Kubica ger första intervju

Exklusivt för tyska tidningen Bild har Robert Kubica gett sin första intervju. Jag har körkort i tyska och har gjort en snabb översättning av delar av intervjun. Så här säger han;

Bild: Efter den svåra olyckan är du knappt skadad, ett under?
Kubica: Jag tänker inte så gärna för mycket på det. Det startade dåligt med en hemsk olycka, men slutade bra. När jag ser bilderna från crashen så ser jag att det var en verkligt otäck olycka. Jag hade tur att jag träffade muren i en bra vinkel. Jag är väldigt glad att kunna sitta här utan stora skador.

Bild: Hur upplevde du olyckan?
Kubica: Jag var nära Jarno Trulli. Jag ville köra om honom på högersidan. Det var en vänsterkurva och jag tänkte att Jarno nog skulle hålla den vanliga linjen. Vi var båda väldigt långt ut på kanten, och plötsligt fanns ingen plats mer. Först kom jag bort på Jarno och förlorade vingen. Den försvan under min bil, sen hade jag ingen kontroll mer. Plötsligt körde jag över något och var i luften. Sånt händer, man kan inte lägga skulden på någon.

Bild: Hur var det att inte kunna göra något åt det hela?
Kubica: Det går så snabbt att du inte hinner tänka. Vi snackar om en halv sekund här. Jag bara släppte ratten och tryckte händerna mot bröstet.

Bild: Du var utom kontroll, men var du medvetslös?
Kubica: Inte helt. Kanske väldigt kort när jag flög genom luften. Allt gick så snabbt. Om jag var medvetslös måste det varit väldigt kort eftersom jag minns så mycket.

Bild: Dina ben hängde till och med utanför bilen…
Kubica: Ja. Det otroliga är att om jag varit 15 centimeter kortare hade jag inte ens haft smärtor och klarat mig helt utan problem. Men som sagt, man får vara glad att jag sitter här hel idag.

Bild: Du vill starta på söndag?
Kubica: Det viktiga är att jag är klar i huvudet. Jag har inga smärtor, är klar i huvudet och kan koncentrera mig. Bara min ena fot (?) är inte helt återställd. Men det stör mig inte. Nu får läkarna på FIA bestämma. För övrigt är en testdag ofta mycket mer smärtsam. Jag hoppas jag får chansen i Indy. Det är den bästa vägen tillbaka till verkligheten.

I Polen säger vi; det som inte dödar dig, stärker dig. Du måste ta med dig erfarenheten och förstå vad som hänt. Den här olyckan lämnar inga spår i mitt huvud. Om jag ville vara på den säkra sidan skulle jag stannat hemma. Men då vore jag ju ingen racerförare.

Leave a Reply