR mig för mycket….??

   Kimi och Alonso är bäst… älskar den ena och kan inte tåla den andre…. de är bra på VÄLDIGT liknande sätt på banan… utanför…. natt och dag….

   Jag har funderat på det här… OM Kimi inte kör… jag kommer att hålla på Heikki OM han kör, hålla ett öga på USF1, kanske ha en halv tumme för Nico men förväntar mig att Alonso vinner, och inte ha NÅGOT emot det even om han INTE varit en favorit för mig tills nu…. så… Kimi sticker och jag byter till mit ‘hat objekt’ (efter Lewis och Schumacher)…??? Gissar jag gillar den BÄSTA föraren… love hate story…??

   • Antonio

    Jag har alltid varit en Ferrari-fan. Har tvingats gilla läget då nya förare kommit dit. Minns att jag blev väldigt glad då de Kontrakterade Prost då han alltid varit en stor favorit. Men när dem skrev kontrakt med Schumacher som jag INTE gillade så fick jag flera sura uppstötningar. Men med tiden så började hålla på honom med. Han har ju tillfört en del till stallet milt uttryckt.

    Kimi hade jag väldigt svårt för under hans tid i McLaren men så gick han till Ferrari och då blev han lixom okej.

    Fernando Alonso är ju min stora favorit då han precis som jag är spanjor. En fantastisk känsla att ha den samhörigheten. Att han nu skrivit på för Ferrari är ju underbart på flera sätt! Jag förstår dig Finnpwursa att du inte är helt nöjd när Ferrari ersatt Kimi med Alonso och motiverar det med “We want a driver that can win championships”. Det måste ha svidit ordentligt i Kimis skinn.

    • FINNPWRUSA

     Jag har aldrigt gillat Ferrari… vet inte varför…?? Har nog alltid varit en Mercedes kille… det var en sorglig dag då Kimi gick till Ferrari nog värre än OM han tar ett sabbats år faktist! Så lite gillar jag Ferrari… Jag gillade Todt och Brawn men kunde inte tåla Shumacher… Och skulle ju inte tacka nej till en Ferrari i garaget… ;o)

     OM Kimi kör för Merc nästa år vore det underbart, nog samma som för dig med din förare i ditt stall… Rätt snubbe i rätt bil…. det har varit konstigt att vara ´’Ferrari fan’ ett par år…. en bonus med Merc över McL är att Merc ju är bilmärket jag gillar (skulle ju inte tack nej till en McLaren gat bil förstås) och att jag på detta sätt slipper ‘associera’ med Ron och Lewis vilka jag inte kan tåla….

     Det blir nog bra till sist och grattis till att ha fått din förare i ditt team! Me next!

Leave a Reply