Klart för Tysklands G.P. Sista för Bourdais, Loeb in?

Är som jag snackat om ett par gånger här på väg över till Örebro och Ronnie Peterson Museum och biovisning av Tysklands Grand Prix, men hinner med några smågrejer först.

Först av allt vädret.. Sällan har man sett fram så emot att se hur det blir som idag. Tror vi kan få ett kanonlopp om förhållandena håller sig som de var igår under kvalet, ovisst och osäkert.. Jag kollade just in på den där live webb-kameran som jag tipsade om i inlägget om regn på söndag sist, och det är inga tvivel om att det är blött på delar av området..

Så ett ord om alla rykten om att Bourdais är på väg ut. Det har snackats om att Tysklands Grand Prix blir hans sista. Låter ju inte helt otroligt heller. Så har visst Bourdais blivit sur för att stallet snackat om det och på Sebastien Loeb för att han lanserat sig som kandidat till Bourdais styrning i Toro Rosso (orginal tidningsartikel i LÉquipe tror jag är den här). Bourdais ska ha sagt följande om det hela läste jag på f1complete;

He wants to race in F1, that’s normal, it’s his right.  But that’s not how you do it.

Lite soppa över det hela. Oavsett, jag tror ryktena stämmer. Det är nog sista Grand Prix för Seb. Visar dessvärre ännu en gång hur svårt det är att ta steget från racing i USA över till F1.

Gissar att Piquet jr. är glad att fokus hamnat på någon annan än just honom..

Mer i media (VG.no, AB, ).

8 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Det vore karriärssjälvmord av Loeb att hoppa in just nu utan någon egentlig F1-erfarenhet, dessutom i ett team som inte funkar så bra. Det kommer inte att hända. Ska han köra F1 får det nog bli ordentligt med förberedelser och tester först.

  Men jag undrar om inte Loeb är lite för gammal. Hur stor talang man än har måste man vara extremt hungrig för att lyckas i F1. Jag tror det är ett av problemen med förare som t.ex Bourdais. Har man för många års erfarenhet och blivit mästare många gånger har man kanske inte den där lilla extra aptiten kvar.

  Jag tycker Valentino Rossi gjorde helt rätt som insåg detta och valde bort F1, trots att han uppenbarligen hade talang även för 4 hjul, och (förmodligen) kunde fått en styrning i Ferrari.

  • Sebastian

   Ni glömmer att:

   1) han har faktiskt testat F1 och kört snabbt
   2) Han heter Sebastian

   …men å andra sidan skulle han behöva träna rätt hårt bara för att orka sitta i en F1-bil ett helt lopp.

 2. GTFourKing

  Märkligt att inte Bourdais kunde få fart i F1, med tanke på hans tidigare resultat i Champ Car.

 3. Lisa

  Bourdais är en enda stor gnällspik, det är fel på allt. Fel på bilen, fel på däcken, fel på banan, fel på vädret, fel på vad han åt till frukost i morse. Tror inte ett sånt förhållningssätt är särskilt lyckat i F1 och om inte annat sprider det säkert ingen trevlig stämning i teamet.

  Ska man jämföra med Piquet så har Piquet aldrig gnällt ett dugg, bara bitit ihop tänderna och jobbat på – och faktiskt förbättrat sig en hel del även om han fortfarande har en bit kvar. Till skillnad från Bourdais som snarare gått bakåt.

  Nån Loeb blir det dock inte, han har väl ett rally-VM att slutföra först? Vet inte om hans kontrakt med Citroën går ut efter 2009.

  Det kan inte hjälpas Sebastian, men jag tror vi får vänja oss vid en Jaime i stället… 😉

Leave a Reply