Lill-Lövis tillbaka i F1-miljö, ny support-serie startar nästa år

Nu kommer två nya supportklasser som det kallas till F1. Från och med nästa år kommer ytterligare två typer race köras i samband med vissa lopp. En av de nya klasserna är GP2 Asia, alltså en förlängning av det GP2-mästerskap som redan nu är ett steg in i F1. Mer intressant är den andra klassen, Speedcar som är en NASCAR-liknande serie där Stefan Johanson är en av förarna! Det verkar som att båda klasserna är med i ett paket där Bernie och F1-världen försöker göra motorsport generellt mer populärt bort mot Asien till. Det har ju snackats mycket om Asien på sistone, som när Spyker gick till Indien.

I Speedcar verkar det bli 24 förare som tävlar i en serie över åtta lopp. Bland förarna märks inte bara Lill-Lövis utan också Johnny Herbert, Jean Alesi och Narain Karthikeyan med flera. Däremot kommer loppen gå på vanliga banor och inte på ovalbanor som NASCAR brukar göra. Listan över race består av Bahrain, Dubai, Jakarta, Sepang och en ännu ej bestämd. I alla fall något av loppen kommer köras i samband med F1-tävlingen, som den i Bahrain. Första loppet är nu i november, så körs ett race varje månad under vintern, fram till F1-loppen på Sepang den 22 mars då man kör gemensamt under helgen.

Speedcars hemsida är grymt snygg, passa på att slösa bort lite värdefull arbetstid för en titt. Lite sån skön amerikansk blandstil över den, massa färger, logos, knappar som blinkar och annat lull-lull. Gå direkt in på Lill-Lövis profil här! Race-kalendern finns här.

GP2 Asia kommer köras i samband med i alla fall Bahrains och Malaysias Grand Prix nästa år. Serien är en förlängning av den vanliga GP2-serien, läs mer och spana in kalender i artikel på deras hemsida. Bilder från Speedcar.com.

3 comments

Leave Comment
  1. NB

    Jag har varit in på Speedcars hemsida och tittat men jag skulle önska mer fakta om bilarna.
    Var hittar jag det? Tillverkare?

Leave a Reply