Mark Webber vinner händelserikt Monaco Grand Prix

monaco

Årets Monaco Grand Prix bjöd på en hel del spänning och incidenter. Första halvan av loppet hände allt, så en lång period där de bara körde runt och runt.. Och så incidenter på slutet igen!

Mark Webber startade i pole position och fyra säkerhetsbilar senare var han förste man över mållinjen. Nu delar han ledningen i VM med stallkollega Sebastian Vettel.

Vettel kom iväg riktigt bra i starten och tog Kubica på en gång. Kubica jagade resten av loppet men kom aldrig helt nära Vettels Red Bull.

Bakom dem var det väl annars Fernando Alonso som imponerade mest. Snabbt depåstopp redan under första säkerhetsbilen gjorde att han avklarat sitt depåstopp och plockade bil efter bil, däribland efter några riktigt snygga omkörningar. Dessvärre för Alonso tappade han en placering i sista kurvan, efter att Schumacher passat på och smitit förbi just efter att säkerhetsbilen gått in i depån och de passerat linjen för racing igen. Kommer nog bli en del snack om det där (den undersöks av dommarna just nu).

Med två/tre varv kvar skedde en märklig och läskig incident där Trulli och Chandhok körde ihop, med Webber just bakom. Svettigt för Webber, men han kom förbi de båda kraschade bilarna utan problem.

Taskig dag för Williams. Först Hülkenberg ut under första varvet, och en liten stund senare snurrade Barrichello av.

Resultat;

 

Pos Driver    Team            Time
 1. Webber    Red Bull-Renault      1h50:00.000
 2. Vettel    Red Bull-Renault      +   0.448
 3. Kubica    Renault          +   1.600
 4. Massa     Ferrari          +   2.600
 5. Hamilton   McLaren-Mercedes      +   4.300
 6. Schumacher  Mercedes          +   5.700
 7. Alonso    Ferrari          +   6.300
 8. Rosberg    Mercedes          +   6.600
 9. Sutil     Force India-Mercedes    +   6.900
10. Liuzzi    Force India-Mercedes    +   7.300
11. Buemi     Toro Rosso-Ferrari     +   8.100
12. Alguersuari  Toro Rosso-Ferrari     +   9.100
13. Petrov    Renault          +  4 laps

Mer i media (AB, SVT, ams, SvD, DN, EX, VG, AB, DB,).

19 comments

Leave Comment
 1. Wag the dog

  Och Schumi tog Alonso i sista kurvan. 😉
  Antar att det kommer att undersökas noga nu. Antar att det var hårfint åt ena eller andra hållet. 🙂

   • Lisa C

    Ha ha ja DETDÄR kallar jag mer gammal fin MS än gnällspiken. Rackarns tjyvgubbe…!!! 😉

    Alonso borde veta bättre att man inte kan sova en sekund när man har MS i häcken, men han hade tydligen fått fel info från teamet. Eller rätt. Det är visst inte klart än.

    Nåja, om det blir +17 platser i stället för +18 får vi väl se. Men vilket det än blir får väl ändå räknas som godkänt.

    • Olag

     Alonso borde skämmas när han lyfter näven mot hispania bilen.
     Om omkörningen i slutet är regelmässig ska han skämmas för att sova bakom SC.

    • Nicke

     Kommer tydligen att undersökas av stewards.

     Enligt vad som framkom på BBC så finns det tydligen ett regeltillägg ( §4x.x ?? uppfattade inte riktigt ) som säger att om loppet slutar under SC och SC går in i depå så får man ändå inte köra om.

     Så vi får väl se vad som händer.

    • Lisa C

     Domenicali verkade säker på sin sak, men vi får väl se. Brawn är (av förståelig anledning) av annan uppfattning.

     @Olag, du borde veta vid dethär laget att Alonso alltid viftar som en semafor bakom ratten. Men du kan få nåt nervpiller av mig om du tycker det är jobbigt… 😉

    • Nicke

     japp, jag såg det på BBC.

     Domenicali hade sin tolkning. Brawn hade sin inklusive foton som han visade upp

     Dill, flåt menar D.Hill 😉 kommer sitta i en svår sits att fatta beslut. Antingen dömmer han emot Schumacher och alla kommer säga att han fortfarande hyser agg från den gamla goda tiden ( torpederingar och annat ), eller så friar han och då kommer alla att gapa att han inte vågar fälla pga tidigare nämnda anledning ( att alla kommer säga att han hyser agg mot Schumacher )

     Spännande att följa i alla fall 🙂

    • twuble

     40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.

    • Nicke

     twuble: Brawn hävade att dom fått “SC in this lap” innan, och att det var grönt ljus innan dom passerade linjen och därav slutade inte loppet under SC

   • magnus

    Ber om ursäkt om jag verkar tvärsäker. Hörde bara Coulthard på BBC som sa att det var solklart att Schumi gjorde rätt. Vi får väl se. Fräckt var det i alla fall!

 2. kenny

  Jag vet inte om jag tycker alonso imponerade så mycket, visst det var bra att komma sjua i monaco efter att ha startat i depån men han hade tur och fick ett gratis depåstopp, körde om några nya bilar och blev släppt av några.

 3. twuble

  Jo, jag såg intervjun med Brawn och håller faktiskt med honom med tanke på FIA’s egna kommunikation till teamen under loppets slutfas. Man väl bara konstatera (ännu en gång) att FIA har en orsak att titta lite närmare på hur reglerna kan beskrivas tydligare.

 4. force india imponerar också. synd för williams idag som fick iväg barrichello fint i starten. men som sagt, force india är utmanarna där bakom nu. hade nog gissat på toro rosso innan säsongen, men efter att vettel lämnade dem har det inte gått något vidare..

  • Daniel

   Vet inte om Force India imponerade egentligen. De hade ju faktiskt bara Toro Rosso bakom sig i slutändan. Hade det inte vart för alla säkerhetsbilarna hade de vart rejält akterseglade av mercorna. Njae de får bara godkänt av mig.

 5. HENKE R26

  Härliga poäng till Renault och Kubica som gjorde ett bra lopp. Synd att han inte kunde hålla Vettel i starten. Petrov hade ingen bra dag på jobbet. Han måste nog lyfta sej ett snäpp om han ska få vara kvar hela säsongen tror jag.

Leave a Reply