Kinas Grand Prix 2007: Nu handlar allt om Brasilien!

God morgon till alla er som är uppe! Race startar om några minuter och regnet är på väg in. Börjar regna under uppvärmningsvarvet fick Coulthard besked om via radio just. Ser att det verar som att alla startar med vanliga regndäcken.

Och vilket lopp det blev! Första halvan såg faktiskt lite sömnig ut. Lite regn, men inte så mycket spänning och Hamilton längst fram såg säker och stabil ut. Sen kom en regnskvätt till, just när många förare gått över på torrdäck och plötsligt skulle Hamilton in i depå men kom av banan (ABC News i Australien har en bild då Hamilton just lämnat sin bil, onboard-kamera på Hamiltons bil från f1.com här). Så här skrev jag efter första träningen i fredags;

En spännande detalj dock; infarten till depån ser riktigt skarp ut. Tror det var Ralf som i starten körde av och höll på att missa infarten. Svängen in är i stort sett 90 grader, kan alltid hoppas på något där till söndag.

Lewis Hamilton av och kamp mellan Kimi och Alonso i topp. 10 sekunder skiljde och det blev varken mer eller mindre. Massa tog trean. Alonso nu fyra poäng bakom Hamilton och Kimi sju bakom.

Annars visade flera förare och team riktigt bra takter. Ralf körde som han gjorde i Willams för några år sen och tog sig förbi flera bilar. Till slut fick han dock ge sig efter vad som såg ut att vara ett misstag i svängen upp mot start/mål. Toro Rosso gjorde ruggit bra ifrån sig. När såg man sist Liuzzi på poängplats? Och Vettel tog fjärde plats. Nu har alla team tagit poäng, utom McLaren då som visserligen tagit poäng, men som inte får räkna med några. Läs mer + bilder efter mera;

Kul att se att Honda äntligen fått lite utdelning, Button uppe på femte plats idag. Button har visat sig den starkare över hela säsongen, Barrichello nere på plats 15 idag. Kovalainen just utanför poäng. gpupdate har snappat upp en intervju med Hamilton nån stans där han direkt efter avåkningen förklarar att däcken var helt slut då han gled av banan. Bilderna är helt odramatiska, Hamilton kommer in i svängen in till depån och kör lite för fort för däcken, kan inte följa svängen och tar en vända ut i gruset. Där fastnar han och försöker få funktionärer till att knuffa honom ut, men lyckas inte. Nu verkar det som att McLaren tagit på sig skulden för misstaget att de lät Lewis stanna ute för länge. Enligt planet-f1 och BBC med flera var det teamet som klantade sig.

Placeringar; Kimi, Alonso, Massa, Vettel, Button, Liuzzi, Heidfeld, Coulthard, Kovalainen, Webber, Fisichella, Wurz, Trulli, Sato, Barrichello, Rosberg, Yamamoto.

Bilder! f1.com har lagt ut en del bra bilder på sin hemsida. Bland annat ett däck som rullade ut från Toyotas garage här, eller den här från Hamiltons onboard-kamera då han just kört av.

I övrigt; Sebastian Vettel startar på plats 17 efter straff efter att ha hindrat Kovalainen under kvalet, även om han slapp straff efter säkerhetsbilsincidenten sist. Alexander Wurz i Williams gör en Ralf Schumacher och slutar efter säsongen. Knappast särksilt mycket nyhet, men nu verkar det i alla fall vara klart.

HAMILTON AV VID INFART TILL DEPÅ MED 25 VARV KVAR. HAR LÄMNAT BILEN, LOPPET ÄR ÖVER FÖR LEWIS.

Leave a Reply