Lewis Hamilton vinner Turkiets Grand Prix

Lewis Hamilton, McLaren, 2010

Men det är väl kanske inte Hamiltons vinst det snackas om i efterkant har jag förstått. Missade loppet, vilket skulle visa sig lite typiskt.. ett lopp som innehöll en del riktiga godbitar. Återkommer med tema Webber/Vettel och Hamilton/Button.

Skönt överraskande att Petrov satte snabbaste varv såg jag. Här är resultaten;

Pos Driver    Team            Time
 1. Hamilton   McLaren-Mercedes      1h28:47.620
 2. Button    McLaren-Mercedes      +   2.645
 3. Webber    Red Bull-Renault      +  24.285
 4. Schumacher  Mercedes          +  31.110
 5. Rosberg    Mercedes          +  32.266
 6. Kubica    Renault          +  32.824
 7. Massa     Ferrari          +  36.635
 8. Alonso    Ferrari          +  46.544
 9. Sutil     Force India-Mercedes    +  49.029
10. Kobayashi   Sauber-Ferrari       + 1:05.650
11. De la Rosa  Sauber-Ferrari       + 1:05.944
12. Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari     + 1:07.800
13. Liuzzi    Force India-Mercedes    +   1 lap
14. Barrichello  Williams-Cosworth     +   1 lap
15. Petrov    Renault          +   1 lap
16. Buemi     Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
17. Hulkenberg  Williams-Cosworth     +   1 lap
18. Glock     Virgin-Cosworth      +  2 laps
19. Di Grassi   Virgin-Cosworth      +  3 laps

Mer i media (AB, AB, DN, VG, AMS,).

13 comments

Leave Comment
 1. Segfirre

  Grymt rejs! Hade det mest. Även om segern “gavs” till Hamilton.

  Vems fel tycker ni det var mellan Vettel och Webber?
  Personligen tycker jag Vettel gjorde fel.

  • Erik R

   Nu missade jag tyvärr loppet och har bara sett sammandrag och läst kommentarer. Men så vitt jag förstår var Hamilton snabbare än Red Bull-bilarna. Jag får intrycket av att han pushade Red Bull-förarna så att Vettel blev tvungen att försöka köra om för att inte riskera att bli omkörd av Hamilton. Hade Hamilton legat långt bakom hade nog Vettel och Weber tagit det lugnare.

   Det tycker inte jag är att få segern till skänks. Pressar man sina motståndare är det mycket större chans att de gör misstag.

   • Fredrik

    Mja, håller inte riktigt med där. Hamilton och Button var snabbare de tror jag helt och hållet på. Men Hamilton hade inte pressat Vettel såå mycket efter depåstoppet.
    Däremot så pressades Mark av Vettel rätt hårt de sista varven innan kollisionen. Mark hade även en urusel utgång ur kurva 10 eller om de var 11, Vettel hade mycket högre fart ut på raksträckan. Så han hade två alternativ, försöka köra om eller sakta ner. Sakta ner tror jag ingen Formel 1 förare vill göra 😀

 2. ferrari kom en bit ner, ni som sett loppet, någon anledning, eller är de lite slöa i turkiet i år?

  sutil har parkerat på den där 9-10e platsen. stabil minst sagt.

  och kubica ser bara bättre och bättre ut i resultatlistorna tycker jag. verkar gjort ännu ett bra lopp.

  • Fredrik

   Massa låg bakom Kubica hela loppet och såg inte särskilt farlig ut.
   Alonso låg bakom Kobayashi fram till depåstoppet. Sedan låg han och puttrade bakom Petrov fram till slutet av loppet då han körde om.

   Att Petrov satte snabbast varv kan bero på att han i slutet av racet fick punka (körde ihop med Alonso) och hade nya fräscha däck de sista varven. Dock inte säker på om han satte det på slutet eller inte.

    • Lisa C

     Bägge Ferrariförarna (+Renault) fastnade ju bakom Schumachertåget, fast jag är inte så säker på att de hade gått så mycket bättre om de sluppit det – men det får vi aldrig veta. Nåt ens i närheten av Maccas speed hade de iaf inte.

     Hamiltons seger tycker jag var HELT välförtjänt, f.ö. Han låg som en blåslampa i häcken på Red Bull stora delar av loppet, och sen när huvudkonkurrenterna har godheten att kroka ihop så är det väl bara att tacka och ta emot…

    • Affe

     Vettel förivrade sig enligt min mening och får stå för sitt misstag. Schumi gjorde som vanligt och lade sig i mitten och försvarade linjen och skapade ett tåg då han och Nico hade samma fart i bilen idag och Nico inte körde om.

     Bästa med detta loppet var att se att äntligen så kan någon på allvar utmana Red Bull, kollade själv på livestream via eplive.com tror jag det stavas och käre Coultard hade mycket att säga om RBR-incidenten då han varit med om liknande tillsammans med Mikka för 8-10 år sedan.

     Han hade även lite rykten om att Alonso är besviken/irriterad på Ferraris utvecklingskurva, särskilt när han ser att Macca utvecklas ständigt och han själv vet hur det var när han tävlade för dem, fabriken går på högvarv.

    • Kenneth

     vet inte men vilket lopp såg ni? i stort sett hela loppet förutom då det regnade lite på slutet så hade schumacher en lucka på 2-3 sek och höll den! han behövde inte köra fortare för killarna framför var för snabba…

     OCH Alonso har ju 10 sek upp till Massa så vet inte vilket tåg han fastna i *S*

     så möjligtvis var det rosberg som höll dom uppe…. men för ffs Alonso ska vara glad för den placering han fick…. eller ja han körde folk av banan för att få den…

     Ferrari hade inte kunnat utmana schumacher! du får acceptera det! Alonso är precis som Hamilton när han har en dålig bil…. gör tokiga manövrar och kör folk av banan!

 3. sapi-jens

  Mycket trist för petrov. var nöjd över att han var där uppe å körde fort 😛 men alonso sabba hela racet för han. händelserikt lopp minst sagt 🙂

Leave a Reply