Lewis Hamilton kopplar grepp i Japan

Lagom spännande kval egentligen. Ferrari starka, McLaren starka. Och otroligt vad stallen höll ihop idag, kolla in listan nedanför. Ingen direkt överraskning kanske. Honda gjorde ett superdåligt kval, men som sagt, kanske ingen överraskning. Alonso uppe på fjärde är en ljusglimt. Massa nere på femte är för dåligt.

Kan Kimi smita förbi med en pangstart och göra livet surt för Hamilton i morgon? Annars tror jag Hamiltons grepp snabbt blir ett avgörande. Alla tider;

Pos Driver    Team           Q1     Q2     Q3   
 1. Hamilton   McLaren-Mercedes  (B) 1:18.071  1:17.462  1:18.404
 2. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:18.160  1:17.733  1:18.644
 3. Kovalainen  McLaren-Mercedes  (B) 1:18.220  1:17.360  1:18.821
 4. Alonso    Renault       (B) 1:18.290  1:17.871  1:18.852
 5. Massa     Ferrari       (B) 1:18.110  1:17.287  1:18.874
 6. Kubica    BMW Sauber     (B) 1:18.684  1:17.931  1:18.979
 7. Trulli    Toyota       (B) 1:18.501  1:17.541  1:19.026
 8. Glock     Toyota       (B) 1:17.945  1:17.670  1:19.118
 9. Vettel    Toro Rosso-Ferrari (B) 1:18.559  1:17.714  1:19.638
10. Bourdais   Toro Rosso-Ferrari (B) 1:18.593  1:18.102  1:20.167
11. Coulthard   Red Bull-Renault  (B) 1:18.303  1:18.187
12. Piquet    Renault       (B) 1:18.300  1:18.274
13. Webber    Red Bull-Renault  (B) 1:18.372  1:18.354
14. Nakajima   Williams-Toyota   (B) 1:18.640  1:18.594
15. Rosberg    Williams-Toyota   (B) 1:18.740  1:18.672
16. Heidfeld   BMW Sauber     (B) 1:18.835
17. Barrichello  Honda        (B) 1:18.882
18. Button    Honda        (B) 1:19.100
19. Sutil     Force India-Ferrari (B) 1:19.163
20. Fisichella  Force India-Ferrari (B) 1:19.910

26 comments

Leave Comment
 1. Tråkigt kval och nu är jag övertygad om att Hamilton tar titeln. Tycka vad man vill om honom men han och McLaren har varit bäst over all i år.

  På tal om däcken så var jag positiv till deras utseende tills jag såg dem på teven. Fan vad onödigt.

  Dessutom… Sista gången man ser på ett F1-lopp med svenska kommentatorer på ett tag imorgon. Resten av året får det bli danska kommentatorer.

 2. Tobias

  Kul med Kimi i form men han var inte nöjd, kanske gamla Kimi är tillbaka. Jag vågar inte sia i något längre då de senaste loppen har slutat lite hur som helst även fast man trott att det varit självklart att en viss förare ska vinna.

  Själv har jag bytt till det lokala kabel-tv bolaget och betalar nu 108:- med alla kanaler +viasat sport. Så nu är man förberedd. Det var rätt så könt att se kvalet utan reklam. Desto skönare sen när loppet blir utan reklam också.

 3. MR. Medeltid

  Tycker kvalet var ganska sömnigt, men om det berodde på vad som hände eller min egen trötthet låter jag vara osagt.

  Efter Japans GP blir det ITV resten av säsongen!

 4. Lisa

  Ska man se till skillnaden mellan Q2 & Q3 borde Kimi vara fjäderlätt och Massa blytung, men det verkar inte vara så enligt vad de säger, så Massa soppade väl helt enkelt till det. (fast på F1-språk heter det “däcken fungerade inte”, förstås) Får väl hoppas att Kimi kan göra nåt åt Hamilton i morgon.

  Alonso hade fel motormappning i Q1 & 2 så därför var han litet sölig där. Gudskelov rättade de till problemet till Q3. 🙂

  Och Dr Mario har förklarat att BMW är nöjda med sina förare. Ja jag kan ju inte förstå hur någon kan vara nöjd med Nick H, men jag begriper väl inget förstås…:-/

 5. Lisa

  Ja precis Mr Medeltid, det blir ITV för mig också, men jag avskyr deras eftersläpning på 40 sek, inte kul med tanke på livetimingen men det är bara att bita ihop.

  Att skaffa Viasat med parabol och hela baletten skulle att kosta mig ca 200:- per lopp förutom allt krångel, och jag vet inte ens om jag får sätta upp en parabol. Telia digital TV kan jag inte få för jag bor för långt ifrån telestationen, Telia leverar överhuvudtaget inte TV hit. 🙁

  Så det blir till att lösa problemet med att se F1 på något annat sätt.

 6. Erik R

  Om Hamilton är först in i första kurvan imorgon blir det intressant att se hur “samarbetet” mellan Ferrariförarna fungerar. Teamorder blir det ju inte för det är ju förbjudet…

  Kommer Kimi frivilligt att släppa Massa om det blir läge, eller kommer Ferrari att behöva ta till lite mer kreativa metoder som t.ex oväntade eller misslyckade depåstopp?

 7. Lisa

  Misslyckade depåstopp tror jag Ferrari haft nog av på ett tag nu…;-)

  Men det blir nog en omkörning i samband med depåstopp, eller att Kimi gör det enkelt för Massa att ta sig förbi.

  Kan förresten bli lika intressant att se hur samarbetet mellan Maccaförarna fungerar. Kommer Heikki att lägga sig som en bromskloss och stoppa upp resten av fältet och ge Hamilton chansen att sticka iväg? Kimi är ju betydelselös i det sammanhanget, det är Massa som måste stoppas till varje pris.

