Lågsäsongen i väntan på mars är räddad, auto-history.tv är här!

Spana in det här tipset som automotorsport snokat upp! För att mer eller mindre kopiera testen från dem så har en organisation som heter Universal Motoring History öppnat upp sitt enorma filmarkiv som en gratis online-tjänst. Arkivet består tydligen av över 500 bilfilmer från 1890-talet och framåt. Som racingentusiast kollar man naturligtvis direkt in vad som finns från Formel 1s historia. Bilden här bredvid är från Monacos Grand Prix 1956. Inte det längsta klippet, men ojoj.. väl värt att se!

Har ännu inte hunnit skumma igenom en procent av vad som finns att se, men om någon hittar speciella guldkorn så tipsa gärna i kommentarerna! Nu, sluta slöläs här och get serious borta på auto-history.tv.

3 comments

Leave Comment
  1. Erik R

    Man blir alltid lika förundrad när man ser säkerhetstänkande på den tiden. Okej att förarna var våghalsar utan tanke på sin egen säkerhet, men att fotografer, funktionärer och vanlig publik står tätt intill banan utan någon form av räcke. Obegripligt!

    Jag förstår att förarna länge var skeptiska till det där med säkerhetsbälte, för bästa chansen att överleva en krach var om man kastades ur bilen så fort som möjligt…

Leave a Reply