Kubica eftertraktad på förarmarknaden

Robert Kubica är utan tvivel en av de stora positiva överraskningarna så här långt den här säsongen. Han har till och med överraskat så positivt att Renault och Ferrari nu är ute efter honom som förare enligt tyska Bild. Tydligen ska båda stallen gjort förfrågningar hos BMW hur länge de har kontrakt med honom. Svaret ska ha varit att Kubica har kontrakt till slutet av 2009, vilket bör passa bra för en övergång. Dessutom kan han bli billig, hos BMW tjänar han runt en fjärdedel av vad Nick Heidfeld gör.

Sista detalj, Kubica snackar italienska flytande. Kimi ett år till i Ferrari, så sparka ut Massa och ta in Kubica och Vettel? Tja.. kul tanke, men känns väl lite långt bort?

6 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Sparka ut Piquet i stället och ta in Kubica i Renault, han blir en utmärkt teamkompis till Alonso. De är dessutom goda vänner, och på dethär viset kan de sitta och spela kort med varandra hela dagarna. 🙂

 2. Olag

  Vad du är taskig. Sätta Kubica i en sämre bil 🙂 Massa kan hoppa in med Alonso och Kubica in i Ferrari.. Mycket bättre

 3. fast om bmw nu går så bra som den verkar ser jag hellre att alonso kommer över till bmw. så frågan om han ska ersätta heidfeld.. det går nog inte för tyskarna. i så fall byte till renault? tja.. ferrari? svårt att se det.. men tveksamt om massa har en väldigt mycket längre framtid i stallet än något år till.

 4. Lisa

  Olag, nästa år kanske Renaulten inte är sämre…;-)

  Fast jag vet inte, Massa har väl kontrakt till 2012 eller nåt sånt svagsint, och jag skulle tro att BMW vill hålla i bägge sina förare.

  Kubica till Ferrari & Alonso till BMW, kanske? 😛

 5. Olag

  Risken finns att dom blir ett av toppstallen igen. (tyvärr) Gillar inte Alonso.
  BMW är nog ganska nöjda med sina förare.
  Button måste nog ångra att han inte fullföljde sin ide för ett par år sedan.

 6. tror också bmw vill hålla på sina förare. heidfeld har ju vairt den stora stjärnan, så nu plötsligt har man en shooting star i kubica. nog lite överraskande även för bmw. frågan är ju bara vad man ska göra om nu bilen går så bra som den faktiskt gör, då funkar det inte i längden om inte heidfeld presterar. och ingen av dem är någon toppförare, så vore kul med lite världsmästarmaterial in i stallet, alonso är väl den som är möjlig att få i så fall.

Leave a Reply