 8. Olag

  Kimi kommer att krascha i vanlig ordning. Men denna gången kommer han ta sikte på Hamilton i första kurvan. Och Massa kan ta in på poängen…

 9. Erik R

  Skulle tro att Henki blir bromskloss i början, men inte pga teamorder, utan för att han har så attans svårt att få fart på bilen i början av loppet.

  Starten blir mycket intressant; hela mästerskapet kan avgöras där. Massa och Kimi måste verkligen lyckas i sina starter. Jag tror dock inte vi får se någon krach bland toppförarna; de är tillräckligt professionella för att undvika det.

 10. MR. Medeltid

  Lisa:
  Vi verkar vara lite i samma situation vi två.
  Jag har kollat lite nu om vilka möjliga alternativ jag har för att ta in Viasat Motor och det verkar i praktiken inte finnas några alls.

  IPTV från Telia går inte att få för att min telestation har inte ADSL2+ utbyggt. Bredbandsbolaget finns överhuvudtaget inte på orten. Jag har inte kabeltv indraget till huset och det kommer bli grymt svårt att hitta ett söderläge med fri sikt mot Viasats satellit. Just nu känns det bara jävligt tungt.

  Om inte telestationen blir utbyggd med ADSL2+ innan Mars nästa år kommer jag nog teckna abonnemang hos hästhandlaren Viasat i alla fall, hur mycket det än tar emot. Om jag inte får någon signal ska jag köra upp parabolen i röven på Thomas Kingdahl.

  Eller har jag missat några möjliga alternativ?

 11. MR. Medeltid

  Har kikat lite där med, men jag vill ju gärna kunna se F1 på tv:n och inte över nätet, i sådana fall kan jag titta på någon gratis stream lika gärna.

 12. tror nog lewis tar hem det hela. från start till mål. kimi har i och för sig visat ruggiga takter emellanåt, men det är alltid mot sluten av loppen han får upp farten. massa tror jag inget på i morgon, kova kanske. alonso på pallen är jag med på. han är grym nu på slutet av säsongen. känns som att han fått bilen dit han vill.

 13. Var det förresten någon som noterade vad de blodröda “däckspåren” i Ferraris depå var för något?
  Kan det ha varit en påminnelse om vad som kan hända om de klantar till det i depån igen?

 14. jocke

  Mr Medeltid:
  Du måste verkligen bo på landet!!

  Om Kimi behöver släppa förbi Massa, kommer det bli samma teamorder som i Brasilien förra året, då Massa bromsade på sig 2 varv innan depåstoppet.

 15. Sebastian

  @Magnus: De har varit där hela säsongen, så det var kanske mer av en förebråelse…

  Annars börjar loppet med att Kimi tar ut Hamilton i första kurvan, stallorder… 😮

  Problemet Kimi har haft är när han hamnar bakom långsamma bilar och därmed inte får upp temperaturen i broms och däck vilket leder till för lågt tryck i däcken. Det blir nog inget problem i Fuji, så Hamilton kommer att få ge 100%. Samtidigt tävlar Hamilton bara mot Massa, ergo Kimi vinner.

 16. MR. Medeltid

  Jocke: Ja, det kan man väl säga att jag gör, men Viasat säger ju att alla kan få kanalen så jag hoppas att de inte ljuger sina potentiella kunder rakt upp i synen än en gång, men det är väl att begära alldeles för mycket.

 17. Erik R

  Jag tror att några här har kollat lite för mycket på Days of Thunder…

  Det låter lite löjligt att tänka sig att en F1 förare skulle acceptera teamorder att kracha ut en motståndare, eller ens att en sådan order skulle kunna ges.

  De fall då det har varit kontroversiella kracher som avgjort mästerskap har det alltid varit de två titelkandidaterna inblandade. Redan vid Schumi/Villenueve-incidenten -97 visade FIA tydligt att sådant inte accepteras längre. Förra året gick också FIA ut och varnade titelkandidaterna strängt att eventuella kollisioner i de avgörande racen skulle granskas mycket noga och bestraffas hårt.

  Kimi är inte ens kompis med Massa; man får intrycket av att de ogillar varandra. Varför skulle han riskera sitt rykte, ja hela sin karriär på nåt sånt idiotiskt?

 18. Olag

  Erik@ Jag som hade teorin om att Kimi körde av Sutil i Monaco för att Ferrari skulle få mer pengar av FIA och slippa dela med sig till Force India.hehe Klart att Kimi inte skulle göra så..Då hade han inte haft någon styrning nästa år..

 19. Lisa

  @ Mr Medeltid, jag tror inte det finns några andra alternativ för oss lantisar (är det nån som tror på att jag bor fem mil från Stockholm och inte i nån lappkåta?) än att spika upp en parabol och hoppas på den bästa. Men OM man nu väl gjort det behöver man ju faktiskt inte Viasats dyra abonnemang, man kan lika gärna kolla på RTL eller RAI, jag tror RAI 1 finns som gratiskanal via satellit också. De har en utmärkt – om än litet Ferrarivänlig – F1-bevakning. 🙂

  Själv tror jag jag ska tubba någon av mina internetkunniga vänner att strömma RTL åt mig nu när ITV försvinner nästa år, åtminstone tills vidare. Eftersom alla lyckas få tillgång till ITVs ström som eg bara ska gå att få in i Storbritannien så borde det väl vara lika enkelt att fixa RTLs. Men ström på datorn är ju inte riktigt samma sak som TV. 🙁

  Oavsett, du får hemskt gärna köra upp parabolen i röven på Thomas Kingdahl från mig också. 😉

Leave a Reply