Lewis Hamilton och McLaren tog hem Ungerns Grand Prix!

Händelserikt lopp med flera spännande episoder. Till slut var det dock Lewis Hamilton och McLaren som slog till och tog hem Ungerns Grand Prix. Snacka om att komma tillbaka efter hur den här säsongen sett ut.

Synd om Fernando Alonso som stod i pole position men fick bryta efter miss i depån. Det såg väl ut som att han hade fått en tuff eftermiddag oavsett, Hamilton var klart snabbare bakom honom. Men en del fina poäng förlorades nog. Piquet nere på 12e plats, nu är väl frågan om det här var sista loppet för honom i Renault?

Ferrari med en bil på banan gjorde också en riktigt fin insats. Kimi höll sig framme och tog en andraplats.

Red Bull fick slita och Vettel fick ge sig efter problem med hjulupphängningen. Webber dock sista på pallen vilket kan visa sig mycket viktigt. Nu är han förbi Vettel som främste utmanare till Button.

Just Button och stallkollega Barrichello fick också slita hårt där ute. Barrichello missade något i starten och var väl nere på sista plats ett tag. Men han lyckades komma tillbaka, även om det inte blev mer än nära till poäng. Jenson Button dock två värdefulla poäng nu när Vettel försvann.

Första race för Alguersuari i Toro Rosso slutade med att han faktiskt slog stallkollega Buemi. Något överraskande och en helt klart godkänd första insats i stallet.

Pos  Driver        Team                      Time
1.  Hamilton      McLaren-Mercedes      (B)  1h38:23.876
2.  Raikkonen     Ferrari               (B)  +    11.529
3.  Webber        Red Bull-Renault      (B)  +    16.886
4.  Rosberg       Williams-Toyota       (B)  +    26.967
5.  Kovalainen    McLaren-Mercedes      (B)  +    34.392
6.  Glock         Toyota                (B)  +    35.237
7.  Button        Brawn-Mercedes        (B)  +    55.088
8.  Trulli        Toyota                (B)  +  1:08.172
9.  Nakajima      Williams-Toyota       (B)  +  1:08.774
10.  Barrichello   Brawn-Mercedes        (B)  +  1:09.256
11.  Heidfeld      BMW Sauber            (B)  +  1:10.612
12.  Piquet        Renault               (B)  +  1:11.512
13.  Kubica        BMW Sauber            (B)  +  1:14.046
14.  Fisichella    Force India-Mercedes  (B)  +     1 lap
15.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari    (B)  +     1 lap
16.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari    (B)  +     1 lap

Fastest lap: Webber, 1:21.931

Not classified/retirements:

Driver        Team                      On lap
Vettel        Red Bull-Renault      (B)    30
Alonso        Renault               (B)    16
Sutil         Force India-Mercedes  (B)    2
Massa         Ferrari               (B)    DNS

Mer i media (AB, AB, DN, SvD, EX,).

25 comments

Leave Comment
 1. xzqw

  Mclaren (Hamilton) gjorde ett mycket bra lopp är det deras comeback på banan, tror inte riktigt det än men helt klart att dom kan vara med.

  Ferrari kommer inte att utveckla årets bil så mycket mer resten av säsongen, kanske några nya delar kommer men inte mycket mer, är inte riktigt med i toppen än Mclaren har nog gått förbi dom.

  RedBull kommer att fortsätta vara med i toppen och det ser nog ut som att Webber är den starkare föraren i RedBull.

  Brawn är dom på väg mot ett fiasko resten av säsongen, dom misslyckades igen men dom är på god väg att förlora konstruktörsmästerskapet om det fortsätter så här dåligt för dom även kanske vm-titeln.

 2. Lisa

  Alonso hade fel på bränslepumpen (ja, bilen alltså! 😛 ) också så det hade nog inte blitt nått även utan avramlande däck. Shit happens.

  F.ö första segern för en KERS-bil! Riktigt imponerande.

  Och vad har hänt med Brawnarna? Upp som en sol och ner som en pannkaka. Mycket märkligt.

  Och lilla Älgen (ja inte så liten förresten 1.81, ganska stor för att vara F1-förare) satte faktiskt ofta bättre varvtider än gubbarna framför, Fisi, BMW & gänget, så en helt godkänd insats utan misstag och som grädden på moset slog han Buemi. Kul!

  Men huvudsaken just nu är att Massa blir HELT återställd.

  • cia

   Om inte Massa kan komma tillbaka den här säsongen, så kunde ju Alonso ta över och då kunna köra på hemmaplan…. hoppas kan man ju (inte att Massa inte kan fortsätta förstås utan att om han måste ersättas så kunde det bli av Alonso)

   • Lisa

    Hoppas Massa blir frisk i första hand, men Valencia kommer han definitivt inte att kunna köra.

