Klart med Indiens Grand Prix 2011 och Roms Grand Prix 2013

fia-logo

FIA har släppt ett pressmeddelande med lite blandat smågott. En intressant grej i meddelandet är att Karun Chandhok som kommer köra för Hispania Racing och att Bernie informerat om att Indien får sitt första Grand Prix säsongen 2011.

Så här skriver FIA;

Based on his previous Formula One test mileage and his participation in the GP2 Championship, the World Council has approved the granting of a super licence to Karun Chandhok.
Subject to final approval of the calendar by the World Council, Mr Bernie Ecclestone, President of FOM, has informed the FIA that India will host a Formula One event in 2011.

Tidigare i veckan avslöjade Bernie i tyska Speedweek att det blir ett Grand Prix i Italiens huvudstad Rom till säsongen 2013. 2013 kommer det enligt intervjun med Bernie finnas 20 stall på gridden, och ett Grand Prix i USA är väl fortfarande inte uteslutet.. I år är vi uppe i 19 race.

Oklart om vilken sträcka det är snack om i Rom. Runt Colusseum får man hoppas.. men det har varit snack om ett lopp mer i utkanten av Rom också.

.

PS! Det närmar sig deadline för vår tävling + att anmäla ett stall till F1bloggen Racing League om man vill hänga med från starten i Bahrain! DS.

Leave a Reply