    Renault har protesterat mot domslutet men om inte protesten går igenom kan jag nästan sätta en liten peng på att Alonso kommer att ersätta Massa i Valencia… 😉

  • Kenneth

   Helt rätt av dom…. just med tanke på dom 2 olyckor som hänt. han skulle svängt av omgående! synd för Alonso dock men rätt åt teamet…

   vi som kollade såg ju vad som hänt så det borde teamet ha gjort också! som sagt HELT rätt. Fast lite hårt dömt

   • Lisa

    Jovisst, men hur många gånger har vi sett förare fara omkring på tre hjul eller på däck vars slitbana lossnat och slagit omkring med risk att kunna slitas loss närsomhelst – utan straff? Vettel, Hamilton, Alonso själv, MS – har alla gjort det. Minns f.ö Kimis slängande avgasrör som VERKLIGEN kunnat orsaka en olycka om det lossnat – inget straff.

    Jag kan förstå att alla är litet “jumpy” nu när dessa otäcka olyckor hänt men man kan inte ändra regelpraxis utan att först informera teamen om att man nu kommer att se MYCKET strängare på sådana incidenter än man gjort förut.

    • Lisa

     Ha, kollade just vilka som var stewards i Ungern. En är Mohammed Ben Sulayem. Var det inte den luspudeln som lyckdes sätta en Renault i räcket redan efter en meters körning? Inte nog med att han krossar deras bilar, han stänger av dem också! Bussigt…

    • xzqw

     RedBull och S Vettel fick straff i Australien för att han hade kört med tre hjul, FIA (Domarna) har nog gått på en hårdare linje denna säsong.
     Så fort en förare har gjort en lite för tuff omkörning eller kommit för nära nån annan bil osv så har domarna kollat på det och många av fallen har det blivit straff.

    • Lisa

     Var en helt annan sak med Vettel. Han forsatte loppet under SC och försökte komma i mål, gick inte i depå alls med sin skrothög. Dessutom fick han bara +10 grid och böter och nu stänger man av hela teamet i ett lopp för en mycket mindre förseelse.

     Snacka om inkonsekvent bedömning…

    • David

     Men varför tog inte vajern hand om däcket? Eller hade den också lossnat, som så mycket annat denna helg.

    • Lisa

     Vet inte riktigt hur det funkar, men jag tror vajer är förbunden med däcksmuttern så sitter inte muttern och bromsventilationen fast så gör inte vajern det heller. Det är kanske nåt man får titta på så att vajern fästs oberoende av resten av hjulfästanordningarna? Tar längre tid vid varje däcksbyte, förstås..

 3. Wilhelm

  Riktigt bra gjort av McLaren och riktigt bra kört av Hamilton (och även Kovalainen) får jag säga. Det blev ju en riktigt bra avslutning på den här veckan 🙂 Keep the good work going 🙂 Go Hamilton! Go Kovalainen! GO McLAREN!!

  • Lisa

   Det gjorde han rätt i. 🙂 Skulle jag också ha gjort med tanke på det bedrövliga resultatet – och Piquet gör ju ingen människa glad…

   • David

    Kan inte annat än att tycka synd om Jr. Han har ju aldrig haft nått förtroende annat än som andre förare, och när han var själv på banan idag, när Alonso hade brutit, så blev han övergiven. Om inte Renault är tacksamma för honom gör de ju bara en honom en björntjänst genom at inte avsluta hans kontrakt.

 4. kenneth

  nästa race är dom rundningsmärke igen……. riktigt skönt att se Brawnbilarna harva runt! Sagan är slut….

 5. daniel

  hej fick kimi nåt straff för det som inträffade i starten..läste nåt om att m schumacher skulle ta över massa nu när han är skadad.va tror ni om de ryktet?daniel

 6. Lisa

  Inget straff för Kimi. Läste nåt om att Willi Weber sagt det var uteslutet med en come-back för MS. Men man vet väl aldrig…

  • daniel

   på nåt sätt tycker jag att de hade vart kul om ms gjorde en comeback..fast jag aldrig gillat honom direkt..men ska nån axla massas mantel så är de nog han..vad tror ni om kimi? Kommer han att sluta med formel 1?personligen så hoppas jag att fortsätter för när han har en bil han trivs med så är ingen snabbare..varken alonso eller hamilton eller nån annan enligt mig.. Kimi akilleshäl är regn..då har han inte speeden..

 7. Sebastian

  Roligaste loppet i år. Kimis start var ju helt sjuk. Hade inte Hamilton (som gjorde en nästan lika vass start) täppt till luckan så hade han gått upp i ledning i första kurvan tror jag. Hamiltons omkörning av webber var ju också brutal! Och hur stor bensinsnål är Toyota? Timo Glocks andra stint höll ju aldrig på att ta slut trots brutala varvtider. De kanske gör en comeback nästa år när man inte får tanka.

  I övrigt verkar det vara fler och fler missar och materialfel under säsongen. Inga av helgens DNF berodde på förarfel trots en erkänt svår bana.

 8. daniel

  Läste på expressen om F1, vad är det kimi har uttalat sig om efter massas krasch?
  eller citerar :Kimi Räikkönen visade inga tecken på att påverkas av den dämpade stämningen i Ferrari-stallet och blev tvåa efter Hamilton. inte för intet att han kallas för iceman, men de kanske våra kära journalister missat..
  älskar alla medier att kasta skit på kimi eller vad är det frågan om….aftonbladet är likadana.

Leave a Reply